Heb je het al gehoord? Microsoft heeft besloten om de Office app aan te passen naar de Microsoft 365 app. Wat betekent dit voor jou? Houdt deze verandering alleen een naamsverandering in of gaat er ook qua functionaliteit het een en ander veranderen? In deze blog vertellen we het.

Waarom?

Omdat het Microsoft 365 pakket het belangrijkste pakket van Microsoft is, zal de naam Office uitgefaseerd worden. Het is logischer dat dit de naam Microsoft 365 krijgt.

Wat zijn de veranderingen?

Op dit moment heeft Microsoft veel apps gebundeld op 1 plek: Office.com of de Office app. Via deze locatie kun je naar Word, Excel, Outlook, Teams, OneDrive en andere apps.
In de komende maanden zal Office.com/Office app de volgende veranderingen ondergaan:

  1. De naam van deze plek wordt aangepast naar de Microsoft 365 app;
    2. Er wordt een Microsoft app voor Android en IOS beschikbaar gesteld;
    3. Verder ondergaat het uiterlijk een metamorfose, om de app nog intiutiever te maken;
    4. Tot slot worden er een aantal features toegevoegd.

Er zullen geen belangrijke features verdwijnen. Je zult vanuit de nieuwe Microsoft app nog steeds naar Word, Excel, Teams etc. toe kunnen navigeren.

Tip: als je nu in je eigen omgeving naar: https://www.office.com/ gaat, dan zul je de aankondiging daar ook kunnen bekijken, inclusief het nieuwe logo:

microsoft 365

Vanaf wanneer is Office weg?

De veranderingen aan office.com zullen vanaf november 2022 uitgerold worden. Voor de Office app (mobiel) zullen de veranderingen vanaf januari 2023 gaan plaatsvinden.

Wat betekent dit voor mij als gebruiker/organisatie?

Deze veranderingen gelden voor iedereen (bedrijven/ particulieren) die nu met de Office app werkt voor werk, school of persoonlijk gebruik. Goed om te weten is dat de licentiepakketten onveranderd blijven.

Je hoeft er zelf verder niks voor te doen, je zult de aanpassingen (logo, naamgeving, nieuwe features etc.) vanzelf zien in de huidige Office app/ Office.com. 

Nieuwe features

De nieuwe features zullen het werken met Microsoft intuïtiever en efficiënter maken.

  • Via slimme aanbevelingen in de Microsoft app zul je bijvoorbeeld aan het begin van de dag snel kunnen zien waar je moet beginnen.
  • Het delen van bestanden zal makkelijker gemaakt worden, ook met mensen die geen Microsoft licentie hebben.
  • Tevens zal het werken vanaf verschillende devices nog naadlozer in elkaar overgaan.

 

Meer weten over de naamswijziging van Office?

Over de nieuwe features en het nieuwe uiterlijk houden wij je op de hoogte d.m.v. onze blogs, dus hou onze LinkedIn/website in de gaten.

Heb je vragen? Neem dan contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP