Power Apps is een krachtig platform waarmee organisaties razendsnel kunnen inspelen op de zakelijke behoeften zonder dat er uitgebreide programmeerkennis nodig is. Power apps biedt een simpele, maar volledige interface waarmee gebruikers op-maat-gemaakte apps kunnen maken. Als jij jezelf afvraagt hoe Microsoft Power Apps past binnen jouw organisatie, dan hebben we hieronder de top 5 voordelen van Power Apps voor je op een rijtje gezet.

Wil jij gebruik maken van de krachtige mogelijkheden van Power Apps? Onze experts staan klaar om jou te helpen.

1. Microsoft Power Apps vereenvoudigd bedrijfsprocessen

Met Microsoft Power Apps kunnen complexe bedrijfsprocessen versimpeld worden door het automatiseren van repeterende taken en het gebruik van workflows. Zo kun je apps maken die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. Door inefficiënte handmatige taken te vervangen met de functionaliteiten die je bouwt in Power Apps hebben jouw werknemers meer tijd om zich te focussen op de kernactiviteiten van jouw organisaties. Maak bijvoorbeeld een app voor het beheer van de onkostendeclaraties, waardoor het hele proces van indienen en goedkeuren van declaraties sneller en efficiënter verloopt.

2. Geen programmeerkennis vereist met Microsoft Power Apps

Een groot voordeel van Power Apps is dat er in de meeste gevallen geen programmeerkennis is vereist. Power Apps is een ‘low-code’ ontwikkelplatform. Hierdoor kunnen gebruikers zonder technische achtergrond alsnog eenvoudig apps creëren met specifieke doeleinden. Het ontwikkelproces is daardoor ook erg intuïtief. Zo wordt er gebruik gemaakt van drag-en-drop en worden gebruikers op een visuele manier begeleidt door een stappenplan.

3. Power Apps biedt een naadloze integratie met bestaande systemen

Power Apps is een app ontwikkeld door Microsoft en biedt daarom naadloze integratie met alle Microsoft-tools zoals Microsoft 365 Apps, SharePoint en Dynamics 365. Dat betekent dat je eenvoudig gebruik kan maken van de gegevens van jouw bestaande systemen en deze kunt gebruiken in de nieuw ontwikkelde apps. Zo kun je bijvoorbeeld een app creëren die klantgegevens uit jouw CRM-systeem haalt en deze op een praktische en gebruiksvriendelijke manier presenteert aan je medewerkers. Het gebruik van Microsoft Power Apps kan op deze manier de waarde van je bestaande systemen vergroten en je gebruikers voorzien van toegankelijke manier van data-gedreven werken.

4. Flexibiliteit en schaalbaarheid

Nog een groot voordeel van Microsoft Power apps is dat de apps die je aanmaakt in Power Apps flexibiliteit en schaalbaarheid bieden. Je kunt snel itereren en aanpassingen maken aan jouw apps op basis van de snel veranderende behoeften en feedback van je werknemers. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de functionaliteiten gefaciliteerd vanuit Power Apps mee kunnen groeien met jouw organisatie. Bovendien kun je met Power Apps applicaties maken op verschillende veelgebruikte apparaten. Dit betekent dat je medewerkers ongeacht hun locatie altijd toegang hebben tot de apps die zij nodig hebben.

5. Kostenbesparing

Het ontwikkelen van op-maat-gemaakte apps met specifieke functies kan een dure aangelegenheid zijn. Vanouds vereist het ontwikkelen van apps uitgebreide programmeerkennis en het inhuren van bekwame ontwikkelaars. Met Microsoft Power Apps is het ontwikkelproces echter vele malen eenvoudiger en ligt de drempel voor het ontwikkelproces lager.

Er zijn uiteraard nog veel meer redenen om Power Apps te gebruiken. De mogelijkheden van het platform en de veelzijdige toepassingen zijn vrijwel eindeloos en kunnen geheel worden afgestemd op de specifieke functionele wensen die jouw organisatie heeft. Als afsluiter geven we hieronder nog een aantal voorbeelden waar Power Apps voor ingezet kan worden:

 

 • Veiligheidsinspecties
  Ontwikkel een app waarmee inspecteurs veiligheidscontroles kunnen uitvoeren op locaties. Op deze manier kunnen ze foto’s maken, opmerkingen toevoegen en onmiddellijk melding maken van eventuele gevaren of problemen.
 • Inventarisbeheer
  Maak een app waarmee medewerkers de voorraad kunnen bijhouden en beheren. Ze kunnen snel items scannen met behulp van de camera van hun mobiele apparaat, de voorraadstatus controleren en bestellingen plaatsen wanneer dat nodig is.

 • Klantenservice
  Bouw een app waarmee klantenservicemedewerkers snel toegang hebben tot klantgegevens en interacties. Zo kunnen ze klachten registreren, supporttickets beheren en eenvoudig informatie delen met andere teamleden.
 • Veldinspecties
  Maak een app voor buitendienstmedewerkers om inspecties uit te voeren. Ze kunnen vervolgens de app gebruiken om gegevens vast te leggen, foto’s toe te voegen en ter plaatse rapporten te genereren. Deze informatie kan direct worden gesynchroniseerd met het hoofdkantoor.
 • Personeelsbeheer
  Ontwikkel een app waarmee HR-medewerkers personeelsgegevens kunnen bijwerken, verlofaanvragen kunnen beheren en prestatiebeoordelingen kunnen vastleggen. Dit vereenvoudigt de HR-processen en stelt medewerkers in staat om hun informatie bij te werken.
 • Evenementenregistratie
  Maak een app voor het registreren van deelnemers voor evenementen. Zo kunnen gebruikers zich aanmelden, informatie verstrekken en betalingen verwerken, waardoor het registratieproces efficiënter en gebruiksvriendelijker wordt.

Meer weten over Microsoft Power Apps?

Wil je meer weten over de Microsoft Power Apps en hoe je dit kan toepassen binnen jouw organisatie? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Wellicht dat je er al eens van hebt gehoord: Microsoft Viva en Copilot. Het zijn recente ontwikkelingen van Microsoft 365 en laat dat nu precies mijn expertise zijn als M365 consultant. Onlangs ben ik gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant en ligt...

read more
De laatste updates over Teams en Outlook

De laatste updates over Teams en Outlook

Microsoft heeft recentelijk een aantal nieuwe updates aangekondigd die van invloed zijn op verschillende Microsoft applicaties. In deze blog zullen we de meest recente functies van deze applicaties belichten en belangrijke doorbraken aankondigen die de...

read more
Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Met meer dan 18 jaar ervaring in de IT, waarvan de laatste 8 jaar als Microsoft 365 consultant, ben ik onlangs onderdeel geworden van het XTRM-team. Ik had me geen betere start kunnen bedenken en vertel jullie graag waarom ik deze stap in mijn carrière heb gemaakt....

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP