Microsoft is flink aan het vernieuwen binnen hun applicatielandschap waarbij applicaties groeien in hun rol en functionaliteit. OneDrive wordt ook vernieuwd en breidt zijn rol ook uit als de centrale cloudopslagprovider binnen het M365 landschap. OneDrive is namelijk meer dan alleen een cloudopslagprovider. Het is het centrum van je bestandservaring in Microsoft 365. Het stelt je in staat om bestanden op te slaan, te delen, samen te werken en te beveiligen. Het wordt gebruikt door mensen en organisaties over de hele wereld. OneDrive bevat biljoenen bestanden, met bijna 2 miljard nieuwe bestanden die dagelijks worden toegevoegd.

Nu past OneDrive zich aan om aan jouw behoeften te voldoen naarmate het werklandschap verandert. De bestanden waaraan je werkt, strekken zich uit over OneDrive, SharePoint-documentbibliotheken, fungeren als bijlagen in vergaderuitnodigingen en worden uitgewisseld via Teams-chats. Je hebt één centrale locatie nodig waar je alle bestanden, Loops, dashboards en ontwerpborden kunt vinden en gebruiken, ongeacht waar ze zich bevinden.

Recent is de volgende generatie OneDrive geïntroduceerd, waar al jouw bestanden binnen handbereik zijn. Deze vernieuwende OneDrive omvat nieuwe bestandsweergaven, governancecontroles, creatietools en Copilot die je helpen snel te zoeken, te organiseren en informatie uit jouw bestanden te halen. Deze nieuwe ervaringen zijn niet alleen “in” OneDrive, ze komen ook naar Teams en Outlook voor een consistente en rijke bestandservaring in Microsoft 365.

Benieuwd naar ontwikkelingen en mogelijkheden van deze vernieuwende OneDrive? Lees verder en ontdek hoe deze evolutie jouw digitale werkervaring gaat veranderen.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen binnen M365? Klik dan op de onderstaande link en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Moeiteloos bestandsbeheer met de nieuwe OneDrive

De nieuwe OneDrive vereenvoudigt de toegang tot al jouw gecreëerde bestanden en gedeelde documenten. Het vinden van de bestanden die je nodig hebt, is nu eenvoudiger en sneller dan ooit. Dit mede dankzij de beschikbaarheid van de onderstaande functies die speciaal voor jou zijn ontworpen om te gebruiken binnen OneDrive in jouw organisatie.

OneDrive home
De startpagina van OneDrive voor Web is opnieuw ontworpen om je snel jouw bestanden te laten ophalen, ongeacht waar ze zich in je organisatie bevinden.

Voor jou
Dit gedeelte, bovenaan de startpagina van OneDrive, toont AI-gestuurde bestandsaanbevelingen aan jou op het juiste moment, zodat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is.

Vergaderingenweergave
De vergaderingenweergave toont jouw aankomende en vorige vergaderingen, samen met vergaderingopnamen en gedeelde bestanden. Of deze bestanden nu in de chat of in de vergaderuitnodiging zijn gedeeld, je vindt ze hier allemaal.

Personenweergave
Soms herinner je de naam van een bestand niet, maar wel de persoon die het met jou heeft gedeeld. Context is essentieel bij het zoeken naar het juiste bestand. De personenweergave organiseert jouw bestanden op de mensen met wie je samenwerkt.

Gedeelde weergave
Elk bestand dat met jou is gedeeld, ongeacht hoe of door wie het is gedeeld, wordt nu weergegeven in de gedeelde weergave. De nieuwe gedeelde ervaring wordt dit kwartaal uitgerold.

Nieuwe functies voor efficiënt bestandsbeheer

De nieuwe OneDrive bevat niet alleen nieuwe manieren om je bestanden te vinden en te organiseren, maar ook nieuwe functies en een verbeterd ontwerp om je bestandservaring te verbeteren. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

Bestanden op aanvraag voor Mac OS
Met deze functie kan je al je bestanden in OneDrive zien zonder dat ze ruimte innemen op je apparaat. Je kunt bestanden openen wanneer je een online verbinding hebt en offline beschikbaar maken wanneer je ze nodig hebt.

Ingebouwde afbeeldingseditor op het web
Met deze functie kan je afbeeldingen in OneDrive bijsnijden, draaien, spiegelen, aanpassen en verbeteren zonder dat je een aparte app hoeft te gebruiken. Je kan ook filters, stickers, teksten en tekeningen toevoegen om je afbeeldingen te personaliseren.

Sync-client voor ARM-gebaseerde Windows-apparaten
Met deze functie kan je OneDrive-bestanden synchroniseren op apparaten die draaien op Windows 10 op ARM, zoals de Surface Pro X. Dit zorgt voor een betere prestatie en batterijduur.

Copilot
Met deze functie kan je snel informatie uit je bestanden halen, zoals contactgegevens, facturen, bonnen en meer. Je kan ook acties uitvoeren op basis van de informatie, zoals een e-mail sturen, een betaling doen of een afspraak maken. Copilot is momenteel beschikbaar als een preview-app voor Android en iOS.

Dit zijn slechts enkele van de nieuwe functies van OneDrive die zijn aangekondigd of uitgebracht in de afgelopen maanden. Er komen nog veel meer spannende updates aan, dus houdt onze website in de gaten voor meer nieuws en blogs die dieper ingaan op de aankomende vernieuwingen!

Een ding is zeker, OneDrive gaat groeien naar een centralere rol binnen je M365 applicatielandschap en wordt in steeds meer applicaties geïntegreerd. Al jouw documenten van verschillende omgevingen als Teams, Office 365, SharePoint, zullen straks op één centrale plek te vinden zijn.

Wil jij meer ondersteuning zodat jouw organisatie het uiterste uit Microsoft 365  haalt en iedereen binnen jouw team efficiënt kan werken? Onze experts staan voor je klaar!

Meer weten over de nieuwe OneDrive?

Wil je meer weten over de nieuwe OneDrive of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP