Afgelopen januari ben ik begonnen bij XTRM development als Microsoft 365 consultant. Ik ben enthousiast dat ik deel mag uitmaken van dit team. In deze blog neem ik je graag mee in mijn eerste weken bij XTRM en hoe ik deze heb ervaren. Ook vertel ik je graag wat over mezelf. Om een beter beeld van mij te krijgen van wie ik ben en wat ik doe, werden mij een aantal vragen gesteld. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan vooral verder.

Waarom heb je voor XTRM development gekozen? 

Het klinkt misschien heel cliché, maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wist voor mezelf al dat ik graag binnen de wereld van IT of IoT wilde werken en dat ik een bedrijf zocht met een prettige werksfeer. En die vond ik!  

Tijdens mijn intake en sollicitatie bij XTRM development was het voor mij al snel duidelijk dat mijn twee vereisten binnen dit bedrijf beantwoord werden. Wat voor mij ook een groot pluspunt is, is dat er genoeg ruimte is voor eigen ontwikkeling en groei.  

Hoe zijn je eerste weken bij XTRM development bevallen? 

Mijn eerste weken bij XTRM bevielen mij erg goed. Ik kreeg een fijne introductie en kennismaking met de collega’s en mocht daarna al direct aan het werk. De tweede dag ging ik zelfs al mee op bezoek bij een klant. De klantafspraken werden er in de loop van de weken steeds meer. Deze bezoeken vond ik het leukst, omdat je op deze manier snel van elkaar kunt leren. Ook zijn de ontmoetingen minder formeel en kun je sneller tot een gewenst resultaat komen. 

Zo heb ik bijgedragen aan een Teams-training, een inspiratiesessie voorbereid en deelgenomen aan een brainstormsessie voor werkproces optimalisering. De brainstorm en inspiratiesessies vond ik het gaafste om te doen, omdat je dan interactief bezig mag zijn met de groep. 

 

Lees ook: Meet the team: nieuwe collega Mark

 

 

Wat ga je doen als consultant bij XTRM development? 

Ik ga aan de slag als Microsoft 365 consultant. Waarbij ik me in de komende maanden bezig zal houden met het inrichten van een Agile portfolio management platform. Daarnaast ga ik me ook steeds verder verdiepen in de Microsoft 365 oplossingen. 

 

Welke van je taken zou je het liefst willen doen als je kijkt naar je werkzaamheden?  

Als ik kijk naar de werkzaamheden die ik tot nu toe als consultant heb gedaan, vind ik de trainingen, brainstorm en groepssessies het leukst. Het is fijn om samen te werken aan een goede oplossing en een plan hiervoor uit te stippelen. Ook vind ik het leuk om mensen enthousiast te maken voor projecten en mijlpalen te vieren.  

 

Dan heb je vast ook werkzaamheden waar je het liefst ‘nee’ tegen wilt zeggen… 

Tot nu toe heb ik geen werkzaamheden waar ik het liefste nee tegen zeg. Ook van de minder leuke dingen valt natuurlijk te leren. 😉  

Waar liggen jouw kwaliteiten? En wat wil je bij XTRM ontwikkelen? 

Tijdens mijn studie, stages en werkzaamheden heb ik projecten geleid. Hierbij was het ook van belang om haalbare deadlines te stellen voor mijn collega’s binnen de projectgroep. Ik vind het leuk om mensen te helpen en als team uit te zoeken hoe je taken effectief aanpakt. Verder heb ik ook ervaring in businessplannen opstellen en marktonderzoek doen.

Naast business management heb ik ook een diploma in grafische vormgeving. Ik vind het belangrijk dat documenten en presentaties er visueel aantrekkelijk uitzien. Wanneer ik hier helemaal in op ga kan ik er soms nog wel eens iets te ver in doorgaan.  

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik nog geen concrete plannen gemaakt. Ik leg de lat graag hoog, maar ik wil niet té hoge eisen aan mezelf stellen. Ik wil altijd graag nieuwe dingen leren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment lijkt het me tof om meer te leren over codeertalen en programmeren. 

Zit je al lang in de IT/consultancy, en wat is je achtergrond op werkvlak? 

Mijn affiniteit met de IT-sector begon toen ik tijdens mijn studie een exportplan mocht ontwikkelen voor een projectmanagement softwarebedrijf. Hiervoor ben ik in het buitenland stage gaan lopen bij een IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in software- en applicatieoplossingen voor verkoop optimalisatie.  

Het was een leuke en leerzame stage, ondanks dat deze tijdens de Coronapandemie viel. Ik heb hier ook veel geleerd over de uitdagingen waar veel IT’ers mee te makken hebben en hoe bedrijfsvoering hier invloed op heeft.  

Toen ik eenmaal terug in Nederland was, ben ik betrokken geraakt bij het opzetten van de IoT start-up. Voor deze start-up heb ik deelgenomen aan netwerk evenementen, businessplannen geschreven, marktonderzoek gedaan, adviezen gegeven over marktbenaderingen en meegewerkt aan subsidieaanvragen. 

Wie is Josine van der Velde? Vertel eens iets over jezelf… 

Mijn naam is Josine van der Velde, ben 28 jaar en ik ben opgegroeid in Emmeloord. Voor mijn studie ben ik destijds naar Leeuwarden verhuisd. Dankzij een hoop toevalligheden ben ik uiteindelijk in de Randstad terecht gekomen, waar ik nog steeds met veel plezier woon. 

Wie is Josine in haar vrije tijd? Wat doe je zoal in de weekenden?  

Wanneer ik niet aan het werk ben kijk ik graag een goede film of serie, spreek ik met vrienden af en ga ik graag zwemmen. Voor dat laatste heb ik jammer genoeg steeds minder tijd, dit komt onder andere doordat het zwembad wat ver van mijn huis ligt. Daarnaast vind ik computergames ook heel leuk. Ik speel graag Sims, Witcher, en Civ 5.  

M365 consultant

Welke film zouden we volgens jou allemaal eens moeten bekijken? 

Mijn favoriete film is Hooligans. De film gaat over de hooligan voetbalcultuur van West Ham United en heeft indrukwekkend acteerwerk, actie en drama. Ik heb de film al meer dan 6 keer gezien en ik blijf hem fantastisch vinden! Ook speelt Elijah Wood in Hooligans, hem kennen we uit de Lord of the Rings trilogie, dit is een reeks waar ik mijn vrije tijd ook graag mee vul. 

Werken bij XTRM

Ben jij op zoek naar een leuke baan en lijkt het jou leuk om je bij ons team aan te sluiten? Bij XTRM staan wij open voor nieuw talent! Neem eens een kijkje bij onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega. Ben je ook benieuwd naar hoe de ervaring was van andere collega’s? Lees dan hier de blog van Rohid, Saskia of Djaricson.

Meer weten?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Wellicht dat je er al eens van hebt gehoord: Microsoft Viva en Copilot. Het zijn recente ontwikkelingen van Microsoft 365 en laat dat nu precies mijn expertise zijn als M365 consultant. Onlangs ben ik gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant en ligt...

read more
Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Met meer dan 18 jaar ervaring in de IT, waarvan de laatste 8 jaar als Microsoft 365 consultant, ben ik onlangs onderdeel geworden van het XTRM-team. Ik had me geen betere start kunnen bedenken en vertel jullie graag waarom ik deze stap in mijn carrière heb gemaakt....

read more
De start van Edine als Microsoft 365 consultant

De start van Edine als Microsoft 365 consultant

Begin april ben ik begonnen als Microsoft 365 consultant bij XTRM en ik moet zeggen, het voelt als een perfecte match. Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte, werd ik met open armen ontvangen en voelde ik me direct onderdeel van het team. Graag neem ik je...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP