De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog neem ik je mee door de stappen om een SharePoint site te koppelen aan Teams.

SharePoint koppelen aan Teams

Wil je meer weten over SharePoint of heeft jouw organisatie hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!

Wat is een SharePoint site eigenlijk?

Een SharePoint site is een platform binnen SharePoint waar je webpagina’s kunt creëren voor intranetdoeleinden, maar het fungeert ook als een opslagsysteem voor documenten. Je kunt SharePoint sites zelfstandig gebruiken, maar ze worden ook geïntegreerd in Teams voor het opslaan van bestanden (Teams-connected sites). Zodra je een team aanmaakt, wordt er automatisch een Teams-verbonden site aangemaakt in SharePoint. Door een site toe te voegen aan een Teams-kanaal, kun je dezelfde acties uitvoeren die je normaal buiten dat kanaal op de site zou doen.

Stappen om SharePoint aan Teams te koppelen:

Stap 1: Navigeer naar Microsoft Teams

Ga naar je Teams en selecteer het gewenste kanaal.

Stap 2: Voeg een SharePoint tabblad toe aan het Teamkanaal

Klik op het plusteken (+) naast de tabs bovenaan het Teamkanaal.

Selecteer vervolgens “SharePoint” uit de lijst met beschikbare tabbladen.

SharePoint koppelen aan Teams
SharePoint

Stap 3: Open de gewenste SharePoint site die je wilt koppelen

Kopieer de URL van je SharePoint site vanuit de browser.

Selecteer hierna “Een SharePoint- site” en plak daar de link naar de SharePoint site in.

SharePoint zal de URL valideren en controleren of je toegang hebt tot de pagina. De machtigingen van de pagina zelf zullen niet veranderen. Als je geen toestemming hebt voor toegang tot die pagina, krijg je een pagina te zien waar je toegang kunt aanvragen.

SharePoint site

Als je een SharePoint site wilt koppelen die al aan een Teams, waaraan je deelneemt, gekoppeld is (bijvoorbeeld: XTRM Development), selecteer dan die Teams. Van daaruit kun je direct naar de site gaan die je wilt koppelen. Dit betekent dat je de SharePoint site niet apart hoeft te openen en de link hoeft te kopiëren.

SharePoint site componenten:

Bij het koppelen van een SharePoint site kun je kiezen uit de volgende drie componenten. Hieronder lees je wat elke component inhoudt.

SharePoint koppelen aan Teams

1. Pagina’s:
SharePoint pagina’s bieden een platform om informatie, nieuws of ideeën te delen met behulp van afbeeldingen, video’s en links.

2. Lijsten: 
Microsoft lijsten (voorheen SharePoint Lijst) zijn handig om samen te werken aan inhoud en gegevens.

3. Documentbibliotheken:
In SharePoint worden bestanden veilig opgeslagen in documentbibliotheken, zodat teamleden ze gemakkelijk op elk apparaat kunnen vinden en bewerken. Onder het kopje ‘Aanbevolen’ vind je beschikbare documentenbibliotheken.

Stap 4: Begin met samenwerken

Selecteer het selectievakje “Gesprekken plaatsen op het kanaal over dit tabblad” om automatisch een aankondiging te genereren en te plaatsen in het Teams-kanaal, zodat je collega’s weten dat je dit tabblad hebt toegevoegd.

Nadat je SharePoint aan Teams hebt gekoppeld, kunnen teamleden gemakkelijk documenten openen, bewerken en delen vanuit de Teams-interface. Ze kunnen ook direct communiceren via Teams terwijl ze samenwerken aan documenten die zijn opgeslagen in SharePoint.

Goed om te weten bij het koppelen van een SharePoint site aan Teams

Wil je meerdere SharePoint sites als tabblad toevoegen in een teamkanaal? Herhaal dan de bovenstaande stappen. Het moet namelijk één voor één als tabblad worden toegevoegd. Ook moet je de eigenaar van de site zijn om die als tabblad in Teams toe te kunnen voegen.

Extra tips over SharePoint koppelen aan Teams:

Documentbeheer: Gebruik SharePoint als centrale locatie voor het beheren van documenten, waarbij Teams fungeert als de hub voor samenwerking en communicatie.

Toegangsbeheer: Zorg ervoor dat je de toegangsrechten voor SharePoint zorgvuldig instelt, zodat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de juiste documenten en informatie.

Training en ondersteuning: Bied teamleden training en ondersteuning aan om hen vertrouwd te maken met de integratie van SharePoint en Teams, zodat ze het maximale uit deze tools kunnen halen.

Door SharePoint aan Teams te koppelen, kunnen teams efficiënter samenwerken, documenten beheren en informatie delen, wat leidt tot een verbeterde productiviteit en samenwerkingservaring.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen van Microsoft? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer!

Meer weten SharePoint sites koppelen aan Teams?

Wil je meer weten over een SharePoint site koppelen aan Teams of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP