In de razendsnelle digitale wereld van vandaag is effectieve communicatie binnen een organisatie cruciaal voor een goede samenwerking. SharePoint, een krachtige samenwerkings- en documentbeheer platform van Microsoft, biedt organisaties de tools die ze nodig hebben om hun interne communicatie en samenwerking te optimaliseren. Voorbeelden hiervan kunnen zijn het delen van bestanden, maar ook het hebben van een intranet. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van het SharePoint Intranet en wat dit kan bieden voor jouw organisatie.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen binnen M365? Klik dan op de onderstaande link en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

1: Een verbeterde productiviteit

Een van de meest opvallende voordelen van een SharePoint Intranet is de verbetering van de productiviteit. Dankzij SharePoint hebben alle medewerkers toegang tot alle benodigde tools, informatie en documentatie op één centrale locatie. Hiermee wordt er veel tijd bespaard, aangezien het anders besteed zou worden aan het zoeken naar specifieke documenten of informatie. Op deze manier wordt er dus een efficiëntere werkomgeving gecreëerd.

2: Alle informatie staat centraal opgeslagen

In plaats dat alle informatie op verschillende plekken staat, heb je met een SharePoint intranet de mogelijkheid om alles op één plek op te slaan. Dit verzekert ook dat medewerkers binnen een organisatie altijd toegang hebben tot up-to-date informatie, waarmee de kwaliteit van werk wordt verbeterd en ook fouten/verwarring vermeden worden.

3: Verbeterde samenwerking

Het gebruik van SharePoint heeft ook een aanzienlijke impact op de samenwerking binnen een organisatie. SharePoint biedt medewerkers de mogelijkheid om documenten te delen, maar tegelijkertijd ook gelijktijdig samen te werken aan projecten. Hierbij ontvangen zij ook real-time updates over doorgevoerde wijzigingen en opmerkingen. Hiermee maakt SharePoint het mogelijk om effectief samen te werken, ongeacht wat de locaties zijn waaruit wordt gewerkt.

4: Een verbeterd documentbeheer

Met het gebruik van SharePoint, wordt ook het documentbeheer heel eenvoudig. SharePoint biedt geavanceerde mogelijkheden voor het organiseren, labelen en indexeren van documenten. Hiermee wordt het makkelijk gemaakt om bestanden te vinden en te delen. Ook kunnen documenten automatisch worden gearchiveerd, wat bijvoorbeeld relevant kan zijn om te voldoen aan het beleid van een organisatie.

5: Toegang tot oude versies van documenten via versiecontrole

Met SharePoint is het eenvoudig om de geschiedenis van een bestand bij te houden en indien nodig ook toegang te krijgen tot eerdere versie van een bestand. Dit kan handig zijn als er miscommunicatie is geweest en een document is aangepast op basis van verkeerde instructies. Ook kan dit voordelig zijn voor compliance doeleinden.

6: Een Verbeterde Beveiliging en Toegangsbeheer

Beveiliging is een zeer belangrijke factor bij SharePoint. SharePoint biedt uitgebreide beveiligingsfuncties zoals autorisatie- en authenticatie methoden, toegangscontrolelijsten en gegevens-encryptie. Hierdoor kunnen organisaties de toegang tot gevoelige informatie beheren en voldoen aan compliance vereisten.

Wil jij de kracht van SharePoint Intranet zelf ervaren? Onze experts staan klaar om dit naadloos voor jouw organisatie te implementeren. Klik op de knop en neem vandaag nog contact op!

Meer weten over SharePoint Intranet?

Wil je meer weten over de voordelen van het SharePoint Intranet of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Mijn start als Microsoft consultant bij XTRM

Mijn start als Microsoft consultant bij XTRM

Dit jaar begon voor mij als een spannend hoofdstuk vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Met een overvloed aan enthousiasme ben ik gestart als Microsoft 365 Consultant. Deze start is niet alleen een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, maar tegelijkertijd ook een kans...

read more
Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Werken als Microsoft  consultant bij XTRM Onlangs ben ik gestart als Microsoft 365 consultant bij XTRM Development. In deze blog deel ik graag mijn motivatie achter de keuze voor XTRM en neem ik je mee door mijn eerste dagen. Ik hoop dat je, na het lezen van mijn...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP