Viva Engage, de nieuwe app die gelanceerd is binnen het Microsoft Viva Platform. Zou dit dan wellicht de eerste stap zijn richting het vervangen van Yammer als merk, of aparte app? Dat moeten we nog zien. Maar Yammer Communities bestaat niet meer in Teams… Viva Engage is wel dé Teams app.  

In deze blog kijken we naar: Wat is Viva Engage? Wat kan je er nu mee? Welke ontwikkeling gaat het nog doormaken? De Licentie opties, de prijzen en vertel ik uiteraard wat we ervan vinden. 

Ik ben Mark Overdijk, consultant bij XTRM development en dit is de blog “Viva Engage”. 

Wat is Viva Engage?

Microsoft heeft tijdens zijn jaarlijkse “Inspire” evenement Viva Engage aangekondigd. Sinds 23 augustus 2022 is deze nieuwe app in de Viva familie beschikbaar voor alle Microsoft 365 klanten. Viva is een platform waarop Teams gebaseerde apps draaien. Het platform is in 2021 gelanceerd en dient als verzamelnaam voor apps die het werken vanuit je thuis situatie verbeteren. Denk hierbij aan de eerste 4 apps: Insights, Learning, Connections, en Topics. Deze helpen respectievelijk met:

  • Inzicht in productiviteit 
  • Aanbieden van online scholing 
  • Snel ingericht intranet  
  • Geautomatiseerde document management systeem voor snel toegang tot info 

En nu is Viva Engage toegvoegd. Deze app is heel simpel gezegd de Viva versie van de Yammer Communities app. Viva Engage draait dan ook op Yammer technologie en je kunt Engage dan ook zien als de doorontwikkeling en rebranding van Yammer in Teams.   

viva engage

Wat doet Viva Engage?

Momenteel is Viva Engage vrijwel een volledige 1-op-1 kopie van de Yammer Communities app. Daarnaast heeft Microsoft aangekondigd dat Viva Engage de Yammer Communities app gaat vervangen. Dus mocht je de Yammer Communities app in gebruik hebben dan raden wij aan om je collega’s in te lichten over de naamswijziging en update in stijl. Deze aanpassing is overigens alleen in Teams en Outlook. De webversie van Yammer (Communities) blijft onaangepast.

Communities zijn groepen mensen die een eigen Yammer groep ontvangen. Daarbij zijn er eigen leden, eigen opslag en kunnen zij deels hun eigen opmaak/indeling inrichten. Je kunt dit het beste vergelijking met een Teams kanaal. Het is net iets anders opgezet en heeft meer de focus op het posten van ‘verhalen’. In tegenstelling tot Teams die zich meer richt op chats en documentbeheer. Met de app krijg je overzicht van de communities waar je zelf lid van bent en ontvang je de updates die daarbij toebehoren. Ook is zichtbaar welke communities er verder nog beschikbaar zijn.

Begin volgend jaar wordt de functionaliteit “Storylines” toegevoegd. Dit ziet er uit als je LinkedIn feed met posts van jezelf die je plaatst, maar ook de berichten van mensen die je volgt van binnen je organisatie. Ook komt er de optie om à la Instagram stories te posten. Hiermee kun je laten zien d.m.v. korte snippets wat je doet, waar je mee bezig bent of als je gewoon graag iets wilt delen.

viva engage

Viva Engage release en licentie

Viva Engage is voor alle gebruikers beschikbaar sinds 23 augustus 2022. Je hebt een Yammer licentie nodig om Viva Engage te kunnen gebruiken. Deze is standaard beschikbaar in alle commerciële Microsoft 365 licenties (E1, E3, E5, Business basic, Business standard, Business premium, F1, F3, F5). Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Anderen bekeken ook:

Viva Goals helpt met het bereiken van doelen

Viva Goals helpt met het bereiken van doelen

De Viva familie wordt groter en groter. Deze keer bekijken we de Viva app; Viva Goals. Een tool om doelen te stellen voor jezelf/medewerkers en deze te volgen. Wat is het idee van deze app? Hoe werkt het? In deze blog geven we antwoord op deze vragen en kijken we naar...

read more
Verbeter jouw verkoopproces met Viva Sales

Verbeter jouw verkoopproces met Viva Sales

De Viva familie groeit en groeit. Deze keer bekijken we de Viva app; Viva Sales. Een tool dat data uit CRM naar M365 Outlook en Teams brengt en wordt ondersteund door A.I. (Artifical Intelligence). Vooral bedoelt dus om zo snel mogelijk relevante klantdata bij de...

read more
Maak kennis met Microsoft Viva

Maak kennis met Microsoft Viva

Zoals ook al in de vorige blog vermeld is de Viva familie is niet meer weg te denken uit Microsoft 365. Dit keer kijken we naar de Microsoft Viva familie zelf. Waar staat Viva nu voor? Wanneer is het gelanceerd? En welke producten behoren nu tot de Viva familie? We...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP