In de eerdere Ignite 2023 blogs van collega’s is al te lezen dat AI en Copilot hot topic zijn. De ontwikkelingen gaan ontzettend hard en met Microsoft 365 Chat gaat een werkdag er echt anders uitzien. Tijdens Ignite werd deze functionaliteit ook absoluut in de spotlight gezet. Ik vertel je er graag meer over!

Wat is Microsoft 365 Chat?

De AI-ontwikkelingen blijven komen en daar kan de Microsoft 365 Chat functionaliteit niet bij ontbreken. Microsoft 365 Chat is een functionaliteit dat onderdeel is van Copilot. En het is geen chat zoals we kennen in Microsoft Teams als je iemand een berichtje stuurt. Microsoft 365 Chat is je AI-assistent in de Microsoft 365 omgeving. Je kunt deze bepaalde opdrachten geven, middels prompts, om iets voor je op te zoeken in je e-mail of in SharePoint. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overzicht maken van belangrijke taken waar je vandaag mee aan de slag moet. Of zelfs een gedicht schrijven.

Eerder geïntroduceerd onder de naam Business Chat, maar gaat nu dus verder als Microsoft 365 Chat.

M365 chat

Waar vind je Microsoft 365 Chat?

Er zijn drie manieren om aan de slag te gaan met deze slimme assistent áls je beschikt over de Copilot licentie:

  • Bing.com/chat met je werkaccount
  • Microsoft Teams via de knoppenbalk aan de linkerkant. Zoek daar naar de app Copilot.
  • Startpagina van Microsoft 365 bij de apps

Copilot in programma’s zoals Word zijn erop gericht om binnen een app aan de slag te gaan en acties voor je uit te voeren. Zoals ook al eerder benoemd is Microsoft 365 Chat er niet alleen om vragen te beantwoorden, maar ook absoluut om acties in gang te zetten en slim data te verzamelen. Over allerlei apps heen, gaat deze chat voor jou aan de slag. Dit is op basis van data en gegevens in je Microsoft 365 omgeving waar jij toegang toe hebt of wat van jou is. En binnen die omgeving blijft de data ook.

Kan ik zelf aan de slag met Microsoft 365 Chat?

Microsoft 365 Chat is niet beschikbaar voor iedereen. Enkel de Copilot preview klanten kunnen deze functionaliteit gebruiken. Ook is Microsoft 365 Chat onderdeel van de Copilot licentie (Copilot Pro functionaliteit).

Alle ‘chats’ op een rij

De chat apps en functies vliegen je om de oren. We lichten graag even kort aan je toe wat je waarvoor kunt toepassen:

  • Microsoft Teams chat: voor 1:1 of groepschat berichten sturen naar personen
  • Bing Chat: de publieke versie van ChatGPT dat bronnen raadpleegt op het internet en Windows. Vanaf december gaat Bing Chat door onder de naam van Copilot.
  • Bing Chat Enterprise: een AI-chatdienst voor zakelijk gebruik die snel content voor jou kan creëren zoals het schrijven van een stuk tekst. Kijkt niet in documenten in je omgeving.
  • Microsoft 365 Chat: je slimme (Copilot) AI assistent om waar het draait om jou en data in de eigen omgeving blijft. Volledige focus om jou te ondersteunen in je werk en informatie op te zoeken dat ergens in Office-documenten staat. Je kunt vragen naar informatie uit berichten, mails, agenda of bestanden waarvan je weet dat het ergens staat, maar niet meer weet waar.

Microsoft 365 Chat is echt meer een virtuele assistent dan enkel alleen een chat. Er gaat een wereld voor je open als je met goede en duidelijke opdrachten deze assistent aan de slag zet. Op deze manier word jij tijdens je werkdag optimaal geholpen!

Wil jij een uitgebreide briefing over de aankondigingen op het Microsoft Ignite Event 2023 en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen? Klik dan op de onderstaande knop en wij kijken samen met je naar de mogelijkheden.

Meer weten over Microsoft 365 Chat?

We hebben voor jou samengevat wat de top 10 belangrijkste Microsoft Ignite aankondigingen zijn van 2023. Wil je meer weten over Microsoft 365 Chat of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets! Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Onmisbare tips voor optimaal Power Platform gebruik

Onmisbare tips voor optimaal Power Platform gebruik

Het Microsoft Power Platform is een geïntegreerd applicatieplatform dat jouw organisatie in staat stelt om snel en efficiënt bedrijfsoplossingen te bouwen en implementeren. Het platform bestaat uit Power BI, Power Apps, Power Automate en Copilot Studio om een...

read more
Meest gestelde vragen over Teams vergaderingen

Meest gestelde vragen over Teams vergaderingen

Vragen over Teams vergaderingen zijn verleden tijd! Heb je regelmatig een Teams vergadering en heb je daar vragen over? Of je nu snel een Teams vergadering wilt aanmaken, een uitnodiging via Outlook wilt versturen of simpelweg effectiever wilt samenwerken, deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP