In onze vorige blog over Microsoft Loop “Wat iedereen moet weten over Microsoft Loop” benoemde we al wat het is en dat het hoofdzakelijk geïntegreerd is in Microsoft Teams. Echter, Microsoft Loop heeft meer te bieden dan alleen de functionaliteit in Microsoft Teams. Het goede nieuws is dat vanaf nu iedereen met een Microsoft-werklicentie toegang heeft tot het beheren van al hun loops. In deze blog duiken we dieper in Microsoft Loop en ontdekken we wat deze krachtige tool te bieden heeft.

Microsoft Loop

Wat kunnen we verwachten van Microsoft Loop?

Het is een collaboratieve werkruimte die verschillende Microsoft apps en diensten samenbrengt, waardoor gebruikers in real-time content kunnen creëren, delen en samenwerken. Voorheen was het alleen mogelijk deze tool te gebruiken om samen te werken aan takenlijsten en tabellen in Microsoft Teams. Dit is veranderd! Loop is nu ook geïntegreerd in Outlook, Teams, en vanaf november ook in Whiteboard. Bovendien heeft Loop nu zijn eigen applicatie.

De kracht van Microsoft Loop

Het is mogelijk om snel van start te gaan met projecten door middel van AI-suggesties, paginasjablonen en menu’s. Soms is het lastig om projecten te starten met een blank canvas, maar hier biedt de Copilot tool de oplossing voor. Met Copilot in Loop is het mogelijk om je project een kickstart te geven met suggesties van Artificial Intelligence, oftewel AI. Hierdoor wordt het eenvoudiger om je doelen te definiëren en je werkdocument samen te vatten.

Wat vooral prettig is aan Loop, is hoe naadloos het geïntegreerd is met verschillende apps. Wanneer je een Loop-tabel in een Teams chat, Outlook Email of gedeeld bestand aanmaakt, hoef je niet meer te schakelen tussen de apps om met je team samen te werken. Alles wat gedeeld is in Teams en Outlook en geïntegreerd is met Loop, wordt verzameld in de applicatie.

Op deze manier heb je voor het samenwerken maar één applicatie nodig om de informatie uit andere apps te beheren. En zeg nu zelf, hoe handig is dat!

Loop project

Waar kun je Microsoft Loop voor gebruiken?

Microsoft Loop is beschikbaar voor iedereen die gebruik maakt van Microsoft 365. De applicatie werkt het meest optimaal wanneer iedere gebruiker een Exchange Online licentie heeft. Wanneer dit niet het geval is, kunnen gebruikers mogelijk enkele verstoringen in de app ervaren.

Het wordt gepresenteerd als de ultieme tool voor samenwerken en creëren, maar waar kun je precies samen aan werken? De mogelijkheden zijn divers. Microsoft Loop kan gebruikt worden voor aantekeningen en brainstormsessies, maar is ook geschikt als ondersteuning voor complexere taken zoals product development en projectplannen.

Loop projectplanning

Is Microsoft Loop al beschikbaar?

Microsoft Loop is beschikbaar voor iedereen met een werklicentie. Lukt het je niet om toegang te krijgen tot de omgeving? Neem dan eventueel contact op met je systeembeheerder.

Qua doorontwikkeling van de applicatie wordt er momenteel gewerkt aan functies zoals eDiscovery , Sensitivity Labeling en andere integraties, zodat deze optimaal functioneren in Microsoft Loop.

Ben je nieuwsgierig en wil je alvast met je team samenwerken in Microsoft Loop? Klik dan hier om aan de slag te gaan en alle nieuwe functies te ontdekken!

Wanneer je toegang wilt tot de Loop applicatie, kan het zijn dat je een melding krijgt dat het nog niet is ingeschakeld voor jouw organisatie. Om toch met de preview versie aan de slag te gaan, kun je de IT-beheerder vragen om deze tool in te schakelen binnen het beheer center.

Meer weten over Microsoft Loop?

Wil je meer weten over Microsoft Loop of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP