Tips voor een Teams meeting

Nu we allemaal al een tijdje verplicht thuiswerken, is Microsoft Teams misschien wel onze belangrijkste tool geworden om ons werk goed uit te voeren. Normaal gesproken nemen we je mee in hoe je het beste de technologie kunt inzetten om je werk eenvoudiger te maken. Vandaag gaan we echter de do’s en don’ts voor online vergaderen met je bespreken; praktische tips & tricks die ervoor zorgen dat je ook online goed voor de dag komt! En dat je niet net als de burgemeester van Antwerpen in je onderbroek achter de camera zit. Of zoals een advocaat in Amerika; die kreeg de instellingen van Zoom niet gecorrigeerd en nam deel aan een rechtszaak als kitten. Naast het feit dat ze hier geen Teams gebruiken, is dat natuurlijk niet heel handig.

tips Microsoft Teams meeting

Camera hoogte en afstand

Vaak zie je dat bij een gesprekspartner de camera erg laag staat. Hierdoor kijken je gesprekspartners recht in je neusgaten of hebben ze uitzicht op een onderkin. Dit is eenvoudig te verhelpen door je camera hoger te plaatsen. Check eerst waar de camera op je device zit. Vervolgens positioneer je de camera zodat deze op ooghoogte gericht staat. Dit kun je doen door je laptop op een standaard  of bijvoorbeeld op een stapel boeken te plaatsen. Tip: zorg dat je geen plafond meer in beeld ziet. Ook de afstand tot de camera speelt een rol. Je kunt het beste je hoofd tot en met je schouders in beeld brengen dit geeft het meest rustige beeld voor je gesprekspartners.  

Kijk in de camera

Als je real life een gesprek hebt, dan kijk je deze personen aan. Door videobellen ben je geneigd om naar het scherm te kijken. Echter zien je gesprekspartners je dan vaak wegkijken. Een tip is dan ook om rechtstreeks in de camera te kijken wanneer je aan het woord bent. In het echt kun je mensen hun aandacht vasthouden als je ze in de ogen kijkt. Dit kun je digitaal ook doen door naar de camera te kijken. Je zult charismatischer en krachtiger overkomen als je dit toepast. 

Kleding

We kennen allemaal wel het gevoel dat je niet zoveel zin hebt om je op te doffen voor een call, waar je dit wel zou doen als je naar kantoor gaat. Nu is, als het goed is, de onderkant van je kleding niet in beeld, maar de bovenkant wel. Verschillende mode adviseurs geven aan dat frisse, felgekleurde effen kleding heel goed kan tijdens een meeting. Veel mensen zien er tijdens de digitale vergaderingen een beetje flets uit en met wat kleur in je kleding kun je zo positief opvallen. Zorg wel dat je de wybertjes, ruitjes en strepen vermijdt. Deze kunnen gaan ‘dansen’ in beeld en dit zorgt nogal voor wat afleiding. 

Daglicht

Een andere tip om minder flets over te komen, is het opzoeken van daglicht. Door op een plek te gaan zitten waar daglicht op je gezicht kom je beter over. Je krijgt zelf meer kleur en komt positiever over. Let wel op dat het licht niet in je camera schijnt want dan worden je gesprekspartners verblind. 

Ga staan tijdens de meeting

Als je veel aan het woord bent in een meeting of een presentatie geeft, is het verstandig om te staan. Tijdens digitale meetings ben je geneigd om te blijven zitten maar als je gaat staan dan klinkt je stem beter. Je komt beter en overtuigender over. Zorg er wel voor dat je camera goed staat voor de staande presentatie! 

Als je deze tips in acht neemtkom je waarschijnlijk een stuk beter over op camera en maak je jouw meeting tot succes! 

Wil je meer tips? Bekijk dan onze Microsoft Teams tips video.

Anderen bekeken ook:

De nieuwe Microsoft Teams. Wat is er veranderd?

De nieuwe Microsoft Teams. Wat is er veranderd?

Heb je al gehoord van de nieuwe Microsoft Teams? In mijn vorige blog 'Optimaliseer samenwerken met de nieuwe Microsoft Teams' heb ik verteld dat de nieuwe versie van Teams eraan komt die de samenwerking en communicatie tussen teams nog makkelijker en leuker te maakt....

read more
Optimaliseer samenwerken met de nieuwe Microsoft Teams

Optimaliseer samenwerken met de nieuwe Microsoft Teams

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform dat voor veel bedrijven bijna niet meer weg te denken is buiten hun communicatieflow. We gebruiken de tool voor van alles; chatten, bestanden delen, video-vergaderingen, opslag, planner, samenwerken en als integratie met...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP