Nieuw jaar, nieuwe start

Op 1 januari ben ik gestart bij XTRM development als Microsoft 365 Consultant. Meteen het jaar goed beginnen bij een nieuwe organisatie. Vanaf de eerste dag voelde ik me direct welkom en heb ik XTRM snel leren kennen. Ondanks de geldende coronamaatregelen is er een programma voor mij georganiseerd zodat ik toch naar kantoor kon en snel kennis kon maken met de collega’s. Vanaf het eerste moment ben ik betrokken bij klanttrajecten, echt heel tof om direct impact te hebben bij bestaande projecten. De stand-ups met het team hebben daarbij zeker geholpen! We nemen een paar keer peer week als team de opdrachten door en proberen elkaar dan verder te helpen of de laatste stand van zaken af te stemmen.

Met mijn commerciële en bedrijfskundige achtergrond ben ik altijd nieuwsgierig naar hoe dingen beter kunnen en hoe organisaties hun positie zouden kunnen verbeteren. Aangezien nieuwe technologieën en IT dit mogelijk kunnen maken vind ik het interessant om de business en IT samen te brengen. Voordat ik aan de slag ben gegaan bij XTRM heb ik verschillende rollen gehad, allemaal met een sterke klantfocus en voornamelijk gerelateerd aan Microsoft.

Waarom werken als Microsoft consultant bij XTRM

Na gewerkt te hebben bij grote organisaties, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging richting de consultancy bij een kleiner bedrijf. Werken in teamverband waar er de ruimte is om te groeien en te ontwikkelen. Dit heb ik zeker gevonden bij XTRM. Ik voelde me direct onderdeel van de organisatie. Dat begon eigenlijk al voor mijn officiële start. Namelijk bij de online COVID-proof kerst pub quiz waar ik voor was uitgenodigd. Dit was mijn introductie bij het team. Hierbij kreeg ik het direct zwaar te verduren omdat ik de pub-quiz won. Niet de beste binnenkomer 😉. Ook de digitale nieuwjaarsborrel inclusief borrelpakket die later volgde was zeker geslaagd. Ik merkte dat iedereen heel behulpzaam is en ik kon al snel werk voor klanten gaan uitvoeren samen met collega’s,  waardoor je je direct nuttig voelt en iedereen goed leert kennen. Een veel betere start dan de welbekende wekenlange traditionele droge inwerktrajecten.

De komende tijd zal ik me bezig gaan houden met werk voor verschillende klanten en in het begin nog de werkwijze en de collega’s meer leren kennen. Ook kijk ik erg uit naar het behalen van Microsoft certificaten om mijn kennis uit te breiden.

Microsoft consultant

Wie ben ik

Mijn naam is Frank Nederend, 35 jaar oud. Sinds 1,5 jaar woonachtig in het mooie Bunnik. Het huis had wat renovatie nodig, maar dat is nu allemaal aangepakt. De vrije tijd die daardoor is vrijgekomen besteed ik graag met mijn gezin en probeer daarnaast ook nog voldoende aan sport te doen om mentaal en fysiek fit te blijven. Zo ga ik, naast een nieuwe baan, dit jaar ook een nieuwe sport leren, namelijk tennissen. Dus ook daar genoeg te ontwikkelen!

Meer weten over werken als Microsoft consultant bij XTRM?

Ben jij op zoek naar een leuke baan en lijkt het jou leuk om je bij ons team aan te sluiten? Bij XTRM staan wij open voor nieuw talent! Neem eens een kijkje bij onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega. Ben je ook benieuwd naar hoe de ervaring was van andere collega’s? Lees hier de blog van Saskia en Rohid.

Volg ons op LinkedIn om direct op de hoogte te zijn wanneer we een nieuwe blog publiceren.

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP