OneDrive is een synctool die jouw persoonlijke bestanden synchroniseert naar de Cloud. Daarnaast kun je ook bestanden synchroniseren, die zich in Teams of SharePoint bevinden, naar je device en vice versa. Helaas hebben we de laatste tijd gemerkt dat grote SharePoint bibliotheken met veel bestanden synchronisatieproblemen kunnen opleveren en dat gebruikers niet meer efficiënt kunnen werken. Gebruikers zijn er vaak niet bewust van dat hun bestanden niet meer gesynchroniseerd worden naar de Cloud, wat leidt tot grote frustraties. Heb jij synchronisatieproblemen met OneDrive? In deze blog geef ik je de beste tips om jouw bestanden op de juiste manier te synchroniseren in OneDrive.

OneDrive Sync VS Add Shortcut

 

OneDrive Sync

De OneDrive sync functionaliteit bestaat al heel lang t.o.v. Add shortcut. Als je via Teams of SharePoint op de Sync button klikt, worden alle bestanden van deze bibliotheek gesynchroniseerd naar je device.

OneDrive synchronisatie
Dit zorgt ervoor dat wanneer je een grote bibliotheek synchroniseert dat alle bestanden daarvan naar je device worden gesynchroniseerd.

Shortcut

Wanneer een gebruiker op “Add shortcut to OneDrive” klikt dan krijg je een snelkoppeling in je persoonlijke OneDrive.

synchronisatie shortcut

 

 

De shortcuts komen in je persoonlijk OneDrive terecht.

OneDrive synchronisatie

De grootste verschillen tussen Sync en Shortcut zijn:

1) Een Shortcut/snelkoppeling is niet device gebonden. Wanneer je dus deze functionaliteit gebruikt, zijn deze snelkoppelingen op ieder device aanwezig t.o.v. de klassieke Synchronisatie.

2) Een Shortcut/Snelkoppeling gaat efficiënter om met grote bibliotheken dan Sync. Je kunt namelijk een snelkoppeling maken naar een specifieke map binnen de bibliotheek i.p.v. dat je de hele metadata van de bibliotheek moet binnenhalen.

3) Uiteindelijk wil Microsoft de gebruikers meer stimuleren om Shortcuts te gebruiken i.p.v. Sync.

OneDrive Reset Commando

Mocht je als gebruiker regelmatig last hebben van synchronisatiefouten dan is het resetten van je OneDrive Cache meestal de oplossing.

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Klik tegelijkertijd op de Windows toets + R en je krijgt het volgende scherm te zien.

OneDrive reset

2. Voer vervolgens de volgende commando uit:

  • %localappdata%\\Microsoft\\OneDrive\\onedrive.exe /reset
  • Als de bovenstaande commando niet door Windows wordt herkend dan kun je de volgende twee commando’s uitproberen:
    – C:\\Program Files\\Microsoft OneDrive\\onedrive.exe /reset
    – C:\\Program Files (x86)\\Microsoft OneDrive\\onedrive.exe /reset

3. OneDrive cache wordt vervolgens geleegd en opnieuw gestart.

Melding “Upload geblokkeerd”

Als gebruiker kun je de melding “Upload geblokkeerd” ontvangen tijdens het verwerken van een Office-bestand. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de cachebestanden in Office-apps die corrupt zijn. Het verwijderen van deze cachebestanden kunnen dit probleem verhelpen.

1. Klik op File

bestanden

2. Klik vervolgens op tab Options onderdaan van de balk.

onedrive synchronisatie opties

3. Klik op het tabblad Save. Scrol vervolgens naar het gedeelte Cache-settings en klik op de knop Delete cached files.

OneDrive bestanden

Er komt nog een pop-up scherm in beeld. Klik vervolgens op Delete Cached Files.

Nog steeds synchronisatieproblemen met OneDrive?

Wil je meer weten over de OneDrive synchronisatieproblemen en hoe je dit kunt oplossen? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Werken als Microsoft  consultant bij XTRM Onlangs ben ik gestart als Microsoft 365 consultant bij XTRM Development. In deze blog deel ik graag mijn motivatie achter de keuze voor XTRM en neem ik je mee door mijn eerste dagen. Ik hoop dat je, na het lezen van mijn...

read more
Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Tijdens onze implementaties van Microsoft Teams en OneDrive krijgen we regelmatig de vraag: “Ik vind het delen van bestanden echt handig, maar waar kan ik precies zien welke bestanden er met mij gedeeld zijn en welke ik met anderen heb gedeeld?” We begrijpen dat deze...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP