In deze meest recente blogupdate nemen we de recente ontwikkelingen bij Microsoft onder de loep, die een frisse wind laten waaien in de wereld van technologie. Deze maand heeft Microsoft enkele opwindende updates uitgerold die de efficiëntie en veiligheid van de gebruikerservaring verbeteren. Deze verbeteringen richten zich op het versnellen van werkprocessen met behulp van Copilot. Daarnaast zijn er ook updates die de gebruikersinterface vereenvoudigen, wat bijdraagt aan een soepelere workflow. Lees snel verder om te ontdekken hoe deze recente Microsoft updates de manier waarop we werken ten goede komen.

Wil jij meer weten over de nieuwste ontwikkelingen en meest recente updates rondom Microsoft 365? Klik dan op de onderstaande link.

Nieuwe Teams is nu de standaard

Als je nog niet bent overgestapt naar de nieuwe Microsoft Teams, maar nog steeds werkt met de klassieke Teams heb je het vast al gemerkt; Microsoft wil dat je overstapt. Vanaf eind maart wordt de nieuwe Teams de standaard. Dit betekent dat alle nieuwe functieontwikkelingen alleen beschikbaar zijn in de nieuwe Teams. Dit betekent echter niet dat de klassieke Teams niet langer bruikbaar is. Naar verwachting zal de klassieke Teams nog beschikbaar blijven tot juli, zoals de tijdlijn hieronder aangeeft.

Recente Microsoft updates

Wat jij als IT-beheerder moet weten over de nieuwe Teams

Het “Alleen nieuwe Teams”-beleid is nu beschikbaar in het Teams admin center (TAC), waar beheerders een nieuw Teams gebruiksrapport kunnen uitdraaien. Om te zorgen voor een naadloze overgang naar de nieuwe Teams dienen beheerders het TAC-beleid geleidelijk uitrollen.

Ze moeten ervoor zorgen dat gebruikers voldoen aan de minimale vereisten voor het besturingssysteem en ook voorkomen dat gebruikers worden geblokkeerd voor de installatie van apps vanwege configuratieproblemen. De klassieke Teams voor VDI omgevingen (Virtualized Desktop Infrastructure) blijft nog even beschikbaar en zal naar verwachting 30 juni ook overgaan op de nieuwe Teams.

Copilot voor Security

1 April is het zover. Copilot voor Security zal gelanceerd worden en beschikbaar zijn voor iedereen die hiervoor een licentie heeft. Hiermee zal je in staat zijn om je Security team te versterken met de nieuwe AI tool.

Hoewel Copilot nog niet beschikbaar zal zijn in het Nederlands in 2024, kun je voor support wel in het Nederlands je informatie ophalen als je problemen ondervindt. Het support kanaal van Copilot is inmiddels vertaalt naar meerdere talen, waaronder Nederlands.

Waar is Copilot for security goed in?

Copilot vat enorme hoeveelheden gegevenssignalen samen tot belangrijke inzichten. Zo detecteer je sneller cyberbedreigingen voordat ze schade aanrichten. En geeft de tool cruciale richtlijnen en context aan beveiligingsteams, zodat ze razendsnel op incidenten kunnen reageren.

Recente Microsoft updates

De nieuwe ‘ontdek’ functie van Microsoft Teams

Sommige van jullie hebben het misschien al opgemerkt in Teams: de “ontdekken”-knop staat nu in je overzicht van Teams-groepen waar je lid van bent. Wat doet deze knop?

De Teams Ontdekken Feed is een gepersonaliseerde feed van berichten op kanaalniveau in Teams, gebaseerd op relevantie. Deze informatie is nu gebundeld en wordt gepresenteerd in een scrolbare weergave.

De Ontdekken Feed laat kanaalberichten zien die interessant zijn voor jou op basis van de mensen met wie je werkt of de onderwerpen waarin jij interesse hebt. De feed toont vooral inhoud waarvan jij niet expliciet op de hoogte bent gesteld door middel van vermeldingen, reacties, tags en meer. Zo mis jij geen interessante onderwerpen meer en ben je te allen tijde op de hoogte van de meest recente berichten die worden geplaatst in de verschillende Teams waar jij lid van bent.

Recente Microsoft updates

Teams Rooms in meerdere talen

Naar verwachting zal eind april Microsoft Teams Rooms eindgebruikers toelaten om de taal van de app te wijzigen. Deze taalkeuzes zullen vanaf eind april hetzelfde zijn als die van de Microsoft Teams desktop app. De functie wordt eind april 2024 wereldwijd uitgerold.

Beheerders moeten de taalwijzigingsoptie inschakelen via een instelling in Skypesettings.xml. Wanneer je als gebruiker deze functie wilt inzetten, zal je na de taalwijziging het Teams Rooms apparaat opnieuw moeten opstarten om de taalwijziging door te voeren.

Chatten en samenwerken met de nieuwe Copilot-ervaring in Microsoft Teams chat

Wanneer je een Copilot voor Microsoft 365-licentie hebt, zie je de nieuwe Copilot-app boven je chat hangen in je chatoverzicht. Deze verbeterde versie van de Copilot-app biedt voordelen Zoals;

  • Verbeterde prompts met details die voor jou relevant zijn (bijv. mensen met wie je werkt, je vergaderingen, je bestanden en meer)
  • Je kunt je Copilot Chat-geschiedenis inzien
  • Je hebt toegang tot een bibliotheek met prompts via Copilot Lab
Recente Microsoft updates

Welke Microsoft updates komen er nog aan?

Sticky notes met OneNote

Heb je wel eens de behoefte om makkelijk en snel verder te gaan waar je gebleven was met notities maken, vooral wanneer je wisselt tussen taken? Dit is binnenkort mogelijk met de nieuwe Sticky Notes app, terwijl we de zaken eenvoudig en intuïtief houden. De sticky notes module van OneNote is voor nu alleen nog maar beschikbaar in Current Channel Preview.

Microsoft Teams: Snel bestanden bijvoegen

Microsoft Teams introduceert de functie Quick attach. Hiermee worden er automatisch recente en contextueel relevante bestanden weergegeven wanneer je van plan bent een bestand toe te voegen aan een Teams-chat of kanaalbericht. Hierdoor bespaar je tijd bij het bijvoegen van bestanden, omdat je ze dus niet helemaal hoeft te zoeken. Op dit moment worden bestanden als suggestie getoond omdat je ze recent hebt geopend. Na deze updates zullen bestanden worden getoond omdat ze passen bij de context van je gesprek. We verwachten dat deze nieuwe functionaliteit begin mei beschikbaar zal zijn.

Recente Microsoft updates

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente Microsoft updates? Klik dan op de onderstaande knop en mis niets!

Meer weten over de recente Microsoft updates?

Wil je meer weten over de recente Microsoft updates of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

De versterking van Multi-factor Authenticatie

De versterking van Multi-factor Authenticatie

In 2023 markeerde Microsoft een nieuw tijdperk met de lancering van een reeks updates voor hun Multi-factor Authenticatie (MFA) systeem. Deze updates beloven niet alleen de beveiliging van klanten te versterken, maar ook de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk te...

read more
Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Je hebt hem vast al gezien; het schuifje om de nieuwe Outlook te proberen. Sinds vorig jaar kun je kennismaken met de nieuwe Outlook van Microsoft in Public preview. De nieuwe Outlook belooft een revolutie in e-mailbeheer met zijn frisse, moderne ontwerp en een reeks...

read more
4 use cases voor Power Apps

4 use cases voor Power Apps

Als het gaat om het moderniseren van bedrijfsprocessen en het verbeteren van efficiëntie is Microsoft Power Apps een onmisbaar hulpmiddel geworden voor organisaties over de hele wereld. Met zijn krachtige en geavanceerde functionaliteiten stelt Power Apps gebruikers...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP