Nieuwe Microsoft Teams Features

Microsoft heeft onlangs weer interessante nieuwe Microsoft Teams features aangekondigd. De enorme gebruikerstoename en de vele verzoeken hebben ervoor gezorgd dat we al versneld van deze features gebruik kunnen gaan maken. Zo kunnen we in juni 9 personen tegelijkertijd zien wanneer we deelnemen aan een vergadering binnen Microsoft Teams. Daarnaast kan er een seintje gegeven worden wanneer iemand iets toe te voegen heeft aan het gesprek. Naast deze zijn er nog meer nieuwe features aangekondigd dus laten we snel beginnen met de eerste.

9 personen tegelijkertijd in beeld tijdens een Microsoft Teams vergadering

Deze feature is een wens voor velen. Zo kunnen er op dit moment maximaal 4 personen tegelijkertijd in beeld komen. Mensen die spreken komen automatisch naar voren en ja het is mogelijk om deze mensen te ‘pinnen’, maar echt handig is het allemaal niet. Volgende maand kunnen er dus 9 mensen tegelijkertijd in beeld komen tijdens een Microsoft Teams vergadering. Dat ziet er meteen gezelliger uit:

Teams vergadering

Nu staat deze feature aankomende maand nog niet standaard ‘aan’, maar gelukkig is dit eenvoudig voor elkaar te krijgen. Hiervoor klik je op je foto of initialen rechtsboven in het scherm. Vervolgens ga je naar instellingen.

Teams vergadering

In het volgende scherm kom je direct bij de algemene instellingen terecht. Het onderstaande voorbeeld is in het Engels en van Microsoft aangezien de feature pas in juni wordt uitgerold. Zodra de feature beschikbaar is vink je in dit scherm de optie ‘Turn on new meeting and calling experiencies’/Schakel nieuwe vergader- en oproep ervaring in’ aan.  Door dit vinkje te zetten krijg je echter nog meer nieuwe functionaliteiten!

Instellingen Teams

Het opsteken van je hand tijdens Microsoft Teams vergaderingen

Vanaf volgende maand kunnen we presentatoren en andere deelnemers tijdens een vergadering laten weten dat we willen reageren of iets willen vragen. Dit is met name handig tijdens het geven van webinars, presentaties of demo’s. Maar dit kan ook uitstekend gebruikt worden bij het lesgeven via Microsoft Teams. Een handig hulpmiddel om vergaderingen of andere vormen van presentatie meer gecontroleerd te laten verlopen. Het icoontje voor het opsteken van je hand is te vinden binnen de zwarte balk.

 

Teams meeting

Het openen van meerdere chat- en vergaderschermen

Ook kunnen we binnenkort meerder chat- en vergaderschermen openen binnen Microsoft Teams. Er hoeft dus niet meer geschakeld te worden tussen chats.

meerdere chat tijdens teams vergadering

De functionaliteit kan ook handig zijn wanneer je toegevoegd bent aan meerdere vergaderingen. Veel organisaties zijn al handig met het opzetten van break-out sessies en door meerdere vensters te openen kun je eenvoudig schakelen tussen de verschillende sessies.

Pop-out van het scherm tijdens vergaderingen

Tijdens vergaderingen kun je er binnenkort voor kiezen om het vergaderscherm apart van je Teams omgeving te tonen. Oftewel je kunt het vergaderscherm ‘eruit laten springen’. Zo kun je ook tijdens de vergadering even snel iets opzoeken of verder werken zonder na te moeten denken van… Waar was die vergadering ook alweer.

Teams vergadering

De zwarte balk met de vergaderopties zal naar de bovenkant van het vergaderscherm verplaatst worden.

Wanneer komen deze nieuwe features?

Zoals beschreven worden deze features uitgerold in juni. Je zult in juni deze nieuwe features zelf nog even moeten activeren door dat vinkje bij de instellingen te zetten. Vanaf juli hoef je dit niet meer te doen en zullen deze features voor iedereen standaard ingeschakeld zijn. Je kunt ze in juli nog wel via de instellingen uitschakelen. Vanaf augustus zal het ook niet meer mogelijk zijn om de nieuwe features uit te zetten en zal iedereen ze standaard hebben.

Voor veel organisaties zijn deze functionaliteiten eind mei al beschikbaar.

 

Anderen bekeken ook:

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Vind jouw Teams bestanden binnen enkele seconden

Werk je met Microsoft Teams dan ben je het vast en zeker met mij eens dat de zoekfunctie in Teams een cruciale rol vervult. Het snel en effectief vinden van bestanden in Teams zoals berichten, documenten en collega’s is essentieel voor de productiviteit. Waarom? Omdat...

read more
De nieuwe functies van Microsoft Teams

De nieuwe functies van Microsoft Teams

Microsoft Teams, het bekende samenwerkings- en communicatieplatform, blijft zich door-ontwikkelen om onze manier van samenwerken prettiger, efficiënter én vooral leuker te maken. In deze blog duiken we in de nieuwste functies die Microsoft Teams te bieden heeft. Een...

read more
Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Tijdens onze implementaties van Microsoft Teams en OneDrive krijgen we regelmatig de vraag: “Ik vind het delen van bestanden echt handig, maar waar kan ik precies zien welke bestanden er met mij gedeeld zijn en welke ik met anderen heb gedeeld?” We begrijpen dat deze...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP