Inmiddels heb je vast de naam Copilot al weleens voorbij zien komen. De slimme tool van Microsoft om ons bij onze dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen. Middels AI helpt Copilot onze dagelijkse werkzaamheden door bijvoorbeeld het genereren/aanbieden van content die voor jou belangrijk is. Copilot bestaat voor verschillende Microsoft producten. Copilot is dus een handige tool, maar net zoals bij alle andere Microsoft apps wil je graag het gebruik en nut van deze tool in kaart brengen. Om deze reden wordt er op korte termijn het Copilot Dashboard beschikbaar gesteld. 

Met het Copilot Dashboard kun je bijvoorbeeld checken hoeveel Copilot per specifieke appfunctie gebruikt wordt en hoeveel tijd medewerkers naar verwachting door het gebruik van Copilot besparen. Super waardevol dus! We vertellen je er daarom graag meer over.

Copilot Dashboard beschikbaar via Power BI

Het dashboard voor Microsoft Copilot zal beschikbaar gesteld worden via PowerBI. De data wordt namelijk middels PowerBI in het dashboard weergegeven.

Het dashboard zelf bestaat uit 4 belangrijke onderdelen, deze staan weergegeven in tabbladen zoals ook te zien is op de onderstaande afbeelding.

copilot dashboard

Gereedheid/Readiness

Dit is een onderdeel van het Copilot Dashboard waarmee je kan analyseren of je organisatie klaar is voor het gebruik van Copilot. Het laat onder andere zien hoe vaak de apps van Microsoft überhaupt gebruikt worden (door unieke gebruikers) Bij veel gebruik van de apps zal Copilot ook meer gebruikt worden, dan wanneer de organisatie nog weinig gebruikt maakt van de Microsoft-apps. 

Adoptie

Dit tabblad is met name nuttig als je Copilot uitgerold hebt binnen jouw organisatie. Binnen dit tabblad vind je informatie over hoe vaak Copilot per app gebruikt wordt:

  • Je kunt hier checken hoeveel Copilot acties er per gebruiker uit zijn gevoerd gedurende de afgelopen 28 dagen.
  • Maar ook andersom: Hoe vaak zijn bepaalde Copilot features in de afgelopen 28 dagen gebruikt.
    – Hoe vaak is Copilot bijvoorbeeld gebruikt om een samenvatting van een Word document te genereren?
    – Hoe vaak is het gebruikt om een samenvatting van Teams meetings te genereren?

Met deze informatie kun je als organisatie goed bepalen waar de behoefte van de gebruikers zit.

Impact

Dit handige onderdeel laat een schatting zien hoeveel tijd er bespaard wordt door gebruik van Copilot. Deze schatting wordt gemaakt op basis van hoe vaak Copilot features gebruikt worden in combinatie met hoe vaak Microsoft features, zoals Teams chat, teams vergaderingen, etc. gebruikt zijn de afgelopen tijd. Op basis van deze informatie maakt Copilot een generieke schatting met hoeveel tijd er mogelijk bespaard is.

Nieuws en Onderzoek

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en mogelijkheden van Copilot middels dit laatste tabblad in het Copilot dashboard.

Ben jij beheerder van Microsoft binnen jouw organisatie en lijkt dit je waardevol? Je kunt het dashboard al inregelen, zodat je inzicht krijgt in de gereedheid/readiness van je organisatie. Klik op de onderstaande knop en laten we samen kijken naar de mogelijkheden.

Meer weten over het Copilot Dashboard?

We hebben voor jou samengevat wat de top 10 belangrijkste Microsoft Ignite aankondigingen zijn van 2023. Wil je meer weten over het Copilot Dashboard of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets! Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

De start van Edine als Microsoft 365 consultant

De start van Edine als Microsoft 365 consultant

Begin april ben ik begonnen als Microsoft 365 consultant bij XTRM en ik moet zeggen, het voelt als een perfecte match. Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte, werd ik met open armen ontvangen en voelde ik me direct onderdeel van het team. Graag neem ik je...

read more
Organiseer werkroosters met Microsoft Teams Shifts

Organiseer werkroosters met Microsoft Teams Shifts

In de moderne werkplek draait alles om flexibiliteit en efficiëntie. Werknemers willen tools die hen ondersteunen bij het moeiteloos organiseren van hun werk en effectief samenwerken, ongeacht de locatie. Hierin biedt Microsoft Teams een krachtige oplossing voor het...

read more
De versterking van Multi-factor Authenticatie

De versterking van Multi-factor Authenticatie

In 2023 markeerde Microsoft een nieuw tijdperk met de lancering van een reeks updates voor hun Multi-factor Authenticatie (MFA) systeem. Deze updates beloven niet alleen de beveiliging van klanten te versterken, maar ook de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk te...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP