Tijdens het Microsoft Build event zijn er weer een hoop interessante ontwikkelingen aangekondigd. Microsoft Build is een jaarlijks ontwikkelaarsevent waar Microsoft de nieuwste ontwikkelingen en updates presenteert. In deze blog zullen we een aantal ontwikkelingen en nieuwe updates van Microsoft Teams verder toelichten.

Gebruik een avatar tijdens Microsoft Teams meetings

Vanaf dit moment kun je tijdens online vergaderingen via Teams gebruik maken van een avatar. Een avatar is een digitale representatie van jouzelf. Door hier gebruik van te maken, maak je vergaderingen zonder beeld toch persoonlijker en leuker, wat de betrokkenheid stimuleert.
Daarnaast kun je de avatar ook gebruiken in de chatfunctionaliteit, waardoor deze levendiger wordt.

Je kunt je avatar helemaal zelf personaliseren door te kiezen uit verschillende haarstijlen, gezichtskenmerken, outfits en accessoires.

Probeer het vooral eens uit! Zoek in Teams via apps naar ‘Avatars’, en begin met het bouwen van jouw persoonlijke avatar!

avatar Teams updates

Integreer AI oplossingen in je dagelijkse werkzaamheden in Microsoft Teams

Een andere nieuwe ontwikkeling waar we vanaf nu gebruik van kunnen maken zijn de MS Teams AI Bibliotheken. Door deze bibliotheken maakt Microsoft het mogelijk om AI oplossingen te integreren in Teams. Deze AI oplossingen kun je inzetten om jouw dagelijkse taken efficiënter uit te voeren. Je kunt je werk bijvoorbeeld makkelijker maken door repetitieve taken in processen te automatiseren of door inzichten te verkrijgen vanuit gegevensanalyse, die vervolgens besluitvorming kunnen versnellen.
Tot slot maken de AI-bibliotheken interactie met virtuele assistenten mogelijk. Je kunt deze assistent raadplegen voor informatie, vragen stellen, afspraken in laten plannen om zo je dagelijkse werkzaamheden gemakkelijker en sneller af te handelen.

Werk real-time samen aan het maken van apps

Om productiviteit van ontwikkelaars te verbeteren is het sinds kort mogelijk voor ontwikkelaars om samen real-time aan apps te werken. Ook als de ontwikkelaars zich niet in dezelfde locatie bevinden.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de Live Share SDK functionaliteit. Deze voeg je aan de betreffende app toe, waardoor ontwikkelaars vanuit Teams naadloos kunnen samenwerken door livesessies te starten. Tijdens deze live sessies delen ze vervolgens hun codeomgeving, waardoor ze realtime kunnen samenwerken, code kunnen bewerken en fouten kunnen oplossen.
Dit betekent dat ontwikkelaars niet langer fysiek op dezelfde locatie hoeven te zijn om effectief samen te werken aan hun app.

Daarnaast biedt Live Share SDK ook handige functies om de communicatie tijdens de samenwerking te vereenvoudigen. Ontwikkelaars kunnen chatten en communiceren via audio of video tijdens het samenwerken aan de code. Ze kunnen ook bestanden en bronnen delen, zodat teamleden gemakkelijk toegang hebben tot de benodigde documentatie en afbeeldingen die relevant zijn voor het project.

Tot zover een greep uit de aankondigingen op het gebied van MS Teams. Ben je nieuwsgierig naar wat er verder aangekondigd is? Lees dan snel onze andere blogs over het Microsoft Build Event.

Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen rondom AI en Microsoft? Klik dan op de onderstaande knop.

Meer weten over de nieuwe updates van Microsoft Teams of het Microsoft Build event?

Wil je meer weten over Microsoft Build en de nieuwste updates die er zijn of heb je een andere vraag? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Ontdek de mogelijkheden van Microsoft Fabric

Ontdek de mogelijkheden van Microsoft Fabric

Microsoft Fabric is een geïntegreerd analyseplatform die de manier waarop organisaties gegevens fundamenteel veranderd. Met Fabric kunnen organisaties eenvoudig hun gegevens beheren in een zogenaamde ‘SaaS Datalake’. Via deze technologie kunnen organisaties alle...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP