Vorige week, 12 t/m 14 oktober 2022, was het jaarlijks terugkerend Microsoft event genaamd Ignite. Dit event staat voor Microsoft in het teken van het etaleren van hun visie, roadmap en de vele aankondigingen van diverse innovaties en productupdates. Een van de interessante onderwerpen is wat ons betreft Microsoft Teams Premium. Maar wat is het en wat kan het betekenen voor jouw organisatie? Dat kan je lezen in deze blog!

Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams Premium?

Microsoft Teams Premium is een add-on bovenop de standaard Teams oplossing. Zoals de naam add-on al suggereert is het een toevoeging op de normale Teams applicatie, waardoor je als klant een set extra functionaliteiten krijgt. Een aantal van deze extra functionaliteiten hebben we hieronder kort voor je toegelicht:

Uitgebreide beveiliging

Onderdeel van het Premium aanbod zijn verschillende functionaliteiten gericht op beveiliging. Zo kan je gevoeligheid labels toepassen op Teams vergaderingen. De kanttekening hiervan is wel dat dit alleen voor Microsoft 365 E5 gebruikers beschikbaar is. Daarnaast biedt Microsoft Teams Premium de mogelijkheid om het opnemen te beperken en een watermerk toe te voegen aan vergaderingen. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk om screenshots te maken van mogelijk gevoelige of vertrouwelijke informatie die gedeeld wordt in een vergadering. Ook wordt end-to-end encryptie toegepast om aan de beveiligingseisen te voldoen.

Teams Premium

Intelligent Recap

Een van de interessantste nieuwe functies is de ‘intelligent recap’. Dit is een functie gebaseerd op AI-technologie, waarbij er voor Teams vergaderingen belangrijke onderwerpen, actiepunten en taken automatisch worden herkend. Het is dan niet meer nodig om handmatig notulen te maken, want dit doet de assistent allemaal voor je. Aan het eind van de vergadering ontvang je een samenvatting met alle belangrijke zaken die je rond kan sturen naar de deelnemers.

Live vertaling voor ondertiteling

Teams biedt de mogelijkheid om ondertiteling te genereren bij vergaderingen. Met Premium is het nu ook mogelijk om live de ondertiteling te genereren én direct te vertalen in de door de gebruiker gewenste taal. Op dit moment zijn er 31 verschillende talen mogelijk, waaronder Engels, Duits en Spaans. Een aantal zijn nog in preview, waaronder Nederlands, maar de verwachting is wel dat deze later volledig ondersteund gaan worden. Klik hier om de volledige lijst te bekijken.

Meeting guides

Als frequente Teams-gebruiker kan het zijn dat je veelvuldig vergaderingen aanmaakt die een soortgelijke opzet hebben. De nieuwe Meeting guides-functionaliteit speelt hierop in door ervoor te zorgen dat er gedefinieerde vergadertemplates zijn gemaakt voor de veelvoorkomende type vergaderingen, zoals klantgesprekken of brainstormsessies. Door deze templates te gebruiken kan de tijd om een vergadering op te zetten worden verminderd.

Meer personalisatie

De look en feel van de Teams-applicatie is op dit moment niet aanpasbaar, maar daar komt met Premium verandering in. Je kunt nu je huisstijl integreren door middel van custom logo’s en achtergronden voor de lobby in te stellen, achtergronden op organisatieniveau en custom ‘scenes’ voor het vergaderscherm toe te passen.

Teams Premium

Advanced Virtual Appointments

Dit is een nieuw onderdeel van Teams, die gebruikt kan worden voor organisaties die ‘business-to-consumer’ activiteiten uitvoeren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan ziekenhuizen, de financiële sector, klantenservice of sales afdelingen van organisaties die vaak verkoopgesprekken houden. Met Advanced Virtual Appointments kan je namelijk virtuele afspraken opzetten en bijhouden, inclusief de mogelijkheid om wachtruimtes te creëren en sms-berichten met afspraakherinneringen te laten sturen door Teams.

Wanneer is Microsoft Teams Premium beschikbaar?

Microsoft heeft bij de aankondiging van Teams Premium aangegeven dat het in december dit jaar beschikbaar wordt voor klanten in public preview. De algehele beschikbaarheid, dus voor elke klant die Teams gebruikt, volgt het zoals gebruikelijk iets later. De verwachting hiervoor is namelijk dat dit in februari 2023 zal plaatsvinden.

Kosten en conclusie

De nieuwe Teams add-on licentie heeft een verwachte prijs van 10 dollar per gebruiker per maand. Dit kan nog veranderen totdat het voor iedereen beschikbaar komt. Ook is er nog onduidelijkheid over welke gebruikers de Premium-licentie moeten aanschaffen om de functionaliteiten te kunnen gebruiken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan gasten of externen die aan een vergadering deelnemen en of zij dan ook de licentie nodig hebben of niet. 

Kortom, de nieuwe functionaliteiten komen met een prijs. Dit is een aanzienlijk bedrag gezien de specifieke doeleinden, maar kan voor de meer gevorderde Teams gebruikers zeker waarde toevoegen aan de huidige standaard Teams applicatie. Vooral de extra beveiliging, huisstijl en de meeting guides zijn een welkome aanvulling wat ons betreft. Het is nog even afwachten tot de daadwerkelijke release wat het precies gaat worden. Houd dus zeker onze blogs en website goed in de gaten om als eerste hiervan op de hoogte te zijn!

 

Meer weten over Teams Premium?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Help! Mijn Microsoft Teams werkt niet meer

Help! Mijn Microsoft Teams werkt niet meer

Met de toenemende voorkeur voor het communiceren op afstand worden applicaties zoals Microsoft Teams steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Het laatste wat je daarom wilt, is dat je Microsoft Teams niet meer optimaal werkt. Heb je problemen met inloggen, loopt de...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP