Microsoft Lists

Microsoft heeft een nieuwe app gepubliceerd binnen jouw Office 365 omgeving: Microsoft Lists. Wellicht ken je de lijsten al vanuit SharePoint, Microsoft Lists is een soort moderne variant hiervan. Inmiddels is het wereldwijd beschikbaar op alle Office 365 tenants en geeft het je de mogelijkheid om nieuwe toepassingen voor jouw organisatie te ontwikkelen.

Lists is vooral interessant voor je als je veel samenwerkt met collega’s in gedeelde Excel bestanden.
In plaats van dat collega’s in verschillende bestanden en bestandversies de updates van bijvoorbeeld projecten en taken bijhouden, biedt Lists een centrale oplossing.

Het helpt je daarnaast om de samenwerking met deze collega’s verder te verbeteren. Benieuwd hoe? Ik leg het je in deze blog uit!

Wat is Microsoft Lists?

Zoals ik net al aangaf is het een nieuwe manier om ‘modern lists’ uit SharePoint en OneDrive te benaderen. Sinds de komst van Modern SharePoint waren de functionaliteiten van lijsten vrij beperkt in vergelijking met lijsten in SharePoint classic. Maar Lists verandert de zaak! Het biedt een nieuwe gebruikerservaring om te werken met lijsten en daarnaast is het aanpassen van de lijst versimpeld en gebruiksvriendelijker.

Verder is deze tool ook te combineren met Power Automate om processen te automatiseren. Met de app kun je navigeren door alle verschillende lijsten die organisatie breed zijn gemaakt. Naast de web variant kun je het ook benaderen met een speciaal ontwikkelde app. Zowel met iOS als Andriod.

Eigenlijk gebruik je Microsoft Lists als soort ‘tracking app’. Je kunt er gemakkelijk de voortgang bijhouden van verschillende initiatieven. Vooral erg handig als je met meerdere mensen aan dezelfde taken lijst werkt. Microsoft legt het zelf ook uit.

Ik denk dat Microsoft Lists een grote stap is op het gebied van gebruikersgemak. Dit zit hem aan de ene kant in de look & feel van de applicatie, maar ook in hoe intuïtief de app is gecombineerd met het eenvoudige configureren ervan.

Sjablonen voor Microsoft Lists

We kennen van Microsoft inmiddels het principe om sjablonen ter beschikking te stellen waardoor je een app of service snel op maat kunt maken voor jouw use case. Zo ook met Lists. Er zijn verschillende sjablonen beschikbaar die jouw helpen om nieuwe lijsten aan te maken en deze snel aan te passen aan jouw behoeften. Denk hierbij aan sjablonen voor:

  • Content scheduler
  • Work progress tracker
  • Travel request
  • Recruitment tracker
  • Asset manager
  • Event Itinerary
  • Employee onboarding
  • Issue tracker

Microsoft Lists en Microsoft Teams

Naast de webapp en de iOS en Android app is er nog een manier hoe je MS Lists kunt gebruiken. Als app binnen Teams! We zien steeds meer onderdelen van jouw Office 365 omgeving verschijnen binnen Teams en verwachten eigenlijk ook wel dat de komende tijd steeds meer aandacht verschuift naar Teams als cockpit om je werkzaamheden te structureren en uit te voeren.

In de afdeling App binnen Teams kun je eenvoudig de applicatie toevoegen aan een team. Je kunt dat bijvoorbeeld doen door naar een specifiek team te gaan (waar je Lists wil gaan gebruiken). Daar in het tabblad op het plusje te klikken en vervolgens Lists toe te voegen aan jouw team.

Op dit moment ziet het er in Teams nog een beetje basis uit, maar Microsoft kennende gaan ze dit uiteraard verder uitbreiden.

Start met Microsoft Lists

Al met al lijkt de app een mooie toevoeging aan M365. Het vult in ieder geval het gat wat er was ontstaan met de classic lijsten en modern lijsten in SharePoint. Ik heb de roadmap voor Lists bekeken en er komen zeker nog wat interessante functies aan! Lists kan je helpen bij het georganiseerd houden van verschillende lijsten en het samenwerken hiermee. Zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken. Mocht je er niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

Anderen bekeken ook:

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Werk je met Microsoft Teams dan ben je het vast en zeker met mij eens dat de zoekfunctie in Teams een cruciale rol vervult. Het snel en effectief vinden van bestanden in Teams zoals berichten, documenten en collega’s is essentieel voor de productiviteit. Waarom? Omdat...

read more
De vijf beste Loop componenten

De vijf beste Loop componenten

Het is geweldig om te zien dat Microsoft Loop steeds meer wordt geïntegreerd in de Microsoft 365 oplossingen en volop in ontwikkeling is. Een voorbeeld hiervan is de toevoeging van de Copilot functionaliteit in Loop. Je kunt in Loop Workspaces creëren, ook wel...

read more
Nieuwe Microsoft Planner: dit gaat er veranderen

Nieuwe Microsoft Planner: dit gaat er veranderen

Eind vorig jaar is aangekondigd dat Microsoft werkt aan een ‘uniforme ervaring’ voor de diverse planningshulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zijn nog verdeeld in Microsoft To Do, Microsoft Planner en Microsoft Project. Gezien de vele raakvlakken en overlappende...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP