Microsoft Power Apps is hét antwoord van Microsoft op de groeiende behoefte aan toegankelijke en gebruiksvriendelijke mobiele applicaties. En het beste ervan is dat je geen programmeerkennis meer nodig hebt! Met behulp van verschillende sjablonen, templates en databronnen kan je zonder problemen bedrijfsapplicaties ontwikkelen die je bedrijfsprocessen kunnen automatiseren.

Maar hoe gebruik je Power Apps het beste en waar moet je op letten? Dat vertel ik je graag in deze blog. Lees dus snel verder en ontdek alle handige tips!

Power BI

1. Weet de trainingsmodules te vinden

In de Microsoft Power Apps applicatie is een handig onderdeel geïntegreerd, namelijk de trainingspagina. Deze is onderverdeeld in drie secties, namelijk ‘begeleide training’, waar je diverse handleidingen en trainingsmateriaal kunt vinden om goed te starten met de applicatie, ‘help en instructieartikelen’ om meer informatie te vinden over bepaalde onderwerpen (Microsoft Docs) en ‘community’, waar je ideeën en ervaringen kunt delen met andere Power App gebruikers. Zeker de laatstgenoemde is heel nuttig en de community heel actief! Ook is er een ingebouwde ‘Power Apps Training’-module, waarbij Microsoft een soort template-app heeft gemaakt die je door de verschillende onderdelen van een Canvas App leidt met daarbij horende uitleg.

Heb je hulp nodig met het bouwen van Power Apps? Klik dan op de onderstaande knop en wij helpen je verder.

2. Laat je inspireren door voorbeeldcases

Soms is het lastig om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden van Power Apps of de juiste oplossing te vinden voor jouw situatie. Het bekijken van voorbeeldcases kan hierbij helpen ter inspiratie. Microsoft heeft tal van voorbeelden en scenario’s uitgewerkt om gebruikers op weg te helpen. Daarnaast bestaan er ook training labs met scenario’s om een gevoel te krijgen van wat het bouwen van zo’n app allemaal inhoudt.

3. Integreer verschillende systemen in je app met behulp van de vele connectors

Het is niet alleen mogelijk om Power Apps te verbinden met de Microsoft Office 365 producten, maar ook met vele third-party producten door gebruik te maken van connectors. Benieuwd welke dit allemaal zijn? Zie https://learn.microsoft.com/en-us/connectors/ voor meer informatie.

4. Maak gebruik van templates

Microsoft heeft een breed assortiment aan template-apps geconfigureerd voor verschillende doeleinden. Zorg dat je bekend bent met deze templates, zodat je deze optimaal kunt benutten en niet onnodig tijd kwijt bent aan het bouwen van een app ‘vanaf scratch’. Veel componenten, controls, formules en connectors kan je ook (her)gebruiken voor andere apps.

5. Vergeet de geavanceerde opties en instellingen niet

Veel controls, zoals de knoppen of lijsten, hebben veel geavanceerde eigenschappen die je naar wens kan aanpassen. Deze zijn niet te vinden onder de normale eigenschappen. Ook zijn er geavanceerde instellingen voor Power Apps die je kunt inschakelen. Deze zijn te vinden in de App maker onder settings > upcoming features.

6. Kijk goed naar de logica van je app

Om je app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken moet deze intuïtief zijn en moeten handelingen elkaar logisch opvolgen en duidelijk zijn. Hier komen de ‘functions’ om de hoek kijken. Zorg dat je hier naar kijkt bij het maken van je app. Meer informatie over de mogelijkheden en soorten fucntions kan je hier vinden.

7. Oefen, oefen, oefen

het is een open deur, maar begin met het bouwen van simpele apps of gebruik een template als basis en bouw deze verder uit. Door te oefenen, mogelijk eerst in een testomgeving, raak je snel vertrouwd met de mogelijkheden en beperkingen van Power Apps.

Meer weten over Microsoft Power Apps?

Wil je meer weten over de Microsoft Power Apps en hoe je dit kan toepassen binnen jouw organisatie? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Onmisbare tips voor optimaal Power Platform gebruik

Onmisbare tips voor optimaal Power Platform gebruik

Het Microsoft Power Platform is een geïntegreerd applicatieplatform dat jouw organisatie in staat stelt om snel en efficiënt bedrijfsoplossingen te bouwen en implementeren. Het platform bestaat uit Power BI, Power Apps, Power Automate en Copilot Studio om een...

read more
Meest gestelde vragen over Teams vergaderingen

Meest gestelde vragen over Teams vergaderingen

Vragen over Teams vergaderingen zijn verleden tijd! Heb je regelmatig een Teams vergadering en heb je daar vragen over? Of je nu snel een Teams vergadering wilt aanmaken, een uitnodiging via Outlook wilt versturen of simpelweg effectiever wilt samenwerken, deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP