In de huidige stroom van de zakelijke wereld is de vraag naar efficiëntie en op maat gemaakte applicaties groter dan ooit. Stel je eens voor dat je zonder programmeerkennis krachtige apps kunt bouwen die perfect passen bij de behoeften van jouw organisatie. Met Microsoft Power Apps is dat nu mogelijk!

Power Apps logo

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen binnen M365? Klik dan op de onderstaande link en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wat is Power Apps?

Power Apps is een van de applicaties van het Microsoft Power Platform. Dit platform staat bekend om zijn diverse reeks van tools. Deze tools zijn ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij het automatiseren van processen, zoals Power Automate. Daarnaast helpen ze ook bij het analyseren van gegevens en het bouwen van op maat gemaakte oplossingen.

Wat het onderscheidend maakt, is de mogelijkheid voor gebruikers om eenvoudig specifieke apps te maken. Om deze apps te creëren is er geen diepgaande programmeerkennis nodig. Door deze eigenschap biedt het gebruikers die geen IT-achtergrond hebben de kans om apps te bouwen die naadloos aansluiten op de specifieke behoeften van hun organisatie.

power apps setup

Voorbeeld van Power App setup

Verschillende types van Power apps

Het eerste type app dat ontwikkeld kan worden in Power Apps is een Canvas App. Deze app biedt de hoogste mate van flexibiliteit en controle over het ontwerp als de functionaliteiten. Met Canvas App heb je de mogelijkheid om een app helemaal opnieuw te bouwen door elementen zoals knoppen, tekstvakken en formulieren toe te voegen en deze op basis van je behoefte aan te passen. De Canvas app is geschikt voor complexe scenario’s, waarin je volledige controle wilt hebben over zowel de UI als de achterliggende logica.

Een andere categorie van apps die ontwikkeld kan worden binnen Power apps is de Model gestuurde app. Dit type applicatiemodel wordt voornamelijk gebruikt om bestaande gegevensmodellen te representeren. Voorbeelden hiervan zijn SharePoint lijsten of Power BI data. Hierbij wordt er vervolgens automatisch een gebruikersinterface gegenereerd op basis van de gekoppelde data. Dit model is erg handig wanneer het doel van je app is om gegevens op een overzichtelijke manier te presenteren.

Binnen Power Apps is er ook aandacht besteed aan het verschaffen van toegang aan externe gebruikers tot de apps van een organisatie. Het app model dat dit mogelijk maakt, is Portal Apps. Power Apps Portal bied je de mogelijkheid om webportalen te bouwen, waarbij het unieke aspect is dat externe gebruikers geen toegang hoeven te hebben tot de interne systemen van een organisatie.

Dergelijke apps zijn bijzonder handig in situaties waar selfservice van toepassing is of wanneer er intensieve samenwerkingen plaatsvinden met externe partijen.

Power Apps types

Waarom zouden mensen met Power Apps moeten werken?

 1. Eenvoudige en specifieke App-ontwikkeling
  Power Apps staat voornamelijk bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, waarmee gebruikers eenvoudig elementen kunnen slepen en neerzetten. Het grootste voordeel hiervan is dat gebruikers snel apps kunnen maken door simpelweg elementen toe te voegen en ze naar wens te configureren. Hierdoor is programmeerkennis niet vereist.
 2. Gegevensintegratie
  Power Apps integreert makkelijk met andere Microsoft 365 applicaties zoals Excel, SharePoint en Power BI. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat de gegevens vanuit deze applicaties kunnen worden gebruikt en weergegeven binnen een Power App.
 3. Mobiele Beschikbaarheid
  Ook biedt het de flexibiliteit om zelfs onderweg apps te ontwikkelen. Dit is mogelijk doordat apps ook toegankelijk is vanaf mobiele apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers te allen tijde productief bezig kunnen zijn met het ontwikkelen van apps, ongeacht waar ze zich bevinden.
 4. Schaalbaarheid en Aanpasbaarheid
  Aangezien onze zakelijke omgeving voortdurend evolueert, is het van cruciaal belang dat onze applicaties hierin mee kunnen groeien. Power Apps biedt je de mogelijkheid om constant aanpassingen door te voeren in een applicatie om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van je organisatie. Dit is erg praktisch, aangezien apps kunnen worden aangepast en uitgebreid zonder dat hierbij kostbare herontwikkelingen nodig zijn.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Power Apps en heb jij ondersteuning nodig met het ontwikkelen van specifieke apps voor jouw organisatie? Onze experts staan klaar om dit tot in de puntjes voor je te regelen!

Meer weten over Power Apps?

Wil je meer weten over het ontwikkelen van Power Apps of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

Hoe kan ik een SharePoint site koppelen aan Teams?

De integratie van SharePoint in Teams kan erg handig zijn voor gebruikers die het intranet of andere SharePoint sites willen bezoeken zonder de Teams omgeving te verlaten. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie? Blijf dan lezen, want in deze blog...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP