Deze maand stond opnieuw het Microsoft Ignite evenement op de agenda. Een evenement van Microsoft die bekend staat om de vele aankondigingen m.b.t. Microsoft-oplossingen. Niet geheel verrassend waren de meeste aankondigingen gerelateerd aan kunstmatige intelligentie (AI). Microsoft durfde de ontwikkelingen op het gebied van AI zelfs ‘de volgende industriële revolutie’ te noemen. Wat uiteraard een speerpunt voor Microsoft is op dat gebied is: Copilot. De ontwikkeling van Copilot gaat hard en wordt in steeds meer applicaties geïntegreerd. Ook Copilot Lab werd genoemd, maar wat is dit en hoe kan dit je helpen bij het gebruik van Copilot?

Het feit dat Copilot nu in alles wordt geïntegreerd is zeker positief, maar het is van cruciaal belang om deze integratie optimaal te benutten. Hoe je dat doet, vertel ik je uitgebreid in deze blog.

Copilot Lab

Hoe werkt een digitale assistent zoals Copilot

Copilot werkt met dezelfde technologie als ChatGPT en kan content of analyses maken door middel van AI. Als gebruiker van de assistent geef je een instructie met een vraag of onderwerp, de ‘prompt’ genoemd, waarna de digitale assistent vervolgens aan de slag gaat om dit te verwerken en met een antwoord of uitkomst te komen. De kwaliteit van de uitkomst is afhankelijk van de beschikbare informatie waar de digitale assistent over beschikt (ChatGPT algemene informatie, Copilot voor Microsoft 365 ook bedrijfsinformatie), maar ook hoe jij je vraag (prompt) formuleert. Een goede prompt zou de volgende elementen moeten bevatten: 

  1. Het doel: Welke reactie wil je krijgen van de assistent?
  2. De context: Waarom heb je het nodig en wie is betrokken?
  3. Bronnen: Welke informatiebronnen, datasets of voorbeeldinformatie moet er gebruikt worden?
  4. Verwachting: Hoe moet de assistent zijn antwoord opstellen om aan jouw verwachting te kunnen voldoen? (bijvoorbeeld bepaalde bewoording)

Veel dingen waar je rekening mee moet houden dus. Dit kan soms lastig zijn bij bepaalde vraagstukken om het juist te formuleren. En daar heeft Microsoft de tool ‘Copilot Lab’ voor ontwikkeld.

Copilot Lab en Copilot Studio

De lancering van Copilot Lab was al voor het Ignite-event, maar gezien de belangrijkheid van alle Copilots voor de toekomst willen we dit toch nogmaals onder de aandacht brengen. Een aankondiging die overigens wél nieuw bij Ignite was, is die van Copilot Studio, dit is echter meer bedoeld als studio om je eigen Copilots te maken. Daarover lees je meer in ‘De unieke mogelijkheden van Microsoft Copilot Studio‘.

Bij Copilot Lab gaat het er vooral om hoe je zelf Copilot optimaal kunt benutten, door te leren de juiste prompts te geven en hoe je daarbij de meest bruikbare antwoorden krijgt.

De tool geeft voorbeelden van prompts die gesegmenteerd zijn in onderwerpen zoals:

  • Vergaderingen
  • Notities
  • FAQ’s
  • Persoonlijke situaties

Zo kan je experimenteren met veel verschillende vragen om te zien wat voor jouw situatie het beste werkt. Daarnaast kan Copilot Lab jouw prompts beoordelen en tips geven hoe je jouw prompts beter kunt maken. Naarmate Copilot meer gebruikt wordt zal ook Copilot Lab steeds uitgebreider en completer worden. Gebruikers kunnen namelijk ook verbetersuggesties en feedback geven om Copilot Lab en Copilot zelf beter te maken en ook deelnemen aan de Copilot Lab community.

Copilot Lab

Als je jouw ultieme prompts uiteindelijk hebt, geeft Copilot Lab ook de mogelijkheid deze te delen met collega’s.

Al met al is Copilot Lab niet noodzakelijk, maar wel een goede tool om te leren hoe je om kunt gaan met AI, hoe je de opties kunt te verkennen, hoe je Copilot kan gebruiken en het potentieel zo optimaal mogelijk te benutten.

Wil je een uitgebreide briefing over de aankondigingen op het Microsoft Ignite Event 2023 en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen? Klik dan op de onderstaande knop.

Meer weten over Microsoft Copilot Lab?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets! Ook hebben we voor jou samengevat wat wij de top 10 belangrijkste Microsoft Ignite aankondigingen vinden van 2023.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP