In deze blog kijken we naar de meest recente functionaliteiten binnen Microsoft Teams. Door up-to-date te blijven met de nieuwste updates kun je nog efficiënter te werk gaan met het populairste communicatiemiddel van de moderne werkplek.  

Je eigen privé chat

Je kunt nu met jezelf chatten! Net zoals je chatberichten, bestanden en media kan versturen naar je collega’s kun je dit nu ook naar jezelf doen. In het tabblad ‘Chat’ kun je nu bovenaan een chat met jezelf vastzetten. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties: 

  • Tijdens een meeting wil snel notities kunnen maken op een makkelijke terugvindbare plek. 
  • Na het ontvangen van bestanden van een klant heb je deze op een ander apparaat nodig. 
  • Je bent opzoek naar een bepaald bericht en wilt je eigen activiteit in de organisatie kunnen bekijken. 

Je eigen privé chat is dus een handig hulpmiddel om je eigen content te organiseren en alleen datgene te bewaren dat je echt nodig hebt.

 

Teams vergadering

Interactieve aantekeningen met de annotatietool

De annotatietool biedt nu de mogelijkheid om tijdens vergaderingen in real-time gezamenlijk aantekeningen te maken. Terwijl jij je scherm deelt tijdens een vergadering kun je klikken op ‘Aantekening starten’. 

Het welbekende rode contour die je normaal tijdens het scherm delen ziet, veranderd naar een blauw contour. Alle deelnemers van de vergadering krijgen nu bovenaan een keuzemenu met verschillende opties om aantekeningen te maken op het scherm van de presentator. Teken bijvoorbeeld met de muis, voeg plaknotities toe of plaats emoticons op het scherm!

Updates in de webapplicatie van MS Teams

vergadering Teams

Met elke update wordt de web-versie van MS Teams beter ondersteunt. Microsoft is voortdurend bezig om functionaliteiten van de desktop applicatie beschikbaar te maken in de webapplicatie. Via de web-versie is het nu mogelijk om van te voren je microfoon, webcam en achtergrond aan te passen voordat je deelneemt aan een vergadering. Dit is dus eigenlijk niets meer dan de gebruikservaring die je gewend bent via de desktop applicatie van MS Teams!

Ook biedt de web-versie nu ondersteuning voor CART-ondertiteling (Communication Access Real-Time Translation) tijdens vergaderingen. Hierbij wordt alles wat er gezegd wordt in een vergadering in real-time vertaald en weergegeven op je scherm. Je kunt dit aanzetten door via het overloopmenu te klikken op ‘Live bijschriften inschakelen’.

Teams
functionaliteiten Teams

Hetzelfde geldt voor livetranscripties. Dit is een geautomatiseerd hulpmiddel om van alle deelnemers op te nemen wat er gezegd is tijdens de vergadering. Deze optie kan via hetzelfde overloopmenu aangeklikt worden om het live transcriberen te starten.

Wil je meer tips over Microsoft Teams? Bekijk dan ook onze Microsoft Teams Tips and Tricks video.

Meer weten over Microsoft Teams?

Neem contact op met XTRM Development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook:

Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Het inplannen en inlezen van online Microsoft Teams vergaderingen kan een tijdrovende en soms frustrerende taak zijn. Hoewel digitaal vergaderen veel voordelen biedt, brengt het ook enkele ongemakken met zich mee. Allereerst moet je rekening houden met de...

read more
De nieuwe Microsoft Teams. Wat is er veranderd?

De nieuwe Microsoft Teams. Wat is er veranderd?

Heb je al gehoord van de nieuwe Microsoft Teams? In mijn vorige blog 'Optimaliseer samenwerken met de nieuwe Microsoft Teams' heb ik verteld dat de nieuwe versie van Teams eraan komt die de samenwerking en communicatie tussen teams nog makkelijker en leuker te maakt....

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP