Met meer dan 18 jaar ervaring in de IT, waarvan de laatste 8 jaar als Microsoft 365 consultant, ben ik onlangs onderdeel geworden van het XTRM-team. Ik had me geen betere start kunnen bedenken en vertel jullie graag waarom ik deze stap in mijn carrière heb gemaakt. Benieuwd wie ik ben, wat mijn expertise is en hoe ik bij XTRM terecht ben gekomen? Lees dan vooral de rest van de blog 😉.

Wil jij ook starten als Microsoft 365 consultant? Klik dan op de onderstaande knop en bekijk onze openstaande vacature.

Waarom XTRM development?

Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik was op zoek naar een organisatie die erg vooruitstrevend is en vond ik het ook belangrijk om deel uit te maken van een team dat bruist van enthousiasme. Na diverse gesprekken en telefoontjes heb ik bij XTRM het juiste bedrijf gevonden. Het werd mij al snel duidelijk het een innovatieve organisatie is die perfect aansluit bij mijn ambities en waarbij er tegelijkertijd ook volop groeimogelijkheden zijn voor mij.

Het eerste contact met XTRM voelde dan ook gelijk goed. Bij mijn bezoek aan het kantoor zag ik direct een team vol enthousiaste mensen, waar ik ook graag onderdeel van wilde uitmaken. Ik kreeg direct zin om aan de slag te gaan en de mooie kansen die er zijn samen met de collega’s aan te pakken en elkaar verder te helpen in onze ‘Journey in the cloud’. Iets wat ik al snel opmerkte en erg prettig vindt, is dat er binnen dit bedrijf snel geschakeld wordt met elkaar. Iedereen kent elkaar en er heerst een prettige en informele werksfeer onderling.

Vanaf het eerste moment ben ik sterk betrokken bij opdrachten waar ik mijn vaardigheden direct kan benutten. Zo heb ik ook al mijn eigen klant waarbij ik direct aan de slag kon. Hier houd ik me o.a. bezig met het vormgeven van hun SharePoint omgeving, het uitvoeren van Microsoft Teams governance en aan de slag ga met het Power Platform.

Wat heb ik als Microsoft 365 consultant tot op heden gedaan?

Mijn carrière begon als Applicatiebeheerder bij een organisatie die uitsluitend met Microsoft-producten werkte, zoals MS Lync en SharePoint. Hier ontdekte ik Microsoft 365 en ben ik aan de slag gegaan als consultant. Ik heb diverse opdrachten uitgevoerd om werkplekken optimaal te benutten en organisaties te helpen effectief samen te werken binnen het M365-platform, met de focus op Microsoft Teams.

Vooral van de rol als consultant krijg ik veel energie. Ik vind het geweldig om zowel met de technische kant als met de gebruikers bezig te zijn. De puzzel van een technisch vraagstuk en daarvoor een passende oplossing bedenken met een script of andere technieken vind ik heerlijk om te doen. Maar ik kan ook erg genieten van het overdragen van kennis naar eindgebruikers en collega’s.

Wat zijn je persoonlijke ontwikkelingsdoelen?

Binnen de IT en de Cloud is het altijd essentieel om up-to-date te blijven van de nieuwste technologieën zoals Microsoft Copilot, dus mezelf daarin blijven ontwikkelen op technisch en functioneel niveau blijft belangrijk. Maar daar blijft het niet bij, daarnaast wil ik mijn presentatievaardigheden verbeteren en mijn kennis delen met collega’s om zo samen verder te groeien. Mijn focus ligt dus op het verbeteren van wat ik al doe, zowel technisch als functioneel.

Wie ben ik?

Mijn naam is Janjaap, woon in het midden van het land en heb een passie voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie. Zo heb ik recentelijk ons nieuwe huis volledig voorzien van slimme apparaten, waaronder slimme schakelaars in combinatie met geautomatiseerde systemen. Deze ervaring helpt me weer verder om mijn innovatieve denkwijze ook toe te passen bij klanten.

Naast mijn passie voor technologie houd ik ook erg van gezelligheid zoals een uitje met het gezin naar een museum, het bos of even lekker met vrienden een avond koken. Uiteraard kan de BBQ hierbij niet ontbreken, al moet ik daar nog wel even op oefenen om een heel gerecht op de barbecue te kunnen bereiden.

Microsoft 365 consultant JanJaap

Zoals ik me als Microsoft consultant bezig houd met techniek en de mens, ben ik buiten mijn werk ook actief in de sportwereld en richt ik me op zowel mentale als fysieke ontwikkeling. Mijn passie ligt bij Jiu Jitsu en ben hard aan het werk om de zwarte band te behalen.

Meer weten over werken als Microsoft 365 consultant?

Wil je meer weten over starten als Microsoft consultant bij XTRM of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@xtrm-dev.com en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Mocht je op de hoogte willen zijn van alle ontwikkelingen rondom Microsoft 365 of XTRM development? Volg ons dan op LinkedIn.

Benieuwd naar de ervaring van andere collega’s? Lees hier de blog van Lhamo, Rohid of Mark.

Anderen bekeken ook:

Collega Akash gestart als Microsoft 365 consultant

Collega Akash gestart als Microsoft 365 consultant

Onlangs ben ik vol enthousiasme gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant. Met veel energie en blijdschap stapte ik mijn eerste werkdag binnen. Na een kennismaking met het team, mocht ik direct deelnemen aan de stand-up. Hier werden alle lopende...

read more
Ontmoet onze consultant: Josine van der Velde

Ontmoet onze consultant: Josine van der Velde

Afgelopen januari ben ik begonnen bij XTRM development als Microsoft 365 consultant. Ik ben enthousiast dat ik deel mag uitmaken van dit team. In deze blog neem ik je graag mee in mijn eerste weken bij XTRM en hoe ik deze heb ervaren. Ook vertel ik je graag wat over...

read more
Ons nieuwste teamlid Rohid Bhansing

Ons nieuwste teamlid Rohid Bhansing

Onlangs ben ik bij XTRM development begonnen als Microsoft 365 consultant. In deze blog neem ik je mee waarom ik voor XTRM heb gekozen en hoe mijn eerste dagen er uit zagen. Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog net zo enthousiast bent als dat ik ben! Waarom koos...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP