Meet the team: nieuwe collega Mark

Afgelopen december is Mark Overdijk gestart bij XTRM development als Consultant. Mark heeft in het verleden gewerkt bij hogeschool Inholland, Rapid Circle en meest recent voor Kiwa. Door al deze jaren heen heeft Mark verschillende rollen gehad, maar altijd op het snijvlak tussen ICT en Business. Hij voegt de nodige Microsoft 365 & SharePoint kennis toe aan het team. Dit is zowel functioneel als kennis vanuit het klantperspectief.

Een interview met de nieuwste toevoeging aan het XTRM development team.

Consultant Mark

Welkom! Hoe gaat het?

Dank je. Erg goed. Ook al is het gek om te starten op de dag dat de harde lockdown werd aangekondigd, heb ik mij direct welkom gevoeld. Ik merkte gelijk dat XTRM bestaat uit een hechte groep Microsoft professionals, die open staat voor nieuwe mensen. Heel fijn.

Waar ken je XTRM van?

Om eerlijk te zijn, kende ik XTRM nog niet. Ten tijde van de oprichting van XTRM in 2018, was ik weinig in de Microsoft community actief door grote in-house opdrachten. Daarna tijdens mijn periode als corporate IT manager, heb ik ze niet gesproken. Kiwa zit in een branche waar XTRM niet actief werft, en ik was niet op zoek naar een andere partij omdat we partnerships aan het bouwen waren met de huidige leveranciers.

Het is een gezamenlijke kennis van Matthijs Veenendaal en mijzelf, die ons koppelde. Het contact met Matthijs en Roderick (Schreuder), zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak, zat vanaf het begin op dezelfde golflengte. Ik was na mijn expeditie aan de klant kant, op zoek naar een Microsoft partner in opbouw. Dat is waar ik naar terug wilde, omdat het mij de meeste energie geeft. Ik ben het meest op mijn plek bij een proactieve organisatie die hard aan de weg timmert en de volgende stap maakt. Uiteraard in een team met enthousiaste mensen. 

Waarom koos je voor XTRM?

XTRM streeft dezelfde filosofie na die ik al jaren persoonlijk voordraag. Energiek, vertrouwen in mensen, ruimte voor zelfontplooiing, een platte transparante structuur, met een no-nonsens stijl. Gewoon samen hard werken voor de klant, voor elkaar en voor de organisatie. Al tijdens het kennismakingsgesprek werd ik erg enthousiast van de werkwijze en visie van XTRM. “Technologie moet de medewerker ondersteunen en niet andersom”, zoals in de vorige alinea al beschreven liep ik hier als IT Manager ook tegenaan en mede om deze reden vind ik deze insteek erg belangrijk.

Dat klinkt als juiste moment, juiste plek, juiste fit

Exact! Ik had ook echt de tijd genomen om die plek en club te vinden. Het is ook fijn dat wanneer het klikt, er ook snel geschakeld werd. Daar hou ik van.

Welke ervaringen breng je mee?

De belangrijkste ervaringen die ik meeneem zijn als volgt;

  • Mijn uitgebreide kennis van het Microsoft (cloud) platform. Als gebruiker werkte ik al sinds 2003 met SharePoint en vanaf 2006 als professional. Daar heb ik de opkomst van SharePoint meegemaakt en gezien wat, in mijn ogen, verkeerde consulting voor schade kan aanrichten op een platform. Allerlei custom werk en adviezen die er vooral op gericht waren om meer uren binnen te halen voor de leverancier. Dit sterkte mij in de overtuiging dat dit niet duurzame relaties opbouwt en geen meerwaarde creëert voor een klant. Later, nog voor de officiële lancering was van Office 365 in 2011, werkten we al aan de eerste oplevering van een online tenant met een intranet. Sinds dat moment ben ik mij ook volledig gaan focussen op het cloud platform. In de jaren daarop volgend heb ik van alle nieuwe services continu kennis opgedaan en praktisch mee aan de slag geweest. Het platform kent weinig geheimen.
  • Vanuit de meest recente functie als corporate IT manager, weet ik hoe het is om als klant te kijken naar de verschillende partijen en hoe deze leveranciers werk leveren en verkopen. Dit perspectief neem ik mee zodat wij onze dienstverlening zo volledig mogelijk laten aansluiten op de klant. Echt partnership. Jouw succes is ons succes. 
  • Ik ben eerder gestart bij een Microsoft partner die nog in een organisatie die in een opstartfase zat. Daar heb ik in 8 jaar tijd alles meegemaakt en kunnen doen. Voor mij is de situatie waar XTRM in zit niet nieuw en kunnen mijn ervaringen helpen.

En persoonlijk?

Ik heb altijd geweten dat ik “iets” in de IT ging doen. Sinds de eerste aanraking met computers in de jaren 80, AS400, ben ik erdoor getrokken. En omdat ik bedrijfseconomie interessant vond, via mijn vader, dacht ik meteen al na over de inzet van de technologie. Wat kan het meer? Welke aspecten zie ik om me heen om te automatiseren? Op welke wijze helpen we mensen om het te verbeteren? Deze vragen draag ik nog steeds elke dag met me mee. Ik speel ook veel met nieuwe technologie om direct te ervaren wat de (on-) mogelijkheden zijn. Gewoon uitproberen. Dat heeft me vroeger nog wel eens een complete reset van een computer gekost (virus) of test databases/servers die plat gingen en corrupt raakten, maar dat zijn wijze lessen. Breek het en je zult zien wat er in zit en hoe het opereert.

Als ik daar niet mee bezig ben, ben ik graag met mijn gezin. En de tijd die daarnaast overblijft, besteed ik op de tennisbaan, op de weg met mijn racefiets, en af en toe een spelletje op de computer. Nu heb ik mezelf een beetje laten overhalen om aan de plaatselijk 1/16 triatlon mee te doen, dus de komende tijd zal daar vooral veel tijd in gaan zitten.

Wat zou je graag willen binnen XTRM development?

Ik zou het heel leuk vinden om naast de social calls met leuke quizzen of een spelletje en nog meer kennis met elkaar te gaan delen. Zowel intern maar zeker ook extern met klanten en partners. Ook vind ik het leuk om nieuwe concepten neer te zetten voor dienstverlening, verder ontwikkelen van producten, … tja wat niet. Zolang het past en er geen klant werk verloren gaat, is de ruimte er. Dat is de kracht die we hebben. Ik zou wel leuk vinden als we in de toekomst meer collega’s kunnen verwelkomen. Al was het maar zodat ik niet langer de rookie ben. 😉

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP