De rebranding van Yammer naar Viva Engage als onderdeel van de Viva suite was al bekend. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de naam Yammer al nauwelijks meer voor komt. Achter de schermen werkt Microsoft nog steeds aan de transformatie, waarbij de aanpassingen van domeinnamen gepland staan voor 2024. Wanneer je de Viva Engage-app opent, zie je echter nog steeds de oude URL staan: https://web.yammer.com/main/feed Laten we eens kijken naar de voortgang van deze transformatie en wat deze veranderingen betekenen.

Niet bekend met Yammer of Viva Engage? Wij brengen je op de hoogte!

Yammer stond lange tijd bekend als de perfecte app binnen het Microsoft 365 abonnement als je behoefte had om met collega’s in gesprek te gaan, kennis te delen en gemeenschappelijke interesses te verkennen. Die focus heeft de app nog steeds, maar nu onder de naam Viva Engage. Het wordt voornamelijk gebruikt als bedrijfsbrede tijdlijn voor interne communities, vergelijkbaar wat je gewend bent op de tijdlijn van LinkedIn of Facebook. Ook is het enorm geschikt voor het uitwisselen van informatie met alle medewerkers of specifieke groepen in organisaties. Hierbij kun je denken aan discussies voeren, vragen stellen of iets leuks delen met een foto waar collega’s weer op kunnen reageren.

Van Yammer naar Viva Engage

Microsoft heeft voorheen al aangekondigd dat Yammer een rebranding zou ondergaan naar Viva Engage en veel van die stappen zijn reeds afgerond. Zowel de app als het logo zijn aangepast. Ook de functionaliteit is veranderd en is aanzienlijk uitgebreid. 

Beheerder let op: domeinaanpassingen in 2024

Zoals eerder vermeld is de domeinnaam nog altijd Yammer, wat ook zichtbaar is in de URL. Diverse aanpassingen aan domeinnamen staan gepland op de agenda voor 2024, met inbegrip van noodzakelijke wijzigingen aan zowel het webdomein als het e-maildomein. Voor verdere details kun je het onderwerp ook volgen op de Microsoft Roadmap onder ID 180352

Houdt als beheerder het Message Center goed in de gaten, want je ontvangt een notificatie voorafgaand aan geplande werkzaamheden in je tenant. Voor de aanpassing aan het webdomein is de verwachting dat de uitrol start in januari 2024 met de verwachting dat werkzaamheden zijn afgerond in februari 2024. De aanpassingen van het e-maildomein volgen later in 2024.

Informeer je collega’s ook over de veranderingen

Ook al zijn de veranderingen wellicht technisch van aard en niet direct merkbaar voor Yammer gebruikers, het is belangrijk om hen wel actief te betrekken bij deze ontwikkelingen. Zelfs als het alleen maar gaat om je collega’s op de hoogte te stellen dat de app voorheen Yammer heette en nu Viva Engage. Neem vooral de tijd om samen met hen de mogelijkheden te verkennen. Wist je trouwens dat Viva Engage naadloos integreert met Microsoft Teams?

We informeren je graag uitgebreid over de mogelijkheden die Viva Engage tegenwoordig te bieden heeft. Klik op de onderstaande knop en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP