Nieuwe Teams functies

Door al het gedwongen thuiswerken de afgelopen periode is de aandacht voor Microsoft 365 in het algemeen en Teams in het bijzonder ontzettend toegenomen. Vorige week hebben we al een deel van de nieuwe functies behandeld en deze week ga ik in op enkele andere functies die zijn aangekondigd. Denk hierbij aan sjablonen voor het uitrollen van een Team binnen Teams, chatbots bouwen en verdere automatisering met het Power Platform. Helaas heeft Microsoft nog niet aangegeven wanneer je exact welke feature kunt verwachten, het is dus nog even afwachten.

Sjablonen voor Teams

Binnen Teams komt een lang verwachte optie beschikbaar. Bij het aanmaken van een team kun je kiezen uit verschillende sjablonen. Deze sjablonen helpen je bij de inrichting van je team voor een specifiek business scenario. Denk hierbij aan het samenwerken met een groep mensen, crisismanagement of bijvoorbeeld het organiseren van een evenement. Andere interessante invalshoek is het kiezen van een sjabloon dat gemaakt is voor een bepaalde sector. Zo zag ik sjablonen staan voor ziekenhuizen, retail organisaties en banken. De sjablonen krijgen allemaal vooraf gedefinieerde kanalen en apps. Op die manier maak je direct een vliegende start zonder eerst tijd te moeten investeren om jouw team in te richten.

Ook kun je als admin zelf sjablonen maken en je bestaande teams in een van je sjablonen ‘gieten’. Op deze manier kun je structuur aanbrengen in je teams en verder standaardiseren. Als Microsoft de functie af heeft komt deze automatisch naar je Teams omgeving toe!

Agenda hulp met Microsoft Bookings

Een andere nieuwe favoriet van mij, waar je vandaag al mee aan de slag kunt, is Bookings. Microsoft Bookings is een tool waarmee je een online systeem creëert voor je boekingen. Bookings werkt op basis van je mail account in Microsoft 365 en geeft je de mogelijkheid om de beschikbare timeslots in je agenda te delen met derden. Met Bookings kun je eigenlijk het volgende:

  • Je kunt klanten zelfstandig afspraken laten inplannen in jouw agenda;
  • Na het uitkiezen van een geschikt moment plant Teams direct een online vergadering in inclusief link voor de meeting;
  • Je kunt automatisch bevestigingen en reminders laten versturen aan de persoon waar je een afspraak mee hebt. Op die manier voorkom je gemiste afspraken;
  • De persoon die een afspraak heeft ingepland bij je kan deze zelf aanpassen of annuleren;
  • Je kunt zelf vanuit je agenda de gemaakte afspraken managen.

Lees ook: Websummit 2019

Chatbots en automatisering 

De Power Virtual Agent is er inmiddels alweer een tijdje, zoals ik in een eerdere blog heb beschreven. Het goede nieuws is dat dit nog toegankelijker gaat worden, deze services komen naar Teams toe. Ook komt single sign-on naar Power Virtual Agent zodat het hinderlijke inloggen tot de verleden tijd behoort.

Binnen het Teams platform verwacht ik de komende periode steeds meer aandacht voor automatisering. Dit komt mede door de vele verbeteringen die Microsoft aan het doorvoeren is aan het Power Platform. Het wordt binnenkort eenvoudiger om custom apps toe te voegen en workflows te automatiseren. Een andere verbetering aan het Power Platform waar Teams van profiteert, en die inmiddels al is gereleast, is de knop ‘Share to Teams’ in Power BI. Hiermee kun je met een druk op de knop jouw Power BI rapportage delen met de juiste mensen.

Al met al weer veel mooie nieuwe features waarmee Microsoft Teams weer een stuk completer gaat worden. En als ik zo naar de roadmap kijk, in combinatie met het tempo waarop Microsoft Teams aan het verbeteren is verheug ik mij al op de komende periode!

Anderen bekeken ook:

Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Waar vind ik mijn gedeelde bestanden in Teams?

Tijdens onze implementaties van Microsoft Teams en OneDrive krijgen we regelmatig de vraag: “Ik vind het delen van bestanden echt handig, maar waar kan ik precies zien welke bestanden er met mij gedeeld zijn en welke ik met anderen heb gedeeld?” We begrijpen dat deze...

read more
Synchroniseren van Teams bestanden met OneDrive

Synchroniseren van Teams bestanden met OneDrive

Wanneer je veel gebruik maakt van Microsoft Teams kan het voorkomen dat je bestanden van Microsoft Teams naar een documentopslag programma moet verplaatsen zoals Esuite/Diva. Dit kun je doen door bestanden die op Microsoft Teams staan te downloaden en vervolgens te...

read more
Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Eindelijk overzicht over al jouw Teams vergaderingen

Het inplannen en inlezen van online Microsoft Teams vergaderingen kan een tijdrovende en soms frustrerende taak zijn. Hoewel digitaal vergaderen veel voordelen biedt, brengt het ook enkele ongemakken met zich mee. Allereerst moet je rekening houden met de...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP