Vandaag duiken we in de wereld van Clipchamp, de nieuwste video-bewerkingsapp van Microsoft 365. Deze baanbrekende software belooft een geheel nieuwe ervaring voor zowel beginnende als ervaren videobewerkers. Maak, bewerk en integreer moeiteloos video’s om impactvolle boodschappen over te brengen. Verhoog je marketingcampagnes, verrijk je personeelsmateriaal en verleid je klanten met de overtuigende kracht van video. Clipchamp is beschikbaar op je telefoon, computer en internetbrowser.

Microsoft Clipchamp: Eenvoudig en Toegankelijk

Een van de meest opvallende kenmerken van Clipchamp is de eenvoudige en toegankelijke interface. Vanaf het moment dat je de app opent, word je begroet met een ontwerp dat iedereen kan begrijpen. Van basisbewerkingen zoals knippen, bijsnijden en titels toevoegen tot geavanceerdere opties zoals kleurcorrectie, beeldstabilisatie en speciale effecten. De app biedt alles wat je nodig hebt om je video’s te perfectioneren. Daarnaast kun je met Clipchamp gemakkelijk jezelf recorden, je beeldscherm of beiden tegelijkertijd.

Microsoft Clipchamp

Clipchamp binnen jouw Microsoft omgeving

Clipchamp is gebouwd op OneDrive en SharePoint en is geïntegreerd met je andere dagelijkse productiviteitsapps van Microsoft. De video’s die je exporteert uit Clipchamp kunnen worden gedeeld via Microsoft Stream, ingesloten en afgespeeld in Microsoft Teams, in e-mails met Outlook en op Microsoft Viva Engage, waardoor je workflow naadloos worden gemoderniseerd. Of het nu gaat om het direct delen van instructievideo’s met collega’s in de Cloud vanuit OneDrive of het laten zien van een productdemo aan klanten met een video in PowerPoint. Bespaar tijd en middelen door je werk te verbeteren met Microsoft Clipchamp.

Stock Media Bibliotheek in Clipchamp

Clipchamp wordt geleverd met een uitgebreide bibliotheek van stock media. Hierdoor heb je toegang tot een breed scala aan afbeeldingen, video’s en geluidseffecten die je kunt gebruiken om je video’s te verrijken. Deze bibliotheek bespaart je kostbare tijd bij het zoeken naar geschikte media, zodat je je kunt concentreren op het vertellen van je verhaal. Mocht je jezelf graag creatief willen uitdagen, dan beschikt Clipchamp over een bibliotheek van talloze trainingen, blogs, en informatie video’s.

Zodra je aan de slag gaat met Clipchamp kun je beginnen met een leeg canvas, maar kun je ook gebruik maken van formats en templates. Deze zijn geschikt voor YouTube, Instagram, TikTok, Pinterest, facebook, slideshows en meer. Het is altijd mogelijk om de formaten van je video’s te wijzigen zodat deze aansluiten op het communicatieplatform die je inzet.

Clipchamp video-editor werkt met de formaten MP4, MOV, WEBM, AVI, DIVX, FLV, 3GP, WMV, VOB, DCM en MKV, en diverse videocodes. De resolutie standaarden die Clipchamp accepteert zijn 480p. 720p, 1080p en 4k.

Qua audio zijn er veel soorten audiobestanden die je kunt toevoegen aan een Clipchamp project. Sommige formats doorlopen een automatische conversiestap nadat je ze hebt toegevoegd, zodat je ermee kunt werken. Volgens Microsoft Clipchamp werken MP3, WAV, of Ogg audio indelingen het meest optimaal.

Maak video’s in jouw huisstijl met Microsoft Clipchamp

Verhoog je marketingcampagnes, verrijk je personeelsmateriaal en verleid je klanten doormiddel van Clipchamp’s Brand kit. Met de Essentials plan subscriptie van Microsoft Clipchamp kun je gemakkelijk de huisstijl van je organisatie integreren in al je video’s. Bespaar tijd met het zoeken naar huisstijlelementen door ze allemaal op één plek op te slaan. In de brand kit is het mogelijk om logo’s toe te voegen, fonts en kleurpaletten van de huisstijl instellen.

De beperkingen van Microsoft Clipchamp

Naast de bovenstaande geweldige features zijn er ook functies die Clipchamp (nog) niet heeft. Clipchamp is momenteel nog niet geoptimaliseerd voor laptops met touchscreenschermen.

Clipchamp draait op browser, desktop, en mobiele app. Jammer genoeg zit er in de mobiele applicatie een klein nadeel; De mobiele Clipchamp-app alleen beschikbaar voor iOS-apparaten in de App Store. Natuurlijk wordt er nog druk aan gewerkt om dit ook voor Android beschikbaar te maken.

Conclusie

Clipchamp’s video-bewerkingsapp is een fantastische tool die de kracht van videobewerking toegankelijk maakt voor iedereen. Met zijn intuïtieve interface, uitgebreide bewerkingsmogelijkheden, unieke filters en effecten en naadloze integratie van audiobewerking, biedt Clipchamp alles wat je nodig hebt om je video’s te transformeren tot boeiende meesterwerken.

Meer weten over Microsoft Clipchamp?

Wil je meer weten over de Microsoft Clipchamp? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Succesvol Power Platform implementeren met een Agile aanpak

Succesvol Power Platform implementeren met een Agile aanpak

In de wereld van softwareontwikkeling is het essentieel om een aanpak te hanteren die zowel flexibel als responsief is. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door agile te werk te gaan. In deze blog bespreken we hoe een Agile aanpak in het Power Platform kan...

read more
Zo pak je de problemen in de nieuwe versie van Outlook aan

Zo pak je de problemen in de nieuwe versie van Outlook aan

Problemen met de nieuwe versie van Outlook Microsoft Outlook is bij iedereen in het werkleven een essentieel hulpmiddel en is vaak het eerste dat gebruikers opstarten aan het begin van hun werkdag. Eventuele problemen met de applicatie worden dan ook direct opgemerkt....

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP