Het Microsoft Power Platform bestaat uit een aantal applicaties. Het geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om ideeën om te zetten in krachtige oplossingen, effectief samen te werken en uitdagingen effectief aan te pakken.

De no code- en low code-aanpak maakt het vooral gemakkelijk om Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Pages en Power Virtual Agents te gebruiken en om te helpen bij het analyseren van gegevens, het bouwen van oplossingen, het automatiseren van processen en het bouwen van virtuele agents. Het geeft je bovendien ook de mogelijkheid om snel en eenvoudig applicaties te ontwikkelen die in verbinding staan met de organisatie en je gegevens binnen de Microsoft omgeving.

Ook geeft het Power Platform professionele ontwikkelaars de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer complexere applicaties te ontwikkelen met behulp van Microsoft Azure-services.

Power Platform

Dataverse

Dataverse is het onderliggende dataplatform dat gebruik maakt van een uniform en vereenvoudigde datastructuur. Dit zorgt ervoor dat applicaties en services vanuit het Power Platform kunnen samenwerken.

Het dataplatform Dataverse is ontworpen om met elk type gegevens te werken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld relationele data, bestanden en afbeeldingen.

Dataverse kan worden geconfigureerd om te integreren met Microsoft-cloudservices zoals Azure, Microsoft 365, Power BI Desktop, Power Query en SQL Server Management Studio, connectoren in Power Automate en Azure Logic Apps. Dataverse biedt ook de mogelijkheid om te integreren met verschillende third party apps.

Power Apps

Het idee achter Power Apps is dat iedereen in staat is om snel een applicatie te ontwikkelen. Power Apps biedt de gebruiker de mogelijkheid om zonder of met weinig code een applicatie te bouwen. Met de minimaal benodigde code is het al mogelijk om business rules om te zetten in geavanceerdere applicaties. De gebouwde applicaties kunnen via elke moderne webbrowser worden benaderd en zowel via de mobiele apps op Android-, IOS- en Windows-toestellen.

Power apps

Er bestaan verschillende vormen van Power Apps. Zo is het mogelijk om model-driven, canvas of express design apps te bouwen. In onze blog ‘Microsoft Power Apps: wat zijn de mogelijkheden?‘ vertellen we je meer over de mogelijkheden met Microsoft Power Apps.

Power Pages

Power Pages is de nieuwste toevoeging aan het Microsoft Power Platform en is sinds mei 2022 te gebruiken als een preview versie. Met Power Pages kunnen organisaties snel, visueel aantrekkelijke, aanpasbare websites maken en onderhouden zonder dat technische expertise nodig is. Dit maakt het zeker gemakkelijk voor werknemers of klanten om hun eigen site te maken, of voor IT-professionals om de applicatie namens hun organisatie aan te passen, met ingebouwde geavanceerde beveiligingsfuncties en tools. Het is op dit moment niet mogelijk om Power Pages te integreren in SharePoint of Teams. Waarbij SharePoint voornamelijk gericht is op samenwerken en om te communiceren is Power Pages echt gericht op één richtingsverkeer.

Power Pages

Enkele features in Power Pages:

  • Maak je eigen lay-outs en stijlen en bekijk de wijzigingen in realtime.
  • Pas je website aan zonder te hoeven coderen. Dit maakt het maken van een website net zo eenvoudig als het ontwerpen van een PowerPoint.
  • Maak van je website een centraal knooppunt voor al uw bedrijfsinformatie.

Power Automate

Power Automate, eerder bekend als Microsoft Flow, maakt het mogelijk processen te automatiseren en daarmee handmatige taken uit te faseren. Bovendien is Power Automate uitermate geschikt voor workflow automatisering waarmee je verschillende systemen met elkaar kunt verbinden. Doordat het een brede scala aan connectoren is, is het mogelijk om Power Automate te verbinden met een groot deel van de applicaties die in de organisatie gebruikt worden. De verbinding maakt het mogelijk om gehele bedrijfsprocessen te automatiseren. In onze blog ‘Wat is Power Automate‘ gaan we hier dieper op in.

Power automate

In Power Automate zijn al een breed scala aan templates beschikbaar wat het automatiseren van bedrijfsprocessen nog eenvoudiger maakt. Eindgebruikers kunnen deze templates gebruiken of een geheel nieuwe workflow bouwen. Alle workflows kunnen worden verdeeld in drie types, deze types zijn gebaseerd op de trigger die de workflow aftrapt:

 

  • Geautomatiseerde cloudstroom – Deze workflows worden getriggerd op basis van een actie. Bijvoorbeeld het opslaan van een bestand in Teams of het ontvangen van een e-mail.
  • Directe cloudstroom – Deze workflows worden handmatig getriggerd door bijvoorbeeld een klik op een knop.
  • Geplande cloudstroom – Deze workflows worden gepand om op een specifiek moment te starten.

Power BI

Over Power BI zijn op onze website al eerder blogs geschreven. Lees meer over hoe je het beste kan starten met Power BI en wat de meest essentiële tips zijn! Maar wat is Power BI en waarvoor heeft Microsoft het bedoeld?

Met Power Bi is het mogelijk om interactieve, visuele en real time dashboards te ontwikkelen. Door het gebruik van Power Bi is het mogelijk beter inzicht te krijgen in de informatie die de organisatie genereert. Power Bi is in staat met veel verschillende databronnen te verbinden waarbij het ook mogelijk is om in één dashboard met verschillende databronnen te verbinden. Op die manier kun je alle gegevens die je organisatie genereert in één overzichtelijk dashboard beschikbaar maken.

Power BI

Power Virtual Agent

Power Virtual agent is de service voor het bouwen van bots. Hiermee kunnen gebruikers een virtuele chat-agent bouwen zonder dat er een regel code geschreven hoeft te worden. Alle logica kan worden geïmplementeerd in de grafische gebruikersinterface van de Power Virtual Agents-portal.

Virtual Agent

In de Power Virtual Agents portal kun je de volledige ontwikkelingscyclus van chatbots beheren, van het maken van dialoogvensters tot het implementeren van de virtuele agents op verschillende kanalen zoals Teams, Skype, Slack en meer. Power Virtual Agent is bovendien ook geïntegreerd met andere Microsoft Power Platform-tools zoals Power Automate. Op basis van gebruikersfeedback kan de virtuele agent elke workflow vanuit Power Automate activeren.

Naast het bovenstaande kunnen Power Virtual Agents ook gebruikmaken van de LUIS-service van Microsoft die ervoor zorgt dat de gebruikerservaring toeneemt, omdat het mogelijk is om natuurlijke taal te gebruiken.

LUIS-service – Language Understanding

Een op machine learning gebaseerde service om natuurlijke taal in apps, bots en IoT-apparaten in te bouwen.

Meer weten over Microsoft Power Platform?

Neem contact op met XTRM Development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP