Microsoft Teams, het bekende samenwerkings- en communicatieplatform, blijft zich door-ontwikkelen om onze manier van samenwerken prettiger, efficiënter én vooral leuker te maken. In deze blog duiken we in de nieuwste functies die Microsoft Teams te bieden heeft. Een aantal van deze functies zijn al beschikbaar of worden dit eerste halfjaar gereleaset. Of je nu een frequente Teams gebruiker bent of nieuwsgierig bent naar wat er nieuw is, lees verder om te ontdekken hoe deze nieuwe functies van Microsoft Teams je dagelijkse werkzaamheden kunnen verbeteren.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen binnen Microsoft 365? Klik dan op de onderstaande link en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Overstappen naar de nieuwe Teams

In verleden blogs zoals ‘Optimaliseer samenwerken met de nieuwe Microsoft Teams‘ hebben we het gehad over dat de nieuwe Teams beschikbaar is en wat de nieuwe functies zijn. Velen van ons zijn al overgestapt naar de nieuwe Microsoft Teams, anderen wachten nog even totdat het echt moet. In maart wordt het echt tijd voor iedereen om over te stappen naar de nieuwe Teams. Gebruikers die deze overstap nog niet hebben gemaakt zullen na 31 maart automatisch overgezet worden naar de nieuwe Teams. De oude Teams blijft wel nog eventjes beschikbaar, maar zal na 30 juni volledig verdwijnen.

nieuwe functies microsoft teams

Berichten doorsturen in Microsoft Teams chat

Vanaf nu is het mogelijk om in Microsoft Teams chat berichten door te sturen naar collega’s. Zo hoef je niet de hele tekst opnieuw te typen/te kopiëren en kunnen je collega’s gelijk zien van wie je de informatie hebt gekregen.

Gegevens van collega’s delen met collega’s

Soms is het voor de ene collega lastiger om contactgegevens van iemand te vinden dan anderen. Gebruikers kunnen binnenkort de contactgegevens delen van een collega die niet in een chatgesprek zit, zodat het voor anderen makkelijk is om andere collega’s te leren kennen.

contactgegevens-delen-teams

Teams Mobile in Android auto

Microsoft heeft aangekondigd dat rond maart/april we aan Teams vergadering kunnen deelnemen vanaf het Dashboard van onze auto! Gebruikers kunnen deelnemen aan vergaderingen via de agendaweergave, gemakkelijk contacten bellen en terugkeren naar recente gesprekken in Teams op Android Auto met Android-telefoons. Let op, deze functie werkt alleen in voertuigen die Android Auto hebben geïnstalleerd.

nieuwe microsoft teams functies

Immersive spaces

Met slechts één klik kun je straks eenvoudig je virtuele vergadering omtoveren tot een leuke 3D-ervaring met interactieve ruimtes in Microsoft Teams. Je kunt in deze ruimte komen door middel van Teams op PC of met meta quest VR toestellen. Microsoft heeft deze functie op hun roadmap planning staan voor eind februari 2024. Immersice spaces is voor de volgende licenties beschikbaar;

  • Teams Essentials
  • Microsoft 365 Business Basic
  • Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business Premium
  • Microsoft 365 E3/E5
  • Office 365 E1/E3/E5. 
Nieuwe Microsoft Teams functies

Het kanaal “algemeen” verbergen in Teams

Wanneer je als teamlid deel uitmaakt van een team, zie je het algemene kanaal altijd in je lijst met teams en kanalen staan. Soms, ook al wordt het kanaal niet gebruikt, blijft het toch staan in je lijst met teams en chatrooms. Vanaf midden maart is er de mogelijkheid om het algemene kanaal te verbergen, net als elk ander kanaal in het team. Maar let op, als Algemeen het laatste kanaal in het team is, wordt het volledige team verborgen.

Je video-achtergrond opruimen met behulp van AI

Microsoft Teams Premium gebruikers kunnen straks gebruik maken van een nieuwe functie waarmee achtergrond tijdens vergaderingen kunt personaliseren met behulp van AI. De functie “Versieren” is beschikbaar in de openbare preview voor gebruikers met een Teams Premium licentie.

Teams premium

Wat is aangekondigd voor Teams en komt er nog aan?

Microsoft heeft nu en dan aankondigingen van functionaliteiten waar ze mee bezig zijn, maar hierop nog geen duidelijke tijdlijn vrijgegeven. Hierbij presenteer ik jullie functionaliteiten die we hopelijk ooit nog in Microsoft Teams kunnen tegenkomen.

Vernieuwd proces van Teams en kanalen aanmaken

Op dit moment bestaan de processen voor het aanmaken van teams en kanalen uit meerdere stappen en zijn we erop gericht gebruikers een team te laten aanmaken op het hoogste niveau, met kanaalaanmaak als optie voor elk team. Microsoft is bezig met een plan dat het aanmaken van teams groepen standaard eenvoudiger maakt. Om gebruikers te helpen kanalen te maken binnen deze teams wordt de optie “kanaal maken” prominenter geplaatst.

Custom banner bij aankondigingen binnen Teams kanalen

Microsoft Teams-gebruikers kunnen binnenkort aangepaste achtergronden maken voor hun aankondigingsberichten met de generatieve AI-kracht van Microsoft Designer. Deze release van aangepaste achtergronden voor aankondigingsberichten zal worden uitgerold over Microsoft Teams. Momenteel is deze functie alleen nog beschikbaar voor Microsoft Teams gebruikers in de Verenigde Staten. Wanneer deze functie ook naar Europa toekomt moet nog aangekondigd worden.

Wil je alle updates van de nieuwe versie van Teams nog even op een rij en wil je op de hoogte blijven van alle toekomstige updates van Microsoft Teams? Klik dan op de onderstaande link en mis niks!

Meer weten over de nieuwe functies van Microsoft Teams?

Wil je meer weten over de nieuwe functies van Microsoft Teams of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Synchroniseren van Teams bestanden met OneDrive

Synchroniseren van Teams bestanden met OneDrive

Wanneer je veel gebruik maakt van Microsoft Teams kan het voorkomen dat je bestanden van Microsoft Teams naar een documentopslag programma moet verplaatsen zoals Esuite/Diva. Dit kun je doen door bestanden die op Microsoft Teams staan te downloaden en vervolgens te...

read more
Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Het inplannen en inlezen van online Microsoft Teams vergaderingen kan een tijdrovende en soms frustrerende taak zijn. Hoewel digitaal vergaderen veel voordelen biedt, brengt het ook enkele ongemakken met zich mee. Allereerst moet je rekening houden met de...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP