Copilot Stack is een krachtig platform voor het bouwen AI-gedreven applicaties. Bedrijven zijn met deze technologie instaat om hun eigen versies van Copilot te ontwikkelen voor zowel intern als commercieel gebruik. Denk bijvoorbeeld aan AI-chatbots, de versnelling van coderen in programmeertalen of de analyse van marketingdata. Hieronder een aantal voorbeelden uit de praktijk:

  • Shopify gebruikt Copilot Stack voor het aanvullen van productbeschrijvingen.
    Zo wordt er bijvoorbeeld bij een product op basis van de specificaties met behulp van AI automatisch een productiebeschrijving gegenereerd.
  • Airbnb gebruikt Copilot Stack voor het personaliseren van het huuraanbod.
    Op basis van de interesses van een individu worden automatisch bijpassende aanbevelingen gedaan.
  • En natuurlijk Microsoft, waarbij Co-Pilot Stack de basis vormde voor de ontwikkeling van Microsoft/Office 365 Copilot.
    Via Microsoft 365 apps zoals Word kunnen er bijvoorbeeld door Copilot automatische samenvattingen gegenereerd worden.

In de kern van Copilot Stack liggen drie hoofdcomponenten. Dit zijn generatieve AI-modellen, meta-prompting technieken en een plugin ecosysteem. Laten we in elk onderdeel duiken om te begrijpen hoe ze bijdragen aan een complete set aan hulpmiddelen voor het ontwikkelen van AI-aangedreven applicaties.

Generatieve AI-modellen

Generatieve AI-modellen zoals GPT-3.5 of GPT-4 zijn het fundament bij het bouwen van intelligente en interactieve AI applicaties. Deze AI modellen zijn zeer bekwaam in het generen van begrijpbare tekst, vertalingen en het beantwoorden van vragen op een informatieve wijze. Via het principe van ‘machine learning’ worden de gegenereerde antwoorden alsmaar beter.

Meta-prompting

Meta-prompting is een techniek waarbij generatieve modellen nog beter in staat zijn om kwalitatieve antwoorden te leveren. Dit komt door de aanvullende context die meta-prompting biedt. Het AI model heeft hierdoor meer handvaten om toe te werken naar het gewenste antwoord.

Plugin ecosysteem

Met het plugin ecosysteem kunnen ontwikkelaars de functionaliteiten van Copilot Stack uitbreiden en het aanpassen naar hun specifieke benodigdheden. Het zogenaamde ecosysteem wil innovatie en samenwerking bevorderen en gelijktijdig ervoor zorgen dat Copilot Stack het ideale platform blijft om AI-aangedreven applicaties te ontwikkelen. Er is daarom de mogelijkheid voor ontwikkelaars om zelf plugins te ontwikkelen en deze te delen met de community.

Een nieuwe vorm van ontwikkelen

Copilot Stack en alle andere krachtige hulpmiddelen hebben het veld van applicatieontwikkeling in een nieuw tijdperk geblazen. Met deze toolset is het nu mogelijk voor alle ontwikkelaars om AI producten uit te brengen en een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Copilot Stack is voortdurend onderhevig aan het veranderen en het platform wordt door steeds meer bedrijven in gebruik genomen. De verwachting is dan ook dat in de toekomst we nog veel meer creatieve en innovatieve manieren gaan zien, waarop bedrijven AI-aangedreven applicaties bouwen voor het behalen van hun beoogde doelen.

Wil je een uitgebreide briefing over de aankondigingen op het Microsoft Ignite Event 2023 en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen? Klik dan op de onderstaande knop.

Meer weten over Copilot Stack?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets! Ook hebben we voor jou samengevat wat wij de top 10 belangrijkste Microsoft Ignite aankondigingen vinden van 2023.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

De versterking van Multi-factor Authenticatie

De versterking van Multi-factor Authenticatie

In 2023 markeerde Microsoft een nieuw tijdperk met de lancering van een reeks updates voor hun Multi-factor Authenticatie (MFA) systeem. Deze updates beloven niet alleen de beveiliging van klanten te versterken, maar ook de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk te...

read more
Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Je hebt hem vast al gezien; het schuifje om de nieuwe Outlook te testen. Sinds vorig jaar kun je kennismaken met de nieuwe Outlook van Microsoft in Public preview. De nieuwe Outlook belooft een revolutie in e-mailbeheer met zijn frisse, moderne ontwerp en een reeks...

read more
De recente Microsoft updates op een rij!

De recente Microsoft updates op een rij!

In deze meest recente blogupdate nemen we de recente ontwikkelingen bij Microsoft onder de loep, die een frisse wind laten waaien in de wereld van technologie. Deze maand heeft Microsoft enkele opwindende updates uitgerold die de efficiëntie en veiligheid van de...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP