Organisaties werken steeds vaker samen via Microsoft Teams. Het uitnodigen van externen is dan ook iets waar organisaties uitgebreid gebruik van maken. Voor jou als externe medewerker kan dit echter nadelige gevolgen hebben bij het schakelen tussen organisaties. In deze blog leg ik je daarom uit hoe je organisaties kan verwijderen uit Microsoft Teams. Ik vertel je waarom en wanneer dit handig is, wat de gevolgen zijn en een concreet stappenplan voor het verwijderen van deze organisaties uit Microsoft Teams.

Waarom een organisatie verwijderen uit Microsoft Teams?

Als je veel samenwerkt met verschillende organisaties kan het overzicht in Teams rommelig aanvoelen. Na het accepteren van een uitnodiging worden de organisaties namelijk weergegeven onder je profiel. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de samenwerking na het afronden van een project stopt en dat je toegang wordt ontzegd. Het resultaat is dat de organisatie met een foutmelding onder je profiel blijft staan:

organisatie verwijderen

Voorbeeld: Foutmeldingen toegang MS Teams

Om snel te kunnen schakelen is het daarom eens in de zoveel tijd verstandig om dit overzicht op te schonen. In het stappenplan vertel ik je hoe je dit voor elkaar krijgt!

Wat zijn de gevolgen van het verwijderen van een team uit Microsoft Teams?

Na het verwijderen of verlaten heb je geen directe link meer vanuit je eigen profiel in de Teams-applicatie naar de externe organisatie. Je externe account blijft wel bestaan op de externe Teams-omgeving van de organisatie. Alleen een beheerder van die specifieke Teams-omgeving kan jouw externe account verwijderen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er data verloren gaat bij het verwijderen van een organisatie in Microsoft Teams.

Organisatie verwijderen uit Microsoft Teams: stappenplan

1) Ga naar www.microsoft365.com. Log in via deze link.

2) Klik na het inloggen rechtsboven op je eigen profiel. Hierna wordt er een uitklapmenu getoond:

teams profiel

Het profiel wordt aangeduid met je voorletters.

3) Na het klikken op je profiel wordt het uitklapmenu getoond. Klik op “Account weergeven”:

teams

4) Op je profielpagina navigeer je naar het tabblad “Organisaties” in het linker menu:

organisatie verwijderen teams

5) Via “Organisaties” kun je de Teams omgeving verlaten van de vermelde organisatie. Na het verlaten zullen deze binnen enkele ogenblikken uit het overzicht in je Teams-applicatie verdwijnen.

organisatie verwijderen teams

Heb jij hulp nodig met het opstellen van een governance beleid in Teams? Download onze gratis governance Teams checklist of neem contact met ons op via de onderstaande knop.

Wil je meer weten over Microsoft Teams governance?

Vond je onze ‘Hoe verwijder ik een organisatie uit Microsoft Teams?’ blog interessant en wil je meer weten over governance in Teams? Klik dan hier en bekijk onze pagina over governance in Teams. Je kunt ook contact met XTRM development opnemen door het formulier onderaan de pagina in te vullen.

Wil je direct op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom governance? Volg ons dan op LinkedIn en zet de melding aan of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook:

Effectief gebruik van Teams met Templates & Policies

Effectief gebruik van Teams met Templates & Policies

Grip krijgen op je Microsoft Teams omgeving is een veel gestelde vraag. Met Teams starten is makkelijk, maar hoe kan grip krijgen op wildgroei en welke mogelijkheden heb ik om mijn medewerkers te helpen met adoptie? Of om een bepaalde “way of working” mee te geven....

read more
Hoe houd je structuur in je Teams omgeving?

Hoe houd je structuur in je Teams omgeving?

Microsoft Teams heeft zich gevestigd als een onmisbare tool voor samenwerkingen binnen organisaties. Mede door de ontwikkelingen van Teams en de integratie met andere software en data is het gebruik sterk toegenomen. Hierdoor is er behoefte aan structuur binnen Teams,...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP