We leven in een tijdperk waarin technologie en innovatie sneller evolueren dan ooit tevoren. Het is daarom essentieel om de juiste tools en hulpmiddelen te hebben die ons niet alleen bijhouden, maar ook vooruit helpen. Daarom neem ik jullie in deze blog mee in Microsoft Copilot Studio.

Als eerst gaan wij een kijkje nemen met betrekking tot wat Microsoft Copilot studio eigenlijk is. Vervolgens gaan we kijken naar de nieuwe mogelijkheden die beschikbaar zijn gekomen door het introduceren van Microsoft Copilot studio.

Wat is Microsoft Copilot Studio

Copilot studio is een end-to-end AI-platform dat speciaal is geïntroduceerd voor gesprekken, waarmee je copilots kunt ontwikkelen en specifieke aanpassingen kunt doen met behulp van taal of grafische gebruikersinterface (GUI). Met Copilot Studio is er de mogelijkheid om eenvoudig copilots te ontwerpen, testen en publiceren die specifiek aansluiten op interne of externe scenario’s binnen de organisatie.

De mogelijkheden binnen Microsoft Copilot Studio

 

Inclusiviteit van cruciale business scenario’s

Met het gebruik van Copilot studio heb je de flexibiliteit om op maat gemaakte gesprekken te ontwerpen. Dit is heel handig voor bedrijf gerelateerde scenario’s waar specifieke antwoorden zijn vereist. Voorbeelden hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn nalevingsonderwerpen, maar ook regelgevingsonderwerpen.

 

Het verhogen van de productiviteit door automatisering

Met het gebruik van een Copilot kunnen de complexiteiten van bedrijfsprocessen worden vereenvoudigd. Door het implementeren van automatisering met behulp van Copilot, kunnen eenvoudige taken zoals het indienen van onkostendeclaraties, het integreren van nieuwe werknemers en het bijwerken van arbeidsvoorwaarden beheerd worden.

 

Brede keuze aan gegevensbronnen

Met het gebruik van Copilot Studio heb je ook de mogelijkheid om gegevensbronnen te selecteren. Uiteraard krijg je hiermee de flexibiliteit om data te bewerken en te verfijnen met behulp van 1000 vooraf gebouwde connectors.

 

Zet gesprekken om in acties

Met het gebruik van Copilot Studio is er ook de optie om aangepaste invoegtoepassingen (connectors) aan te maken. Deze kun je ook recyclen als deze eerder zijn geconfigureerd in een ander Microsoft platform, zoals power platform of een Power Automate stroom.

 

Je eigen Copilot model trainen

Er is ook de mogelijkheid om je eigen Copilot te configureren, trainen en verbinden binnen Azure. Een voorbeeld hiervan is AzureOpenAI service. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een keuze te maken uit kennisbanken en taalmodellen. 

 

Toegankelijkheid tot uitgebreide analyses

Copilot Studio biedt ook de mogelijkheid om antwoorden te optimaliseren en op basis daarvan aan te passen. Dit kan allemaal gedaan worden door het bestaan van ingebouwde analyses, inclusief essentiële KPI’s (Key Performance Indicators)

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Microsoft Copilot Studio is en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Dan staan onze experts van XTRM development voor je klaar om dit perfect uit te leggen en te implementeren!

Meer weten over Microsoft Copilot Studio?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Copilot Studio of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Gegevens kwijt? Geen probleem voor Microsoft 365 Backup

Gegevens kwijt? Geen probleem voor Microsoft 365 Backup

Microsoft heeft eerder dit jaar aangekondigd dat zij een eigen oplossing voor backups zullen introduceren. Na de jarenlange vraag vanuit de markt, liet Microsoft tot nu toe dit aspect van dienstverlening en productontwikkeling over aan partners. Echter betreden ze nu...

read more
Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Het inplannen en inlezen van online Microsoft Teams vergaderingen kan een tijdrovende en soms frustrerende taak zijn. Hoewel digitaal vergaderen veel voordelen biedt, brengt het ook enkele ongemakken met zich mee. Allereerst moet je rekening houden met de...

read more
De belangrijkste updates van ESPC 2023

De belangrijkste updates van ESPC 2023

Onlangs was XTRM development aanwezig bij het jaarlijkse ESPC (European SharePoint and Microsoft 365 Conference) event in de Rai in Amsterdam. In deze blog deel ik enkele opvallende punten die tijdens deze conferentie aan bod kwamen. ESPC 2023 Keynotes: Focus op...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP