Microsoft Fabric is een geïntegreerd analyseplatform die de manier waarop organisaties gegevens fundamenteel veranderd. Met Fabric kunnen organisaties eenvoudig hun gegevens beheren in een zogenaamde ‘SaaS Datalake’. Via deze technologie kunnen organisaties alle vormen van data opslaan en verbinden op een centrale opslagplek voor bijvoorbeeld de inzet van machine learning, de ontwikkeling van AI-modellen en het visualiseren van data. Met Fabric brengt Microsoft alle data-analyse hulpmiddelen die organisaties nodig hebben samen op één platform.  

Wat zijn de voordelen van Microsoft Fabric?

Een van de grootste voordelen van Microsoft Fabric zijn de AI-mogelijkheden. Door de integratie met Azure AI-services zijn organisaties voorzien in alle hulpmiddelen om kunstmatige intelligentie in te zetten in de eigen organisatie. Met de AI-modellen uit deze technologie kunnen organisaties geautomatiseerd hun data structureren en visualiseren. Hierdoor komen er nieuwe inzichten vrij die van invloed kunnen zijn op de besluitvorming, de bruikbaarheid van data, de automatisering van taken en het verbeteren van de gebruikservaring van systemen voor zowel klanten als medewerkers.

Zo zijn er nog veel meer voordelen van het platform. Hieronder een overzicht:

  • Vereenvoudiging: Met Fabric wordt het proces van een datagedreven organisatie vereenvoudigd door één platform te gebruiken voor alle databehoeften. Fabric biedt ondersteuning voor 135+ gegevensbronnen.
  • Schaalbaarheid: Fabric is ontwikkeld om mee te kunnen groeien met je organisatie, en daarmee je data. Dit biedt zekerheid voor de toekomst.
  • Security: Fabric is voorzien van de nieuwste beveiligingsmethodieken en opties om je data veilig te houden
  • Data governance: Fabric helpt je bij het voldoen aan wet- en regelgeving door je data te centraliseren. Bovendien wordt deze doorzoekbaar en inzichtelijk waardoor een databeleid beter is af te dwingen.

Naarmate kunstmatige intelligentie verder blijft evolueren zal Fabric een nog krachtiger hulpmiddel worden voor de moderne organisatie.

Hoe wordt Microsoft Fabric gebruikt?

Fabric kan gebruikt worden om patronen en trends in gegevens te identificeren en analyseren. Door de datagerichte aard van Fabric is de toepassing geheel afhankelijk van de organisatie. Hieronder worden er een aantal mogelijke toepassingen genoemd van Microsoft Fabric:

  • Business intelligence: Real-time datavisualisering en rapportering voor toegankelijk en te begrijpen voor alle medewerkers, ook zonder enige codeerkennis dankzij Microsoft Co-Pilot.
  • Kunstmatige intelligentie: De ontwikkeling van voorspellende machine-learning modellen o.b.v. de eigen bedrijfsdata.
  • Multidisciplinaire samenwerkingen: Dataexperts hebben één platform met alle benodigde hulpmiddelen voor de analyse en verwerking van complexe datasets.

Dit is slechts een fractie van wat er mogelijk is met Microsoft Fabric. Door de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie zullen de use-cases voor deze technologie alleen nog maar toenemen.

Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen rondom AI en Microsoft? Klik dan op de onderstaande knop.

Meer weten over Microsoft Fabric of het Microsoft Build event?

Wil je meer weten over Microsoft Build en de nieuwste updates die nog gaan komen of heb je een andere vraag? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen rond Microsoft 365? Volg ons dan op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Wellicht dat je er al eens van hebt gehoord: Microsoft Viva en Copilot. Het zijn recente ontwikkelingen van Microsoft 365 en laat dat nu precies mijn expertise zijn als M365 consultant. Onlangs ben ik gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant en ligt...

read more
De laatste updates over Teams en Outlook

De laatste updates over Teams en Outlook

Microsoft heeft recentelijk een aantal nieuwe updates aangekondigd die van invloed zijn op verschillende Microsoft applicaties. In deze blog zullen we de meest recente functies van deze applicaties belichten en belangrijke doorbraken aankondigen die de...

read more
Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Met meer dan 18 jaar ervaring in de IT, waarvan de laatste 8 jaar als Microsoft 365 consultant, ben ik onlangs onderdeel geworden van het XTRM-team. Ik had me geen betere start kunnen bedenken en vertel jullie graag waarom ik deze stap in mijn carrière heb gemaakt....

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP