Microsoft heeft recentelijk een aantal nieuwe updates aangekondigd die van invloed zijn op verschillende Microsoft applicaties. In deze blog zullen we de meest recente functies van deze applicaties belichten en belangrijke doorbraken aankondigen die de gebruikerservaring zullen veranderen. De nieuwste ontwikkelingen binnen Teams, Outlook en SharePoint zullen worden besproken. Aangezien deze applicaties voortdurend in ontwikkeling zijn, is het voor jou als gebruiker cruciaal om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Mijn doel is dan ook om jou op de hoogte te houden van deze updates, zodat je voorop blijft lopen in de snel veranderende technologie en je werkzaamheden efficiënt en met veel plezier kunt uitvoeren.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en meest recente updates rondom Microsoft 365? Klik dan op de onderstaande link.

Doorbraak: Copilot begrijpt nu ook Nederlands

Een belangrijke doorbraak is het feit dat Copilot in Microsoft 365 nu ook Nederlandstalige teksten herkent. De tool heeft nu het vermogen om jouw Nederlandstalige e-mails, Excels, Word-documenten en PowerPoints te begrijpen en te optimaliseren! Wil je meer weten over Copilot? Klik dan hier om meer te ontdekken over de mogelijkheden van deze tool.

Updates in Microsoft Teams

 

Geen afleiding meer door chats in Teams

Er is een nieuwe functie uitgerold die nu al volledig beschikbaar is voor Teams gebruikers. Chats openen automatisch in een apart venster wanneer de Teams app niet actief is. Voorheen moest deze handeling handmatig worden uitgevoerd, maar dat is nu verleden tijd!

Deze update komt voor veel gebruikers ten goede. Het is namelijk een veelvoorkomende uitdaging voor gebruikers om niet afgeleid te raken door de vele mogelijkheden van Microsoft Teams wanneer er een chatbericht werd ontvangen. Doordat de chat nu opent in een apart venster, kunnen gebruikers sneller terugkeren naar hun werkzaamheden zonder enige afleidingen. Dit bevordert de productiviteit en zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen hun communicatie en taken.

Teams updates chat

Einde ondersteuning klassieke Teams

Zoals eerder al benoemd in mijn vorige blog is de nieuwe Microsoft Teams de nieuwe standaard en zal de klassieke Teams langzaam uitfaseren. De ondersteuning voor de klassieke Teams zal 1 juli 2024 stoppen. Wel zal de applicatie beschikbaar blijven tot 1 juli 2025. 

Beschrijf wat voor Workflows je wilt in Microsoft Teams

Binnenkort kun je in Teams gedetailleerd beschrijven hoe je jouw automatiseringen wilt laten functioneren en kun je een voorgestelde flow ontvangen via de knop ‘Workflow Builder’ in de app Workflows. Deze functie wordt wereldwijd uitgerold van begin juli tot eind augustus 2024. Let wel op, de functie zal alleen werkstroombeschrijvingen ondersteunen die in het Engels zijn geschreven. Een groot nadeel voor de Nederlandse gebruiker.

Gegevens van collega’s delen met collega’s

In mijn eerdere blog werd al aangegeven dat we deze functie konden verwachten, maar hij is er eindelijk; vanuit Teams-chat kun je nu contact informatie van collega’s delen! Dankzij deze functie kun je nu razendsnel contactgegevens van een mede collega delen met je andere collega in een chatgesprek. Dit scheelt tijd en zoeken voor jullie beiden.

Microsoft update

Nieuwste functies van de nieuwe Outlook (preview)

In de blog ‘nieuwste Outlook updates‘ schreef ik over de nieuwe Preview versie van Outlook die algemeen beschikbaar is. Voor dit programma blijven er ook nieuwe functies uitkomen;

Verbeterde RSVP functie in Outlook

Ben jij absoluut niet beschikbaar voor een vergadering omdat je agenda te vol zit, je op vakantie bent of een andere vorm van verlof hebt, maar wil je wel op de hoogte blijven? Dat kan straks! In de nieuwe Outlook kun je direct aangeven wanneer je je aanwezigheidsantwoord wilt versturen, zelfs als je niet beschikbaar bent voor een vergadering. Naar verwachting zal deze functie in juli beschikbaar zijn.

Nieuwe Outlook updates

Verbeteringen aan werktijden en locaties

Sinds 2023 is het in Outlook mogelijk om nieuwe flexibele werktijden in te stellen, waardoor individuele werkdagen kunnen worden aangepast met verschillende werktijden en locaties. Een uitdaging wat zich soms voordeed bij deze functie was het terugvinden van de werklocaties van collega’s. Gelukkig wordt deze functionaliteit nu uitgebreid met aanvullende updates.

updates Outlook

Enkele van deze updates omvatten een bijgewerkt dagelijks locatiemenu en de integratie van werklocaties met Out of Office-tijd. De uitrol van deze verbetering begint eind maart 2024 en zal naar verwachting eind augustus 2024 zijn voltooid.

Webinar, Townhall en virtuele afspraken inplannen met Outlook

Op dit moment is het in Outlook alleen mogelijk om online afspraken in te plannen met de standaard Microsoft Teams sjabloon. Voor andere vergadersjablonen moeten we dit in Teams doen. Maar dat gaat veranderen!

Microsoft gaat de sjablonen voor virtuele afspraken, webinars en townhall vergaderingen toevoegen aan het menu met vergadersjablonen in Outlook Windows. Dit betekent dat je een extra toegangspunt hebt tot de sjablonen, waardoor het plannen van verschillende soorten vergaderingen eenvoudiger wordt. De uitrol van deze functie zal naar verwachting begin mei 2024 voltooid zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente Microsoft updates? Klik dan op de onderstaande knop en mis niets!

Meer weten over de recente Microsoft updates?

Wil je meer weten over de recente Microsoft updates of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Wellicht dat je er al eens van hebt gehoord: Microsoft Viva en Copilot. Het zijn recente ontwikkelingen van Microsoft 365 en laat dat nu precies mijn expertise zijn als M365 consultant. Onlangs ben ik gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant en ligt...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP