AI in SharePoint zorgt voor een revolutie in samenwerking en automatisering

In de moderne zakenwereld is samenwerking essentieel voor succes. Bedrijven zoeken voortdurend naar manieren om efficiënter te communiceren, informatie te delen en processen te automatiseren. SharePoint, het veelgebruikte samenwerkingsplatform van Microsoft, heeft hierin altijd een centrale rol gespeeld. Maar nu, met de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI), komt SharePoint in een nieuw tijdperk van mogelijkheden terecht. In deze blogpost zullen we de kracht van AI in SharePoint verkennen en ontdekken hoe het de manier waarop we samenwerken en informatie beheren revolutioneert.

Verbeterde zoekmogelijkheden met AI

Een van de meest opvallende toepassingen van AI in SharePoint is de verbetering van de zoekfunctionaliteit. Traditioneel vertrouwden gebruikers op handmatige trefwoorden en filters om relevante informatie te vinden. Met AI-aangedreven zoekalgoritmen kan SharePoint nu intelligente zoekopdrachten uitvoeren, natuurlijke taalbegrip toepassen en contextuele suggesties doen. Dit betekent dat gebruikers sneller en nauwkeuriger kunnen zoeken, waardoor ze gemakkelijker de benodigde informatie kunnen vinden. Zelfs in grote documentbibliotheken of complexe inhoudsstructuren.

Geautomatiseerde contentclassificatie en tagging

Handmatige classificatie en tagging van documenten kan een tijdrovende taak zijn. Met behulp van AI kan SharePoint automatisch inhoud classificeren en relevante tags toewijzen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat documenten gemakkelijker te vinden zijn. AI kan de inhoud analyseren, relevante sleutelwoorden identificeren en automatisch labels toepassen op basis van vooraf gedefinieerde regels of zelflerende modellen. Hierdoor wordt het proces van het organiseren en taggen van inhoud gestroomlijnd en verbeterd.

Intelligente aanbevelingen en personalisatie

Een van de meest recente aankondigingen op het gebied van AI is CoPilot voor SharePoint. CoPilot voor SharePoint maakt het mogelijk om intelligente aanbevelingen te doen op basis van gebruikersgedrag en voorkeuren. Door te leren van eerdere interacties en patronen, kan het systeem content suggereren die relevant is voor individuele gebruikers. Dit verhoogt de betrokkenheid en productiviteit, omdat gebruikers snel toegang hebben tot relevante informatie zonder lang te hoeven zoeken. Bovendien kan CoPilot gebruikt worden om gepersonaliseerde startpagina’s, dashboards en nieuwsfeeds te creëren, waardoor elke gebruiker een op maat gemaakte ervaring krijgt die aansluit bij zijn of haar behoeften. CoPilot is aan het einde van het jaar beschikbaar in preview.

AI in SharePoint zorgt voor procesautomatisering

AI in SharePoint opent nieuwe mogelijkheden voor procesautomatisering. Met de integratie van AI-technologieën zoals machine learning en natural language processing kunnen repetitieve taken en workflows worden geautomatiseerd. Dit resulteert in hogere efficiëntie en nauwkeurigheid, evenals tijdsbesparingen voor medewerkers. Bijvoorbeeld, SharePoint kan intelligente formulieren en chatbots bieden om gebruikers te helpen bij het invullen van formulieren, het stellen van vragen of het aanvragen van goedkeuringen. AI kan ook worden gebruikt voor het automatisch verwerken van documenten, het detecteren van frauduleuze activiteiten en het identificeren van trends en inzichten in gegevens.

Meer veiligheid en compliance met AI in SharePoint

AI kan ook een rol spelen bij het waarborgen van veiligheid en compliance in SharePoint. Het kan helpen bij het detecteren en voorkomen van gegevensinbreuken, het identificeren van ongeautoriseerde toegangspogingen en het voorspellen van potentiële risico’s. AI-aangedreven beveiligingsalgoritmen kunnen gedragsanalyse toepassen om verdachte activiteiten te detecteren en real-time waarschuwingen te genereren. Bovendien kan AI de naleving van regelgeving vergemakkelijken door het automatisch classificeren en markeren van gevoelige inhoud, het identificeren van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) en het toepassen van de juiste beveiligings- en toegangscontroles.

Het effect van AI in SharePoint

AI heeft SharePoint getransformeerd van een krachtig samenwerkingsplatform naar een intelligent systeem dat de manier waarop we samenwerken, informatie beheren en processen automatiseren, revolutioneert. Met verbeterde zoekmogelijkheden, geautomatiseerde contentclassificatie, intelligente aanbevelingen, procesautomatisering en verbeterde veiligheid en compliance, stelt AI ons in staat om efficiënter te werken en betere zakelijke beslissingen te nemen. Als organisaties streven naar een hogere productiviteit en concurrentievoordeel is het verkennen van de mogelijkheden van AI in SharePoint een belangrijke stap voorwaarts.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van AI in SharePoint of heb je hulp nodig met jouw SharePoint omgeving? Klik dan op de onderstaande knop!

Meer weten over de kracht van AI in SharePoint?

Wil je meer weten over AI in SharePoint of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen rond Microsoft 365? Volg ons dan op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP