25 januari heeft Microsoft de plannen van 2024 voor het Power Platform bekend gemaakt. De 2024 release wave planning is een van de meest spannende aankondigingen van het jaar voor iedereen die geïnteresseerd is in het bouwen van krachtige en flexibele oplossingen voor bedrijfsproblemen.

De planning van de release wave gaat in april van start. Deze release functies zullen de productiviteit, efficiëntie en innovatie van de gebruikers verhogen. Hier zijn enkele hoogtepunten van wat je kunt verwachten:

Nooit meer iets missen van de ontwikkelingen en updates binnen M365? Klik op de onderstaande knop en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Power Platform

Dit jaar brengt Microsoft Copilot naar het Power Platform. Copilot zal geïntegreerd worden in Power Pages, Power Apps en Power Automate. Deze toevoeging zorgt ervoor dat AI kan worden toegepast om jouw applicaties en processen slimmer en sneller te maken.

Power Apps – Vereenvoudiging App-creatie

Microsoft gaat het creëren van moderne apps nog eenvoudiger maken door betere lay-outs en samenwerkingsfuncties toe te voegen. Deze verbeteringen zorgen er voor dat apps gemakkelijk kunnen worden bewerkt door meerdere personen en dat de applicaties responsieve lay-outs hebben voor de diverse apparaten. Daarnaast zullen makers en beheerders profiteren van verbeterde beveiligingsmaatregelen en kwaliteitsborgingstools.

Power pages – Intelligente website ontwerp dankzij Copilot

Microsoft Power Pages gaat dit jaar de interactieve Copilot ondersteunen bij het bouwen van websites. Of het nu gaat om ontwerp, paginalay-outs, inhoudsbewerking, gegevensbinding, leren, chatbot, toegankelijkheidscontrole of het beveiligen van de site, Copilot staat paraat.

AI Builder – Naar een intelligentere toekomst

AI Builder gaat zich richten op drie kerngebieden:

  • De prompt builder voor GPT-prompts
  • Intelligente documentverwerking met nieuwe functies en modellen
  • AI-beheer verbeteringen

Deze initiatieven stellen gebruikers in staat om innovatieve functies van AI te benutten, documentverwerking te stroomlijnen en je beheer over AI-modellen binnen Power Apps te versterken.

Conclusie Power Platform release wave 1

In de wereld van app-ontwikkeling blijft Microsoft innoveren. Dankzij integraties van AI en met name Copilot, zal de manier waarop wij apps en andere functies gebruiken revolutionair veranderen. Wil je een praktijk voorbeeld zien? Microsoft heeft dit alvast voor ons klaar gezet;

Heeft jouw organisatie hulp nodig bij het gebruik van het Power Platform? Neem dan vandaag nog contact met ons op en laat onze experts je hierin ondersteunen!

Meer weten over Power Platform releases?

Wil je meer weten over Power Platform releases wave 1 2024 of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP