Begin april ben ik begonnen als Microsoft 365 consultant bij XTRM en ik moet zeggen, het voelt als een perfecte match. Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte, werd ik met open armen ontvangen en voelde ik me direct onderdeel van het team. Graag neem ik je mee in mijn eerste weken en vertel ik wat meer over mijzelf en waarom ik deze stap heb gemaakt.

Wil jij ook starten als Microsoft 365 consultant? Klik dan op de onderstaande knop en bekijk onze openstaande vacature.

Waarom heb je gekozen voor XTRM?

Na zes jaar werkzaam te zijn geweest in de IT-sector, besloot ik anderhalf jaar geleden dat het tijd was voor iets nieuws. Ik wilde me gaan specialiseren in Microsoft technieken en als consultant gaan werken. De keuze om te starten in consultancy past namelijk veel beter bij mijn persoonlijkheid, omdat ik het prettig vind om te werken op afwisselende locaties. Toen kwam XTRM op mijn pad.

De kennismaking voelde niet als een sollicitatiegesprek, maar als een gesprek tussen gelijkgestemden. Daarbij werd me ook al vrij snel duidelijk dat de bedrijfsvisie en mijn carrièredoelen perfect op elkaar aan leken te sluiten en was de keuze snel gemaakt om de overstap te gaan maken naar XTRM.

Wat heb je tot op heden gedaan?

Van systeembeheerder van Windows, Citrix en Oracle servers bij de lokale overheid tot technisch applicatiespecialist, bij elke stap in mijn loopbaan het ik het erg naar mijn zin gehad. Ik merkte hierin alleen wel dat ik in deze functies weinig contact had met de gebruikersorganisatie, wat ik erg jammer vond. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar de rol van gegevensmanager en functioneel beheerder Office 356, waar ik ook voor het eerst echt in aanraking kwam met (toen nog) Office 365. Dit wekte mijn interesse en motiveerde mij om mij verder hierin te gaan verdiepen. Het was vanuit deze achtergrond dat ik de stap heb gezet naar mijn huidige rol als Microsoft 365 consultant.

Hoe zijn je eerste weken als Microsoft 365 consultant bij XTRM bevallen?

Vanaf oktober 2023 ondersteun ik de gemeente Zaanstad bij de migratie naar Microsoft 365 en dit mocht ik blijven doen. Hier ben ik actief als recordsmanager. Dat houdt in dat ik veel met keyusers in gesprek ga over de inrichting van Microsoft Teams op het gebied van de soorten Teams, kanalen en welke bestanden op de fysieke fileshare mee gaan, in overeenstemming met de archiefwet. Het is dus mijn taak om de balans te vinden tussen archiefwetgeving en de behoeften van de klant.

Ook heb ik gemerkt dat XTRM veel waarde hecht aan ontwikkeling van collega’s en het up-to-date blijven van wat er speelt binnen het Microsoft platform. Met regelmaat organiseert XTRM dan ook pizzasessies voor de collega’s. De pizzasessies zijn niet alleen lekker, maar is ook een interactieve en gezellige manier om kennis te delen en banden te smeden met collega’s. Ik vond het dan ook een waardevolle en zeer geslaagde sessie!

Wat drijft je het meest als Microsoft 365 consultant?

Het is de passie om organisaties te ondersteunen en adviseren om effectiever en veiliger te kunnen samenwerken. En bij XTRM hoop ik dat op grote schaal te kunnen verwezenlijken met mijn kennis en ervaring op dit gebied.

Wie is onze nieuwe Microsoft 365 consultant privé?

Mijn naam is Edine Olijve, 33 jaar en ik woon samen met mijn vriend in het prachtige historische Hoorn. Wij hebben twee honden en drie katten. Het is een gezellige beestenboel bij ons thuis dus.

Microsoft 365 consultant

Wat zijn enkele hobby’s en interesses van je?

Nu dat het weer mooier weer begint te worden, kun je mij in de weekenden vaak op een terrasje vinden. Ik ben gek op IPA-bier en mijn missie is om bij elk terras bezoek weer een nieuwe variant te proberen. Verder heb ik een aardige verzameling LEGO, daar worden ook regelmatig nieuwe LEGO sets aan toegevoegd. Ook vind ik het fijn om te gamen, in mijn eentje met een goede RPG of samen met mijn partner of vrienden in overige games.

En natuurlijk ben ik ook regelmatig te vinden bij concerten en festivals, waar ik mijn favoriete metalbands graag live zie spelen.

Heb je nog ontwikkelingsdoelen op de korte en/of lange termijn die je wil bereiken?

Zeker! Ik blijf niet graag stilstaan en ben momenteel dan ook druk bezig met het behalen van mijn laatste certificaten om mijzelf Microsoft 365 Certified: Administrator Expert te mogen noemen.

Meer weten over starten als Microsoft 365 consultant bij XTRM

Wil je meer weten over starten als Microsoft consultant bij XTRM of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@xtrm-dev.com en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Mocht je op de hoogte willen zijn van alle ontwikkelingen rondom Microsoft 365 of XTRM development? Volg ons dan op LinkedIn.

Benieuwd naar de ervaring van andere collega’s? Lees hier de blog van Lhamo, Rohid of Mark.

Anderen bekeken ook:

Collega Akash gestart als Microsoft 365 consultant

Collega Akash gestart als Microsoft 365 consultant

Onlangs ben ik vol enthousiasme gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant. Met veel energie en blijdschap stapte ik mijn eerste werkdag binnen. Na een kennismaking met het team, mocht ik direct deelnemen aan de stand-up. Hier werden alle lopende...

read more
Ontmoet onze consultant: Josine van der Velde

Ontmoet onze consultant: Josine van der Velde

Afgelopen januari ben ik begonnen bij XTRM development als Microsoft 365 consultant. Ik ben enthousiast dat ik deel mag uitmaken van dit team. In deze blog neem ik je graag mee in mijn eerste weken bij XTRM en hoe ik deze heb ervaren. Ook vertel ik je graag wat over...

read more
Ons nieuwste teamlid Rohid Bhansing

Ons nieuwste teamlid Rohid Bhansing

Onlangs ben ik bij XTRM development begonnen als Microsoft 365 consultant. In deze blog neem ik je mee waarom ik voor XTRM heb gekozen en hoe mijn eerste dagen er uit zagen. Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog net zo enthousiast bent als dat ik ben! Waarom koos...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP