Op het Microsoft partner event Inspire dat onlangs plaatsvond waren er diversen aankondigingen. Een van deze aankondigingen was Bing Chat Enterprise. Een nieuwe vorm van Bing die vooral interessant is voor zakelijk gebruik en die sinds juli beschikbaar is in Preview. Maar wat is Bing Chat Enterprise en wat maakt het interessant? Daar gaan we je alles over vertellen in deze blog.

Wat is het Bing Chat Enterprise?

Microsoft zet momenteel vol in op Artificial Intelligence (AI). Zo ook voor hun zoekmachine Bing, waarbij eerder dit jaar al de nieuwe versie inclusief AI werd geïntroduceerd. Door de toevoeging van AI in combinatie met Bing-zoekdata kunnen betere antwoorden op zoekopdrachten worden gegenereerd en kan het ook meer als een chatbot worden gebruikt. Daarnaast kan het werknemers ook ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het analyseren en/of vergelijken van gegevens, documenten samenvatten of nieuwe vaardigheden leren. Maar een punt van discussie en vraag bij veel organisaties bij dit soort toepassingen is: ‘Wat gebeurt er met mijn gevoelige business data?’ Organisaties willen geen risico’s lopen op datalekken of dat hun data wordt verwerkt door bijvoorbeeld Microsoft. En daar komt Bing Chat Enterprise om de hoek kijken.

Bing Chat Enterprise is namelijk de zakelijke variant van Bing. Dit houdt in dat Microsoft aangeeft dat Bing Chat Enterprise een ‘chat voor het werk’ is, waarbij AI is geïntegreerd. Zo blijft je bedrijfsdata beschermd en slaat Microsoft je chat data niet op.

Wat gebeurt er dan met de data?

Naast het immens populaire ‘AI’ is ook Machine Learning een term die je tegenwoordig erg vaak hoort. Maar wat is het precies? Machine Learning (ML) is een vorm van AI en is gebaseerd op het lerend vermogen van modellen; hoe meer data wordt verwerkt en de modellen en de systemen ‘leren’, hoe nauwkeuriger en betrouwbaarder de output wordt. ChatGPT werkt bijvoorbeeld op deze manier en iemand anders die de applicatie gebruikt, heeft dan ook toegang tot jouw data.

Microsoft garandeert dat Bing Chat Enterprise niet op deze manier werkt en dus niet jouw bedrijfsdata verwerkt ten gunste van hun modellen. De (user)data blijft dus binnen de organisatie en wordt niet gemengd met web data. Ook heeft Microsoft geen toegang tot de chat data en wordt deze niet opgeslagen. Nadelig hieraan is wel dat de chatgeschiedenis dus ook niet beschikbaar is voor gebruikers.

Verder worden bij zoekopdrachten de zogenaamde ‘workplace identities’ verwijderd voordat het naar Bing wordt gestuurd, zodat het niet te herleiden is naar organisaties en voldoet aan Microsofts’ Service Agreement en Privacystatement. Meer informatie hierover vind je bij Microsoft service agreement en privacystatement.

De locatie van de verwerking van de chat data is nog wel een aandachtspunt voor veel organisaties. Microsoft geeft namelijk aan dat het zou kunnen dat de data wordt verstuurd naar en verwerkt in de United States en dus niet binnen de EU-grenzen blijft. Het wil niet zeggen dat dit altijd het geval is, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Daarentegen wordt de data daar niet opgeslagen. De opslag blijft op het eigen tenant data center.

Microsoft Bing Chat Enterprise VS Microsoft Copilot

Bing Chat Enterprise en Microsoft Copilot hebben veel soortgelijke mogelijkheden wat betreft het genereren van content, maar Copilot is veel meer dan alleen de chat. Met Copilot kan je allerlei opdrachten laten uitvoeren door middel van AI, rekening houdend met bijvoorbeeld de huisstijl en terminologie passend bij jouw organisatie.

Bing Chat Enterprise is meer een chatbot die gebruik maakt van natural language processing, waarbij je vragen kunt stellen en informatie kan opzoeken en laten genereren. De output is daarbij wel deels afhankelijk van de informatie die je de chatbot geeft (de input). Het grote verschil is dat M365-copilot toegang heeft tot al je Office-bestanden en apps en daar dus allerlei acties op kan loslaten, bijvoorbeeld creëren van een document of een PowerPointpresentatie.

De AI weet op deze manier meer over jouw bedrijf en kan zijn responses daarop aanpassen. Het is daarom slimmer en meer gepersonaliseerd dan Bing Chat Enterprise opzichzelfstaand of ChatGPT, die gebruikmaken van algemeen beschikbare informatie (met risico op gedateerde data en zogenaamde ‘hallucinaties’).

Beschikbaarheid, prijs en afweging van Microsoft Bing Chat Enterprise

Voor organisaties met gebruikers die een Microsoft 365 E3, E5, Business Premium of Business Standard licentie hebben is Bing Chat Enterprise gratis beschikbaar (momenteel in Preview). Indien gebruikers een van deze licenties niet hebben, kan er ook gekozen worden voor een stand-alone licentie voor 5 dollar per gebruiker per maand. Vanaf 17 augustus 2023 staat Bing Chat Enterprise standaard aan in het Microsoft 365 Admin Center, daarnaast moet Microsoft Search in Bing aan staan in het Microsoft 365 Admin Center om van de volledige functionaliteit gebruik te kunnen maken.

Vervolgens is het te gebruiken via de website Bing.com/chat en via de zijbalk in de Microsoft Edge browser. Je moet het dus wel bewust uitzetten als je niet wilt dat medewerkers het kunnen gebruiken. De integratie van Bing Chat Enterprise in Windows Copilot staat ook op de roadmap van Microsoft.

Bing chat Enterprise

Bewustwording bij gebruikers

Het gebruik van onbeveiligde chat-oplossingen is een risico voor bedrijven. De meeste oplossingen zijn daarom ook meer gericht op persoonlijk gebruik en ontwikkelaars geven aan dat gebruikers geen privé- of persoonlijke data moeten ingeven in bijvoorbeeld ChatGPT. Maar dit geldt natuurlijk ook voor bedrijfsgevoelige informatie. Hier ligt ook een deel bij het opvoeden van en bewustwording bij gebruikers.

Bing Chat Enterprise speelt hierop in, maar de vraag is in hoeverre het professioneel gebruikt gaat worden. Het geeft wel meer vertrouwen wat betreft privacy en security en het is voor veel gebruikers gratis te gebruiken. Het is dus een goede manier om kennis te maken met de mogelijkheden van AI en hier een gevoel bij te krijgen. Maar de verwerking van de data zal voor veel organisaties een no-go zijn. De verwachte integratie van Bing Chat Enterprise in Windows Copilot is interessant en maakt het toegankelijker, dit zal wellicht het gebruik doen toenemen.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe updates en ontwikkelingen van Microsoft? Klik dan op de onderstaande knop en mis niets!

Meer weten over Microsoft Bing Chat Enterprise?

Wil je meer weten over Microsoft en de nieuwste updates die er zijn of heb je een andere vraag? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Je hebt hem vast al gezien; het schuifje om de nieuwe Outlook te testen. Sinds vorig jaar kun je kennismaken met de nieuwe Outlook van Microsoft in Public preview. De nieuwe Outlook belooft een revolutie in e-mailbeheer met zijn frisse, moderne ontwerp en een reeks...

read more
De recente Microsoft updates op een rij!

De recente Microsoft updates op een rij!

In deze meest recente blogupdate nemen we de recente ontwikkelingen bij Microsoft onder de loep, die een frisse wind laten waaien in de wereld van technologie. Deze maand heeft Microsoft enkele opwindende updates uitgerold die de efficiëntie en veiligheid van de...

read more
4 use cases voor Power Apps

4 use cases voor Power Apps

Als het gaat om het moderniseren van bedrijfsprocessen en het verbeteren van efficiëntie is Microsoft Power Apps een onmisbaar hulpmiddel geworden voor organisaties over de hele wereld. Met zijn krachtige en geavanceerde functionaliteiten stelt Power Apps gebruikers...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP