In de afgelopen jaren is Teams steeds meer ingeburgerd bij bedrijven en organisaties. De “Teams” meeting is bij na niet meer weg te denken. Er wordt steeds meer plaats onafhankelijk gewerkt en daardoor hebben we ook meer online meetings. Een van de dingen die veel voorkomen bij deze online meetings is het scherm delen in Teams. Maar hoe werkt dat dan precies en welke opties voor delen zijn er allemaal in Teams?

Scherm delen Teams

Allereerst dien je natuurlijk in een Teams meeting te zitten. Vervolgens kan je je scherm dan delen door te klikken op het icoontje bovenin de balk.

scherm delen in Teams

Kies wat je wil delen in Teams

Het scherm delen in Teams heeft de handige functionaliteit. Het helpt je met de keuze wat je precies wil delen. Op deze manier voorkom je dat je per ongeluk je hele bureaublad deelt. Zo kan je kiezen voor een specifieke applicatie, het bureaublad, een browser tab of een Team extensie.

Wanneer je je scherm deelt krijg je een aantal opties te zien om te delen. De belangrijkste opties zijn:

 • Scherm, hiermee deel je je bureaublad. (indien je meerdere schermen hebt aangesloten kan je dan ook kiezen welk scherm je wilt delen).
 • Venster om een specifieke applicatie te delen. Bijvoorbeeld een Excel sheet of een venster in Edge.
 • Microsoft Whiteboard, hiermee deel je een whiteboard waarop deelnemers aantekening en notities kunnen delen.
 • Inhoud van camera, hiermee kan bijvoorbeeld een papieren document gescand worden of een live-stream gedeeld worden.
 • PowerPoint Live om een presentatie te delen
 • Zoeken naar bestanden op de computer of in OneDrive

Presenteren in Teams

Als je inhoud deelt, is er ook een mogelijkheid om jezelf in beeld te brengen in het gedeelde scherm. Dit heet de presentatie modus.

scherm delen in Teams
Hier zijn een drietal opties voor: standout presentator, naast elkaar en reporter. De opties zijn bovenin het ‘inhoud delen’ menu te vinden.
Scherm delen Teams presentatie

Tijdens het delen

Wanneer je je scherm deelt, verschijnt er bovenaan het scherm dat je op dat moment deelt, een menubalk. Hier vind je een aantal opties terug:

 • Je kan de presentator modus aanpassen (als mogelijk)
 • Je kan iemand anders beheer geven op het scherm (bijvoorbeeld handig voor remote support)
 • Je kan aantekeningen maken op het scherm
 • Het computergeluid delen
 • En als laatste het presenteren beëindigen.

Tot slot

Elke meeting kan worden opgenomen. De opname kan worden teruggevonden in OneDrive of in SharePoint als je vanuit een kanaal vergadert.

Microsoft voegt regelmatig nieuwe functionaliteiten toe aan Teams, dus houd vooral in de gaten wanneer je nieuwe knoppen tegenkomt!

Meer weten over Microsoft Teams?

Neem contact op met XTRM Development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen.

Anderen bekeken ook:

MS Teams biedt opvallende verbeteringen

MS Teams biedt opvallende verbeteringen

In deze blog kijken we naar de meest recente functionaliteiten binnen Microsoft Teams. Door up-to-date te blijven met de nieuwste updates kun je nog efficiënter te werk gaan met het populairste communicatiemiddel van de moderne werkplek.   Je eigen privé chat Je kunt...

read more
Breakout rooms Microsoft Teams

Breakout rooms Microsoft Teams

Normaal gesproken maak ik blogs over een thema dat ik voorbij zie komen vanuit Microsoft of over vragen die wij tegen komen bij klanten. Maar voor deze blog pak ik het anders aan! We hebben onderzocht wat de meest gestelde vragen zijn aan Google als het gaat om...

read more
Frustraties voorkomen binnen Microsoft Teams

Frustraties voorkomen binnen Microsoft Teams

Microsoft Teams is een handige tool die je kan helpen documenten te delen, samen te werken en te communiceren. Dit alles is plaats en device onafhankelijk! In deze blog geef ik je enkele tips om te helpen productiever gebruik te maken van Microsoft Teams.   1. Zorg...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP