Het is geweldig om te zien dat Microsoft Loop steeds meer wordt geïntegreerd in de Microsoft 365 oplossingen en volop in ontwikkeling is. Een voorbeeld hiervan is de toevoeging van de Copilot functionaliteit in Loop. Je kunt in Loop Workspaces creëren, ook wel samenwerkruimtes genoemd, waarbij je specifieke onderdelen van de inhoud kunt delen via zogenaamde Loop componenten in verschillende Microsoft 365 applicaties. Maar wat zijn nu eigenlijk de vijf beste en meest praktische Loop componenten? Dat weet jij aan het einde van deze blog!

Loop componenten

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen binnen Microsoft 365? Klik dan op de onderstaande link en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

1. Microsoft Planner component

Een van de meest gebruikte apps in Teams is Microsoft Planner. Ook deze oplossing is te integreren met Loop. Je kunt Planner toevoegen in je Loop-workspace, taken en leden toevoegen en ook al direct taken toewijzen. Vervolgens kun je je plan delen als Loop component met je teamgenoten. Een andere optie is het toevoegen van een takenlijst in een Teams chat, die dan is gekoppeld aan een Planner-plan.

Loop component

De taken in je Planner-plan worden automatisch bijgewerkt bij updates of aanpassingen, waar je ze ook bewerkt via de Loop component, in je plan, in de Planner-app in Teams of onder ‘Mijn taken’ wanneer taken aan jou zijn toegewezen.

Houd er rekening mee dat de Planner component alleen beschikbaar is als je Planner zelf ook hebt. Voor persoonlijke accounts is deze functionaliteit dus niet beschikbaar, maar voor organisatie- of educatie-accounts is deze veelal wel standaard beschikbaar en ook ingeschakeld.

Loop componenten

2. De Collaborative Notes component

Een relatief nieuwe, maar zeer interessante component is de Collaborative Notes. Dit zijn dynamische vergadernotities, agendapunten of taken die je wilt gaan bespreken tijdens aankomende vergaderingen. Het mooie hiervan is dat je dit van tevoren al kunt delen met de deelnemers. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Outlook of in een Teams chat, zodat iedereen op de hoogte is en de Loop component indien nodig kan aanvullen. Voor iedereen worden deze updates dan ook automatisch zichtbaar. Tijdens de vergadering kunnen deelnemers agendapunten toevoegen, de vergadernotities aanpassen of aanvullen. Andere handige applicaties waar je deze Loop component kunt toevoegen zijn in een OneNote notitieblok of Whiteboard.

3. Tabel als Loop component

Een ogenschijnlijk eenvoudige, maar toch krachtige optie is de tabel. Voeg een tabel toe als Loop component, bijvoorbeeld in een brainstorm-sessie via Teams. Alle deelnemers kunnen de tabel invullen en later ook nog terugkijken of bijwerken wanneer er nieuwe ideeën zijn ontstaan.

4. Stem tabel (voting table)

Een meer geavanceerde variant van de normale tabel is de ‘Voting table’. Hierbij kan je een Loop component maken in een tabelvorm, waarbij de deelnemers real-time kunnen stemmen op ideeën die zijn voorgesteld. Hierbij zijn ook de voor- en nadelen zichtbaar die worden genoemd en indien nodig kan hier ook nog aanvulling op worden gegeven.

Loop component

5. Vooruitblik: Adaptive-card gebaseerde Loop componenten

Microsoft is bezig met het mogelijk maken van integratie van Loop met andere systemen, niet alleen van Microsoft maar ook third party systemen. Dit biedt talloze mogelijkheden wat betreft samenwerking op diverse gebieden. Zo kan je bijvoorbeeld een ticketsysteem als GitHub, SAP, Zoho koppelen of bijvoorbeeld een sales kans uit Viva Sales koppelen en als Loop component toevoegen aan een e-mail of Teams chat en daarin samenwerken. Dit kan middels de Adaptive-card Loop component.

De Adaptive-card Loop component is dus vooral bedoeld voor het gebruik in Teams of Outlook. Momenteel is deze veelbelovende component nog niet algemeen beschikbaar, maar in Public developer Preview. Hopelijk komt deze snel breder beschikbaar, gezien het grote potentieel van deze component. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd wat er allemaal mogelijk gaat zijn met deze Loop component in de toekomst.

Loop component

Wil je op de hoogte blijven van alle toekomstige updates of heeft jouw organisatie ondersteuning nodig bij Microsoft 365? Klik dan op de onderstaande link en mis niks!

Meer weten over Loop componenten?

Wil je meer weten over Microsoft Loop componenten of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Werk je met Microsoft Teams dan ben je het vast en zeker met mij eens dat de zoekfunctie in Teams een cruciale rol vervult. Het snel en effectief vinden van bestanden in Teams zoals berichten, documenten en collega’s is essentieel voor de productiviteit. Waarom? Omdat...

read more
Nieuwe Microsoft Planner: dit gaat er veranderen

Nieuwe Microsoft Planner: dit gaat er veranderen

Eind vorig jaar is aangekondigd dat Microsoft werkt aan een ‘uniforme ervaring’ voor de diverse planningshulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zijn nog verdeeld in Microsoft To Do, Microsoft Planner en Microsoft Project. Gezien de vele raakvlakken en overlappende...

read more
De nieuwe functies van Microsoft Teams

De nieuwe functies van Microsoft Teams

Microsoft Teams, het bekende samenwerkings- en communicatieplatform, blijft zich door-ontwikkelen om onze manier van samenwerken prettiger, efficiënter én vooral leuker te maken. In deze blog duiken we in de nieuwste functies die Microsoft Teams te bieden heeft. Een...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP