Het inplannen en inlezen van online Microsoft Teams vergaderingen kan een tijdrovende en soms frustrerende taak zijn. Hoewel digitaal vergaderen veel voordelen biedt, brengt het ook enkele ongemakken met zich mee. Allereerst moet je rekening houden met de beschikbaarheid van deelnemers, ook vlak voor vergaderingen kan het nog voorkomen dat er afzeggingen zijn. Ook steek je tijd in het voorbereiden van een vergadering op het gebied van de juiste notulen en documenten bezitten voor de juiste vergadering. Het plannen van online vergaderingen vereist dus zorgvuldige aandacht voor detail en coördinatie om de ongemakken tot een minimum te beperken en een soepele virtuele samenwerking te garanderen. Maar wij, als drukke professionals, hebben hier niet altijd tijd voor en kunnen hierdoor fouten maken of onvoorbereid een vergadering in stappen.

Microsoft heeft een oplossing om ons te ondersteunen in ons huiswerk voor een vergadering; Microsoft Teams Vergaderen.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen binnen M365? Klik dan op de onderstaande link en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vergaderen App om vergader activiteiten te managen

De Vergaderen app is de nieuwste applicatie binnen Microsoft en biedt een centraal punt waarmee gebruikers zich kunnen voorbereiden op vergaderingen, vergaderinhoud, chats, notities, gemiste details kunnen inhalen, agenda en samenvattingen kunnen vinden. Eenmaal geïnstalleerd kunnen gebruikers hun meest recente en aanstaande vergaderingen in de app zien.

Teams vergaderen

De sectie ‘Hierna’ biedt inhoud suggesties om je te helpen bij het snel vinden van relevante bestanden en documenten voor vergaderingen. Alle geplande vergaderingen worden getoond met daarbij bijgevoegd de nuttige informatie en inzichten die je nodig hebt om goed voorbereid te zijn. Door middel van AI wordt er relevante inhoud voorgesteld die nuttig kunnen zijn voor je besprekingen.

Ook vind je in deze sectie een overzicht van alle mensen die zijn uitgenodigd voor de vergadering, bevestigingen en afwezigen. Door middel van deze lijst kun je waarschuwingen ontvangen als er problemen zijn, zoals onvoldoende mensen die hun aanwezigheid bevestigen of conflicten in de planning.

In het gedeelte ‘Recent’ vind je de lijst van vergaderingen die zijn geweest. Deze lijst toont alle vergaderingen van de afgelopen 30 dagen. Het is ook mogelijk om genodigden, transcripties, opnames en bijgevoegde/presenteerde/gedeelde bestanden te vinden. Je kunt snel toegang krijgen tot vergaderingen uit het verleden door middel van filters, vergaderings-labels en het zoekveld.

Lees ook: Microsoft forms

Vergaderen App voor Microsoft Teams Premium gebruikers

Naast de standaard functies van de Vergaderen applicatie hebben gebruikers met een Teams Premium licentie toegang tot waardevolle vergaderinformatie zoals:

  • Gemiste vergaderingen
  • Deelgenomen vergaderingen waarin jij vermeld bent
  • Voorgestelde taken’ gerelateerd aan de vergaderingen

Hoe krijg je toegang tot de Vergaderen App in Microsoft Teams?

Wil jij ook gebruik maken van deze handige functie in Microsoft Teams? Volg dan de onderstaande stappen om eenvoudig toegang te krijgen tot de nieuwe Vergaderen app in Microsoft Teams en deze ook te kunnen gebruiken. Zodra je de Vergaderen app hebt geactiveerd, kun je deze gebruiken als een aangename tool voor het deelnemen aan online vergaderingen in Microsoft Teams.

De Vergaderen app is standaard geïntegreerd in de nieuwe interface van Microsoft Teams. Het is dus belangrijk dat je zorgt dat je laptop is bijgewerkt met de nieuwste Microsoft-updates. Om toegang te krijgen tot de Vergaderen app, navigeer je naar het lint aan de linkerkant van de app. Klik hier op de drie puntjes […].

Je zult vervolgens zien dat de Vergaderen app beschikbaar is in je lijst. Selecteer de app om deze te activeren en gebruik te maken van de functies.

Teams vergaderen

Wil jij meer begeleiding zodat jouw organisatie het uiterste uit Microsoft Teams haalt en iedereen binnen jouw team efficiënt kan werken? Onze experts staan klaar om je hierin te ondersteunen.

Meer weten over Microsoft Teams vergaderingen of de Vergader applicatie?

Wil je meer weten over Microsoft Teams vergaderingen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

De nieuwe functies van Microsoft Teams

De nieuwe functies van Microsoft Teams

Microsoft Teams, het bekende samenwerkings- en communicatieplatform, blijft zich door-ontwikkelen om onze manier van samenwerken prettiger, efficiënter én vooral leuker te maken. In deze blog duiken we in de nieuwste functies die Microsoft Teams te bieden heeft. Een...

read more
Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Tijdens onze implementaties van Microsoft Teams en OneDrive krijgen we regelmatig de vraag: “Ik vind het delen van bestanden echt handig, maar waar kan ik precies zien welke bestanden er met mij gedeeld zijn en welke ik met anderen heb gedeeld?” We begrijpen dat deze...

read more
Synchroniseren van Teams bestanden met OneDrive

Synchroniseren van Teams bestanden met OneDrive

Wanneer je veel gebruik maakt van Microsoft Teams kan het voorkomen dat je bestanden van Microsoft Teams naar een documentopslag programma moet verplaatsen zoals Esuite/Diva. Dit kun je doen door bestanden die op Microsoft Teams staan te downloaden en vervolgens te...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP