Wellicht dat je er al eens van hebt gehoord: Microsoft Viva en Copilot. Het zijn recente ontwikkelingen van Microsoft 365 en laat dat nu precies mijn expertise zijn als M365 consultant.

Onlangs ben ik gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant en ligt mijn focus voornamelijk bij het implementeren van Microsoft Viva en Copilot bij diversen organisaties. In deze blog vertel ik je graag wat meer over mijn achtergrond en waarom ik graag voor XTRM wilde werken.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Klik dan op de onderstaande knop en bekijk onze openstaande vacature.

Waarom gekozen voor XTRM development?

Dat is een goede vraag. We hebben contact gehad en hier kwam het initiatief uit om nader kennis te maken met elkaar. Dat hebben we gedaan en de klik was er meteen. Met name op het vlak van de visie op Microsoft 365 sloot heel erg goed aan. Wat mij ook heel erg aanspreekt is de mix van senioren en junioren bij XTRM, ik vind het namelijk heel erg leuk om mijn kennis te delen met junioren en deze te begeleiden. Daarnaast leer ik ook graag nog bij van talentvolle collega’s.

Tevens is de klantenset van XTRM heel interessant en trok de focus op Microsoft technologie mij ook heel erg aan.

En laten we de vrijheid die je hebt bij XTRM niet vergeten. Op een aantal dagen in de week zijn we zoveel mogelijk met heel het team op kantoor om het contact met elkaar niet te verliezen, want met het hybride werken kan dat nogal snel gebeuren. De overige dagen van de week mag je zelf invullen waar je het meeste van toegevoegde waarde kan zijn, bij de klant of bijvoorbeeld vanuit huis werken.

Wat heb ik tot op heden gedaan?

Mijn hele carrière houd ik mij al bezig met Microsoft technologie. Vanaf 2001 met SharePoint Portal Server 2001 en heb ik daarna alle versies van SharePoint meegemaakt. Het mooie van SharePoint is dat je er verschillende oplossingen mee kunt maken, zoals een intranet, document en record management of kennisbank. Met alle versies heb ik wel te maken gehad. Voor een eindgebruiker was het werken met SharePoint niet altijd even makkelijk, maar tegenwoordig is SharePoint en de integratie met Microsoft Office 365 uitstekend.

Tijdens mijn carrière pad heb ik ook diverse cloud bewegingen meegemaakt zoals, BPOS, Office 365 en nu Microsoft 365. In een ver verleden heb ik zelfs nog aan Business Central (Nederlandse markt) mogen mee ontwikkelen.

Ik hou mij bezig met vraagstukken zoals: hoe zorg je er nu voor dat een organisatie met Microsoft 365 gaat werken en dat ze er ook nog productiever hun werk mee kunnen doen? Dat is soms best een uitdaging.

Ik heb voor verschillende Microsoft Partners gewerkt, soms had ik dertigduizend collega’s en deed internationale projecten tot aan Microsoft Partners met dertig collega’s. De meeste projecten heb ik in de zorg, onderwijs, financiële sector en MKB gedaan. Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik mezelf kan uitdagen in mijn werk. De ene keer is dat de complexiteit van het project, de andere keer kan dat de technologie zijn. Het mooie van Microsoft technologie is dat je nooit stil zit, er komt altijd wel weer wat nieuws aan. En dan is natuurlijk de vraag: hoe ga je dat implementeren bij klanten?

De rode draad bij al mijn projecten en werkgevers is de eindgebruiker, want als die eindgebruiker er niet mee kan werken dan heb ik mijn doel niet behaald.

Wie is onze nieuwe M365 consultant?

Mijn naam is Rogier en ik woon in Arnhem met mijn vriendin, twee kinderen en een kat. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met koken, koken en nog eens koken. Sinds een paar jaar is dat mijn ware passie. Ik kook elke dag en probeer in de weekenden iets nieuws en bijzonders op tafel te zetten. Mijn favoriete chef is toch wel Sergio Herman. Zijn gerechten zijn goed te maken en altijd heerlijk. Ik heb ongeveer 120 kookboeken, van verschillende chefs natuurlijk, en dat aantal stijgt.

 

Nieuwe M365 consultant Rogier

Sinds twee jaar heb ik een kamado, “The Bastard”. Echt een top ding, nooit meer een entrecotes uit de pan kan ik je verzekeren! Wat ook leuk is om te doen, sous vides. Hierbij stop je bijvoorbeeld biefstuk in een plastic zak, die trek je vacuüm, stop je in een pan met water (en een sous vides stick), grill hem even af (op The Bastard) en voila….de perfecte biefstuk.

Meer weten over starten als M365 consultant?

Wil je meer weten over starten als M365 consultant bij XTRM of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@xtrm-dev.com en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Mocht je op de hoogte willen zijn van alle ontwikkelingen rondom Microsoft 365 of XTRM development? Volg ons dan op LinkedIn.

Benieuwd naar de ervaring van andere collega’s? Lees hier de blog van Frank, Saskia of Janjaap.

Anderen bekeken ook:

Mijn start als Microsoft consultant bij XTRM

Mijn start als Microsoft consultant bij XTRM

Dit jaar begon voor mij als een spannend hoofdstuk vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Met een overvloed aan enthousiasme ben ik gestart als Microsoft 365 Consultant. Deze start is niet alleen een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, maar tegelijkertijd ook een kans...

read more
Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Werken als Microsoft  consultant bij XTRM Onlangs ben ik gestart als Microsoft 365 consultant bij XTRM Development. In deze blog deel ik graag mijn motivatie achter de keuze voor XTRM en neem ik je mee door mijn eerste dagen. Ik hoop dat je, na het lezen van mijn...

read more
Starten als Microsoft 365 consultant bij XTRM

Starten als Microsoft 365 consultant bij XTRM

Starten als Microsoft 365 consultant Onlangs ben ik gestart aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, namelijk die als Microsoft 365 consultant bij XTRM development. Mijn doel binnen deze rol is om de kloof tussen IT en Business te verkleinen en organisaties te helpen...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP