Ben jij klaar voor de nieuwste Microsoft Teams updates? Graag houden we je up-to-date met de nieuwste Microsoft Teams updates, zodat jij nog efficiënter kunt werken. Door deze updates kun je jouw productiviteit en samenwerkingservaring binnen Microsoft Teams verhogen. Laten we eens duiken in de spannende functies en updates van Teams.

Verbeter je vergadering met de nieuwste Microsoft Teams updates

 

Vergadering overzicht

De nieuwste Microsoft Teams update biedt een verbeterde functie voor vergaderoverzichten, waarmee het eenvoudige wordt om je vergaderingen samen te vatten. De update biedt een overzicht van de belangrijkste elementen van de vergadering en worden op één plek weergegeven. Je kunt de gedeelde inhoud, transcripten, notulen en vervolg afspraken allemaal bekijken binnen deze samenvatting. Deze intelligente samenvatting, die beschikbaar is binnen Teams Premium, verbetert de personalisatie van jouw Teams vergaderingen.

 

AI- notities voor Teams vergadering

Binnenkort zal er een nieuwe functie beschikbaar komen voor Teams gebruikers in de Europese Unie (EU). Met AI-notities kun je moeiteloos vergaderinformatie vastleggen en organiseren. Deze AI gedreven functie zorgt ervoor dat belangrijke details eenvoudig toegankelijk zijn.

microsoft updates

Probleemoplossing tijdens een vergadering in Teams

Hoe vervelend is het als je tijdens een Teams vergadering problemen ervaart met je Microsoft Teams. Microsoft heeft hieraan gewerkt en heeft in de afgelopen maand mei een oplossing geïntroduceerd.

Je kunt nu de kwaliteit van gesprekken en vergaderingen in Teams monitoren met behulp van de call health view. Hiermee kun je problemen identificeren en oplossen die zich voordoen tijdens een Teams vergadering. Je krijgt een real-time weergave te zien over je netwerk, audio, schermdeling en uitgaande videokwaliteit. Deze real-time statistieken worden elke 15 seconden bijgewerkt en kunnen gebruikt worden om problemen op te lossen die minstens zo lang duren.

 

Tweezijdige lobbychat in Microsoft Teams

Een andere nieuwe functie in Teams is de tweezijdige lobbychat, die begin juni gelanceerd is. Met deze functie is het mogelijk om met andere deelnemers te communiceren voordat de vergadering begint. Dit betekent dus dat je al vooraf met collega’s, klanten, en gasten kunt chatten. Dit kan erg handig zijn om de agenda te bespreken, documenten te delen of presentaties voor te bereiden. Met deze nieuwe Teams update zorg je voor:

 

  • Betere communicatie
    Doordat iedereen voorafgaand met elkaar kan communiceren via een platform zorgt dit voor heldere communicatie.
  • Tijd besparing
    Onduidelijkheden kunnen voorafgaand al opgehelderd worden, wat ervoor zorgt dat de vergadertijd efficiënter gebruikt wordt.
  • Betere voorbereiding
    Doordat deelnemers vooraf documenten of presentaties en andere relevante informatie met elkaar kunnen delen, zijn de deelnemers beter voorbereid zijn wanneer de vergadering daadwerkelijk start.

Eenvoudig plannen met deze nieuwste Microsoft Teams updates

 

Werklocatie en -tijd instellen in Teams

Het hybride werken is tegenwoordig niet meer weg te denken en zal waarschijnlijk alleen nog maar gaan toenemen. Doordat het werken op afstand steeds gebruikelijker wordt, is het belangrijk dat de communicatie goed verloopt. Microsoft heeft hiervoor een nieuwe functie geïntroduceerd die teamleden transparantie biedt over elkaars beschikbaarheid op kantoor en op een externe locaties. Je kunt namelijk jouw werklocatie en -tijd instellen voor elke dag, zodat jouw collega’s kunnen zien waar en wanneer je beschikbaar bent.

Het wijzigen van je locatie is eenvoudig. Klik op je eigen profiel rechtsboven in Microsoft Teams. Naast Status verschijnt in de periode van juli en augustus de mogelijkheid Werklocatie te kiezen.

Meer weten over de nieuwste Microsoft Teams updates?

Wil je meer weten over Microsoft Teams en de nieuwste updates die nog gaan komen? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

MS Teams biedt opvallende verbeteringen

MS Teams biedt opvallende verbeteringen

In deze blog kijken we naar de meest recente functionaliteiten binnen Microsoft Teams. Door up-to-date te blijven met de nieuwste updates kun je nog efficiënter te werk gaan met het populairste communicatiemiddel van de moderne werkplek.   Je eigen privé chat Je kunt...

read more
Breakout rooms Microsoft Teams

Breakout rooms Microsoft Teams

Normaal gesproken maak ik blogs over een thema dat ik voorbij zie komen vanuit Microsoft of over vragen die wij tegen komen bij klanten. Maar voor deze blog pak ik het anders aan! We hebben onderzocht wat de meest gestelde vragen zijn aan Google als het gaat om...

read more
Frustraties voorkomen binnen Microsoft Teams

Frustraties voorkomen binnen Microsoft Teams

Microsoft Teams is een handige tool die je kan helpen documenten te delen, samen te werken en te communiceren. Dit alles is plaats en device onafhankelijk! In deze blog geef ik je enkele tips om te helpen productiever gebruik te maken van Microsoft Teams.   1. Zorg...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP