De kans is groot dat je er al wat van hebt meegekregen; Microsoft Teams krijgt een nieuwe desktopclient. De applicatie is volledig opnieuw ontworpen voor het bieden van een snellere, eenvoudigere en flexibelere workflow. Dit brengt voor gebruikers velen gemakken met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het sneller starten met Teams. Het is namelijk mogelijk om te switchen tussen accounts binnen de applicatie. Ook heeft de app een nieuwe intuïtieve vormgeving voor een soepelere werkervaring. Als beheerder zijn er een aantal zaken die je kunt verkennen ter voorbereiding op het implementeren van de nieuwe Microsoft Teams voor jouw organisatie.

Je kunt de nieuwe Teams-ervaring beheren met Teams PowerShell of in het Teams Beheercentrum. In deze blog gaan we dieper in op wat er nodig is voor jou als beheerder om jouw organisatie alvast te laten starten met de nieuwe Teams.

Implementatie van de nieuwe Microsoft Teams

Vanaf september/oktober 2023 wordt de nieuwe MS Teams geïnstalleerd en zal dit de standaard app worden voor organisaties met de Business Licenses en Teams Essentials. Maar je kunt je tenants nu al aan de slag laten gaan met de nieuwe Teams;

Voor nu zullen gebruikers de “Try the new Teams” toggle zien in hun klassieke Teams app. Organisaties waar beheerders het beleid om de knop weer te geven of te verbergen al hebben uitgerold, zullen geen veranderingen zien.

Als beheerder kun je ook een bulkimplementatie uitvoeren om veilig de nieuwe Teams te implementeren voor je organisatie. Zo kun je er ook voor zorgen dat bij al je gebruikers de nieuwe Teams voortaan de standaard app is. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet het apparaat minimaal draaien op Windows 10 of nieuwer. Daarnaast is het handig om alle recente security updates geïnstalleerd te hebben.

Gebruikers die werken op een MAC, VDI, Web platformen en government clouds zullen jammer genoeg nog geen gebruik kunnen maken van de Nieuwe Teams; Deze segmenten zullen later in het jaar de update van MS Teams krijgen.

Implementeer de nieuwe Microsoft Teams met behulp van policies

Je kunt de nieuwe Teams-client in je organisatie implementeren door policies in te stellen in het Teams Beheercentrum of door PowerShell te gebruiken. Dit doe je door het beleid “Nieuwe Teams-client gebruiken” beheren en “Nieuwe Teams als standaard” te configureren voor je gebruikers.  De volgende policy opties zijn:

Klassieke Teams als standaard: Gebruik deze waarde om van klassieke Teams de standaardversie te maken. De nieuwe Teams-omschakelaar wordt weergegeven zodat gebruikers kunnen kiezen voor de nieuwe Teams en terug kunnen schakelen als dat nodig is. Deze optie heette voorheen “Gebruikers kunnen kiezen”.

Microsoft gecontroleerde standaard: Met deze waarde kan Microsoft bepalen of de nieuwe Teams-schakeloptie al dan niet wordt weergegeven op basis van de productgereedheid.

Nieuwe Teams als standaard: Gebruik deze waarde om van de nieuwe Teams de standaardversie te maken. Gebruikers kunnen terugschakelen naar klassieke Teams met de toggle.

teams updates

Om te bepalen welke gebruikers de toggle kunnen zien, gebruik je de Teams admin-instelling UseNewTeamsClient onder het TeamsUpdateManagement-beleid.

De nieuwe Microsoft Teams-client in bulk implementeren

Directe of “bulk” implementaties kunnen ontzettend handig zijn omdat gebruikers dan de Teams-client niet handmatig hoeven te downloaden en te installeren. Microsoft levert een uitvoerbaar (.exe) bestand voor de nieuwe Teams-client, zodat je de applicatie rechtstreeks op de computers in je organisatie kunt implementeren met behulp van softwarebeheerprogramma’s naar keuze, zoals Intune of Configuration Manager.

Dit programma voor bulk implementatie heet TeamsProvision. Hiermee kunnen beheerders de app ‘provisionen’ (installeren) voor alle gebruikers op een specifieke desktop. Wanneer TeamsProvision.exe wordt uitgevoerd op een computer, download het programma het nieuwste Teams MSIX-pakket van Microsoft. Het installatieprogramma installeert vervolgens de Teams-toepassing voor alle gebruikers op de computer en eventuele gebruikers die daarna worden toegevoegd. Verder zal het register wijzigen zodat Teams kan samenwerken met Office en andere desktopapplicaties. De commandline in TeamsProvision.exe zal aangeven of de opdracht mislukt of succesvol is geweest.

Het is belangrijk om na de deployment je policies aan te passen in je Admin center. Dit doe je door de nieuwe teams als default te zetten.

Aan de slag met de nieuwe Microsoft Teams

Met de nieuwste functionaliteiten helpt Teams organisaties over de hele wereld om effectiever en productiever te werken. Dit werkt als gebruikers ook weten hoe ze deze functies kunnen toepassen in hun dagelijkse processen.

Wil jij voor jouw organisatie het uiterste uit Microsoft Teams halen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om je hierin te ondersteunen.

Meer weten over Microsoft Teams?

Wil je meer weten over MS Teams en de nieuwste updates die er zijn of heb je een andere vraag? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Succesvol Power Platform implementeren met een Agile aanpak

Succesvol Power Platform implementeren met een Agile aanpak

In de wereld van softwareontwikkeling is het essentieel om een aanpak te hanteren die zowel flexibel als responsief is. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door agile te werk te gaan. In deze blog bespreken we hoe een Agile aanpak in het Power Platform kan...

read more
Zo pak je de problemen in de nieuwe versie van Outlook aan

Zo pak je de problemen in de nieuwe versie van Outlook aan

Problemen met de nieuwe versie van Outlook Microsoft Outlook is bij iedereen in het werkleven een essentieel hulpmiddel en is vaak het eerste dat gebruikers opstarten aan het begin van hun werkdag. Eventuele problemen met de applicatie worden dan ook direct opgemerkt....

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP