Dit jaar begon voor mij als een spannend hoofdstuk vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Met een overvloed aan enthousiasme ben ik gestart als Microsoft 365 Consultant. Deze start is niet alleen een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, maar tegelijkertijd ook een kans om mijn passie voor technologie en innovatie te combineren.

In deze blog neem ik je graag mee in mijn onboarding ervaring bij XTRM en deel ik meer over mijn achtergrond, met als doel jullie een beter beeld te geven van wie ik ben en waarom het mij aansprak om te starten als Microsoft 365 Consultant bij XTRM development.

Wil jij ook starten als Microsoft 365 consultant? Klik dan op de onderstaande knop en bekijk onze openstaande vacature.

Waarom heb je gekozen voor XTRM development?

Voor mij was deze keuze gebaseerd en gericht op mijn passie voor IT, samen met mijn ambitie om me te specialiseren binnen deze sector. De Microsoft-expertise van XTRM biedt precies wat ik zoek in een baan.

Wat XTRM zo aantrekkelijk maakte voor mij is niet alleen de mogelijkheid dat ik me volledig kan verdiepen in de Microsoft-technologie, maar ook dat ik de kans krijg om als Microsoft 365 Consultant deel te nemen aan diverse en uitdagende opdrachten.

Ook krijg je niet alleen de mogelijkheid om kennis op te doen, maar geven ze je ook de kans om jezelf te ontwikkelen. Deze belangrijke aspecten hebben voor mij doen besluiten dat ik graag wil werken voor XTRM!

Wat zijn je ervaringen geweest gedurende de eerste weken in de rol van Microsoft consultant?

Zoals tijdens het kennismakingsgesprek werd aangegeven, kon ik met een andere collega die ook was begonnen in januari meteen aan de slag met een opdracht. De gedachte hierachter is dat je het beste leert door het zelf te doen. Dat blijkt ook, want tijdens het uitvoeren van de opdracht heb ik veel geleerd over de Microsoft 365 omgeving. Als we even vastliepen, konden we bij collega’s aankloppen voor hulp. Dit soort momenten bood ook de gelegenheid om de collega’s beter te leren kennen. Persoonlijk vond ik dit een prettige manier om elkaar beter te leren kennen, een stuk effectiever dan die eindeloze koffierondjes!

Ook merkte ik dat ontwikkeling van de medewerkers erg belangrijk is binnen dit bedrijf. Zo heb ik al in mijn tweede week mijn eerste Microsoft certificering behaald!

Wat trok je het meest aan bij XTRM?

Wat me het meest aantrok is de expertise en het hechte team van XTRM. Toen ik mijn eerste sollicitatie gesprek had voelde ik al dat dit een warm bad was en aan het einde van dit gesprek werd dit gevoel alleen maar meer bevestigd. Ik hecht persoonlijk veel waarde aan een team waar samenwerking een belangrijk onderdeel is. Na al mijn eerste indrukken wist ik het: dit is de plek waar ik graag wil werken!

Zijn er specifieke projecten of initiatieven waaraan je hoopt deel te nemen?

Ik ben begonnen met de intentie om me te specialiseren in Microsoft-toepassingen. Voor mij betekent dit dat ik eerst de benodigde technische kennis wil opdoen, om vervolgens meer met mensen te kunnen werken. Om dit doel te bereiken, wil ik deelnemen aan opdrachten waar de nadruk ligt op de technische kant. Uiteindelijk is mijn doel om een volwaardige Microsoft-consultant te worden.

Wat heb je voor je avontuur bij XTRM development gedaan?

Na het afronden van mijn opleiding HBO-ICT ben ik gestart als Junior Sales bij een Koreaans bedrijf, waar ik een jaar lang werkervaring heb opgedaan. Tijdens mijn studie heb ik een minor gedaan in Zuid-Korea waardoor ik al affiniteit had met de taal en de cultuur.

Het jaar daarop heb ik een Working Holiday Visum aangevraagd voor Zuid-Korea en ben daar uiteindelijk tien maanden gaan wonen, waarbij ik aansluitend parttime heb gewerkt. De laatste twee maanden van mijn reis heb ik doorgebracht in andere buurlanden zoals Vietnam, Malaysia en Singapore.

In maart 2023 ging ik terug naar Nederland, aangezien mijn visum afliep. Met nieuwe energie kon ik mijn zoektocht naar een passende baan hervatten. Zo startte ik als trainee business analist. Helaas ontdekte ik al snel dat dit traineeship niet helemaal bij mij paste. Later dat jaar ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en toen kwam XTRM development op mijn pad.

Hoe zie jij je professionele ontwikkeling voor ogen?

Op het gebied van professionele ontwikkeling streef ik ernaar om dit jaar negen Microsoft Fundamentals certificaten te behalen, zodat ik een solide basis heb. Reeds heb ik het eerste certificaat al weten te behalen, namelijk MS-900.

Met deze kennis en de kennis die nog komen gaat, wil ik deelnemen aan uitdagende opdrachten en zo ook up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen binnen de Microsoft wereld.

Ook heb ik doelen voor mezelf gesteld op persoonlijk vlak. Zo wil ik meer aandacht besteden en focus leggen op meer beweging door regelmatig te sporten. Ik heb gemerkt dat regelmatig naar de sportschool gaan grote verbetering brengt in mijn fysieke en mentale gezondheid.

Nu we je beter hebben leren kennen op werkgebied zijn we ook benieuwd wie Lhamo privé is.

Mijn naam is Lhamo Yangdotsang en ik ben in 2009 naar Nederland gekomen. Sindsdien woon ik met mijn familie in Amstelveen. Ik ben oorspronkelijk afkomstig van Tibet en heb ook een aantal jaren in India gewoond. Als persoon ben ik een doorzetter en sta ik altijd klaar voor anderen. Mijn vrienden beschrijven mij dan ook als iemand op wie ze kunnen rekenen en met wie je veel lol kan hebben.   

Lhamo start als Microsoft consultant

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd geniet ik graag van ontspannen momenten met vrienden, vooral tijdens onze regelmatige afspraken op zaterdag om samen een hapje te gaan eten. Vaak kiezen we voor een Aziatisch restaurant, aangezien de meerderheid van mijn vrienden van pittig eten houdt. Ons favoriete restaurant is het Vietnamese restaurant Saigon Caphe.

Af en toe wagen we ons ook aan zelf koken of het uitproberen van een nieuw recept, zoals onze recente ervaring met het maken van Kimchi. Daarnaast ben ik ook regelmaat te vinden in een café of bibliotheek met een goed boek.

Verder is reizen ook een grote passie van mij, omdat ik mijn wereldbeeld op die manier kan verbreden. Wat het reizen extra leuk maakt, is de mogelijkheid om diverse keukens te proberen. Als liefhebber van lekker eten, zowel traditioneel als streetfood, kan ik geen genoeg krijgen van alle culinaire ontdekkingen. Het is zelfs in me opgekomen om een foodtour te doen door Azië.

Meer weten over starten als Microsoft consultant bij XTRM

Wil je meer weten over starten als Microsoft consultant bij XTRM of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@xtrm-dev.com en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Mocht je op de hoogte willen zijn van alle ontwikkelingen rondom Microsoft 365 of XTRM development? Volg ons dan op LinkedIn.

Benieuwd naar de ervaring van andere collega’s? Lees hier de blog van Saskia, Rohid of Mark.

Anderen bekeken ook:

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Werk je met Microsoft Teams dan ben je het vast en zeker met mij eens dat de zoekfunctie in Teams een cruciale rol vervult. Het snel en effectief vinden van bestanden in Teams zoals berichten, documenten en collega’s is essentieel voor de productiviteit. Waarom? Omdat...

read more
De vijf beste Loop componenten

De vijf beste Loop componenten

Het is geweldig om te zien dat Microsoft Loop steeds meer wordt geïntegreerd in de Microsoft 365 oplossingen en volop in ontwikkeling is. Een voorbeeld hiervan is de toevoeging van de Copilot functionaliteit in Loop. Je kunt in Loop Workspaces creëren, ook wel...

read more
Nieuwe Microsoft Planner: dit gaat er veranderen

Nieuwe Microsoft Planner: dit gaat er veranderen

Eind vorig jaar is aangekondigd dat Microsoft werkt aan een ‘uniforme ervaring’ voor de diverse planningshulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zijn nog verdeeld in Microsoft To Do, Microsoft Planner en Microsoft Project. Gezien de vele raakvlakken en overlappende...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP