Werken als Microsoft  consultant bij XTRM

Onlangs ben ik gestart als Microsoft 365 consultant bij XTRM Development. In deze blog deel ik graag mijn motivatie achter de keuze voor XTRM en neem ik je mee door mijn eerste dagen. Ik hoop dat je, na het lezen van mijn ervaringen, net zo enthousiast bent als ik!

Wil jij ook starten als Microsoft 365 consultant? Klik dan op de onderstaande knop en bekijk onze openstaande vacature.

Waarom ik heb gekozen voor XTRM

Na het succesvol afronden van mijn studie Business IT & Management ging ik op zoek naar een passende en uitdagende baan. XTRM, een bedrijf dat zich specifiek richt op Microsoft 365, bleek exact te bieden wat ik zocht. Mijn interesse was gewekt, vooral omdat ik tijdens mijn stage al ervaring had opgedaan bij vergelijkbare bedrijven die zich ook specialiseerde in het Microsoft-platform. Hier zag ik een kans om mijn kennis verder te verdiepen en mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling voort te zetten.

Persoonlijke groei als professional is voor mij van groot belang en XTRM biedt daarin precies wat ik zoek. Het bedrijf houdt rekening met mijn persoonlijke wensen en zet zich volledig in om mij te ondersteunen bij het verwezenlijken daarvan.

Tijdens de sollicitatiegesprekken werd mij al snel duidelijk dat de werksfeer bij XTRM zowel motiverend als informeel is, iets wat ik als zeer waardevol beschouw. Ik kijk vol verwachting uit naar de toekomst bij XTRM en ben enthousiast om te ontdekken welke mogelijkheden ik heb voor mijn persoonlijke en professionele groei.

Hoe zijn je eerste weken als Microsoft consultant bevallen?

Ik heb geen moment stilgezeten, zelfs niet in mijn allereerste week bij XTRM. Ik kreeg direct al een interessante opdracht toegewezen, namelijk het uitvoeren van een Health Check voor de Microsoft 365 omgeving van een klant. Het doel? De Microsoft 365 omgeving beoordelen op performance, security en usability. Uiteraard kreeg ik hierbij de benodigde ondersteuning van mijn collega’s. De bevindingen van de Health Check mocht ik vervolgens ook presenteren aan de klant. Daarnaast ben ik direct aan de slag gegaan met het studeren en behalen van diverse Microsoft certificeringen. Het eerste certificaat was zelfs al na één week al behaald en de volgende staat alweer ingepland!

Wat sprak je het meest aan en wat hoop je te bereiken als Microsoft consultant?

Wat mij het meest aanspreekt is de veelzijdigheid en integratie van de tools die het biedt, zoals SharePoint, Teams en de Cloud mogelijkheden. Mijn stage-ervaring met Microsoft-oplossingen hebben me al kennis laten maken om hands-on ervaring op te doen met het implementeren van oplossingen binnen Microsoft 365. Deze ervaring heeft mijn overtuiging versterkt dat deze tools organisaties kunnen helpen om beter en efficiënter samen te werken. Als Microsoft 365 consultant hoop ik mijn expertise verder uit te breiden, veel certificeringen te behalen en mijn vaardigheden toe te passen om op maat gemaakte oplossingen te leveren die bijdragen aan het succes van toekomstige klanten. Mijn doel is om mijn sterke klantrelaties op te bouwen en voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het Microsoft 365 platform.

Wat zijn je persoonlijke ontwikkelingsdoelen?

Op korte termijn streef ik ernaar om mijn kennis binnen het Microsoft 365 platform verder te verbreden. Ik ben van plan om in de komende maanden verschillende Microsoft certificeringen te behalen, wat mijn kennis van Microsoft 365 aanzienlijk zal versterken. Op de lange termijn is mijn doel om te blijven groeien als Microsoft 365 consultant. Ik wil niet alleen mijn technische expertise uitbreiden, maar ook een diepgaand begrip ontwikkelen van de bedrijfsprocessen van klanten en hoe Microsoft-oplossingen kunnen bijdragen aan het behalen van hun zakelijke doelstellingen.

En wie is Sharif privé?

Mijn naam is Sharif Denz, 25 jaar oud en kom uit het mooie Rotterdam. Ik ben iemand die veel waarde hecht aan sociale contacten en altijd open sta voor gezelschap. In mijn dagelijkse bezigheden ben ik vastberaden om voortdurend te streven om het beste uit mezelf te halen en ook te blijven ontwikkelen.

Microsoft consultant Sharif

Wat zijn je interesses en hobby’s buiten je werkzame leven om?

In mijn vrije tijd ben ik altijd lekker actief bezig. Zo is de sportschool voor mij echt een go-to plek en kun je me dan ook vaak vinden. Ik houd van sporten en bewegen. Daarnaast ben ik fan van allerlei sporten, van voetbal en basketbal tot Formule 1. Ik kan echt genieten van het kijken naar die wedstrijden en races.

Daarnaast heb ik een enorme passie voor auto’s. Of het nu gaat om het bewonderen van klassieke modellen, het volgen van de nieuwste autotechnologie of gewoon genieten van een ritje, auto’s fascineren me echt. Combineer dit alles met mijn passie voor gamen en je hebt mijn ultieme mix voor het invullen van mijn vrije tijd!

Meer weten over werken bij XTRM als Microsoft consultant?

Wil je meer weten over werken bij XTRM als Microsoft consultant of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@xtrm-dev.com en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Mocht je op de hoogte willen zijn van alle ontwikkelingen rondom Microsoft 365 of XTRM development? Volg ons dan op LinkedIn.

Benieuwd naar de ervaring van andere collega’s? Lees hier de blog van Saskia, Rohid of Frank.

Anderen bekeken ook:

De versterking van Multi-factor Authenticatie

De versterking van Multi-factor Authenticatie

In 2023 markeerde Microsoft een nieuw tijdperk met de lancering van een reeks updates voor hun Multi-factor Authenticatie (MFA) systeem. Deze updates beloven niet alleen de beveiliging van klanten te versterken, maar ook de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk te...

read more
Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Alles wat je moet weten over de nieuwe Outlook!

Je hebt hem vast al gezien; het schuifje om de nieuwe Outlook te proberen. Sinds vorig jaar kun je kennismaken met de nieuwe Outlook van Microsoft in Public preview. De nieuwe Outlook belooft een revolutie in e-mailbeheer met zijn frisse, moderne ontwerp en een reeks...

read more
De recente Microsoft updates op een rij!

De recente Microsoft updates op een rij!

In deze meest recente blogupdate nemen we de recente ontwikkelingen bij Microsoft onder de loep, die een frisse wind laten waaien in de wereld van technologie. Deze maand heeft Microsoft enkele opwindende updates uitgerold die de efficiëntie en veiligheid van de...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP