Aan het begin van elke maand brengen we je op de hoogte van de nieuwste updates van Microsoft 365. In mei heeft Microsoft diverse innovaties aangekondigd die we graag met je delen.

Zo komt er een nieuwe app die je beter inzicht geeft in de faciliteiten en beschikbaarheid van werk- en vergaderruimtes en heeft Microsoft Teams ook een aantal geweldige nieuwe functies waarvan we niet kunnen wachten totdat ze algemeen beschikbaar zijn. Benieuwd wat je allemaal te wachten staat? Lees dan snel verder!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen van Microsoft? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer!

Microsoft Teams: Sleepbare presenteer-werkbalk tijdens schermdeling

Het komt vaak voor dat de werkbalk storend in beeld blijft hangen tijdens het delen van je scherm in een online vergadering. Microsoft Teams introduceert eindelijk een nieuwe sleepbare ‘Presenter’ werkbalk voor schermdeling. De werkbalk biedt presentatoren meer controle en aanpassingsmogelijkheden. De uitrol staat gepland tussen juni en juli 2024. Wij kijken er in ieder geval naar uit om deze functie te gebruiken, zodat we de werkbalk kunnen verplaatsen of inklappen wanneer deze niet nodig is tijdens het schermdelen.

Microsoft Teams: Niet meer checken of je collega al beschikbaar is

Er komt een geweldige functie aan; “Melden wanneer beschikbaar”. Via deze functie in Microsoft Teams kun je instellen om een melding te krijgen wanneer de status van een bepaalde collega verandert naar beschikbaar. Dit kan eenvoudig worden ingesteld via het menu in de chat of in je algemene Teams instellingen. Hieronder leg ik uit hoe;

 

  1. Klik met de rechtermuisknop op een persoon die in de chatlijst staat weergegeven en selecteer “Melden wanneer beschikbaar”.
Nieuwste updates Microsoft 365

2. Om dit naar wens in te stellen voor personen met wie je nauw samenwerkt, ga je naar Instellingen -> Meldingen en activiteit -> Statusmeldingen beheren.

Nieuwste Microsoft 365 update Teams
Nieuwste Microsoft 365 update Teams

Deze handige functionaliteit zal in de loop van juni 2024 beschikbaar zijn.

Maak kennis met Microsoft Places

Microsoft Places is ontworpen om de coördinatie van kantooruren en het contact met collega’s te vereenvoudigen. De tool Microsoft Places is geïntegreerd in je dagelijkse apps zoals Microsoft Teams en Outlook.

Vaak gebruiken we verschillende applicaties om collega’s op de hoogte te stellen van onze aanwezigheid op kantoor. Microsoft Places stroomlijnt dit proces door het reserveren van ruimtes en bureaus op kantoor mogelijk te maken, waardoor het eenvoudiger wordt om je team fysiek samen te brengen.

Hoewel Microsoft Places momenteel als preview beschikbaar is, is de volledige versie nog niet uitgerold. Voor de algemene beschikbaarheid van Microsoft Places zal een Microsoft Teams Premium-licentie vereist zijn om van de app gebruik te kunnen maken.

Microsoft Places

Nieuwe lay-out Intranet SharePoint Online

SharePoint Online krijgt in juni een nieuwe lay-out in het startscherm. Hierdoor wordt het maken van sites en pagina’s nog eenvoudiger. Het startscherm bevat straks een hub voor het beheren van concepten, het bekijken van eerdere werkzaamheden en het bijhouden van betrokkenheid. De uitrol start in de eerste weken van juni 2024 en zal eind juni afgerond zijn.

SharePoint lay-out

SharePoint Framework domain isolated web parts gaan verdwijnen

Microsoft beëindigt de ondersteuning voor domein geïsoleerde web-onderdelen in SharePoint Framework. Vanaf 2 april 2025 zullen nieuwe tenants deze functie niet meer kunnen gebruiken en op 2 april 2026 wordt de functie ook verwijderd voor bestaande tenants.

Organisaties dienen de betreffende web-onderdelen bij te werken en opnieuw te implementeren als standaard web onderdelen. Domein geïsoleerde web-onderdelen zijn ontworpen om in een apart domein te draaien ten opzichte van de hoofdapplicatie, voornamelijk voor beveiligings- en stabiliteitsdoeleinden.

Update voor Mac gebruikers m.b.t. screenshots maken

Voor de Mac gebruikers komt er ook een belangrijke verandering aan. Vanaf midden juni zullen screenshots niet meer automatisch opgeslagen worden in OneDrive. Om ervoor te zorgen dat er toch een back-up wordt gemaakt van screenshots moeten organisaties Known Foler Move (KFM) inschakelen.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen van Microsoft? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer!

Meer weten over de nieuwste updates van Microsoft 365?

Wil je meer weten over nieuwste updates van Microsoft 365 of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP