De Viva familie wordt groter en groter. Deze keer bekijken we de Viva app; Viva Goals. Een tool om doelen te stellen voor jezelf/medewerkers en deze te volgen. Wat is het idee van deze app? Hoe werkt het? In deze blog geven we antwoord op deze vragen en kijken we naar wat Viva Goals is en waarbij je het kunt inzetten. Maar ook de licentie opties en prijzen zullen we voor je toelichten en geven we onze mening over deze Viva app.

Ik ben Mark Overdijk, consultant bij XTRM development en dit is de blog “Viva Goals”.

Wat is Viva Goals?

Per 1 augustus 2022 is Viva Goals beschikbaar gekomen op Microsoft 365 en opgenomen in de Viva Suite. Voor wie nog niet bekend is met Viva. Viva is een platform waarop op Teams gebaseerde apps draaien. Je kunt er ook meer over lezen in onze andere blogs. Het platform is in 2021 gelanceerd om te dienen als verzamelnaam voor apps die het werken vanuit huis verbeteren. Denk hierbij aan de eerste 4 apps: Insights, Learning, Connections, en Topics. Deze helpen respectievelijk met:

  • Inzicht in productiviteit
  • Aanbieden van online scholing
  • Snel ingericht intranet
  • Geautomatiseerd document management systeem voor snel toegang tot info

Sindsdien breidt de Viva familie zich uit met apps waarbij we werk steeds meer kunnen ondersteunen. De teller staat nu op 8 apps en elk jaar (tot nu toe) worden er nieuwe apps aangekondigd. En nu is dit Viva Goals. Deze app wordt gepositioneerd om het proces van team en bedrijfsdoelen te zetten, te volgen en te ondersteunen.

Maar wat houdt het precies in? Het een app die het mogelijk maakt voor een leidinggevende om zogenaamde OKR’s aan te maken en toe te wijzen aan personen of groepen personen. OKR staat voor Objectives & Key Results; Doelen & Resultaten. SMART definiëren van het doel en meetbaar maken van het resultaat is hierbij belangrijk, anders wordt de voortgang bijhouden en meten van resultaat moeilijk.

Viva Goals

Welke mogelijkheden heeft Viva Goals?

Viva Goals integreert uiteraard met Teams, maar heeft de mogelijkheid om data te ontvangen vanuit externe bronnen. Het past bij een Angelsaksische bedrijfscultuur en is op de commerciële markt gericht. Binnen die scope heeft Viva Goals zeker mogelijkheden. In een persoonlijk dashboard ziet het team de bedrijfsdoelen en teamdoelen die zij na moet streven. En via kleurgebruik is snel te zien waar het team op schema ligt en waar zij moeite heeft met het op tijd behalen van resultaat.

Wanneer je hier tijd in steekt om de doelen SMART te omschrijven en de voortgang te voorzien van updates is het mogelijk om goed inzicht te krijgen hoe het bereiken van een resultaat verloopt over tijd. Dit kan via een rapportage scherm, met een grafiek over tijd of geflankeerd door de updates. Het kan teams en mensen helpen met het bijhouden van focus op de “juiste” prioriteiten. Zeker omdat het binnen Teams leeft is het makkelijk te benaderen en jezelf te helpen om de focus te houden.

Het is ook mogelijk om Viva Goals te integreren met Azure DevOps. Dit maakt het erg interessant. Zeker omdat naast bedrijfsdoelen vanuit een strategische agenda en taken van Planner, je ook DevOps werk bijhoudt in het overzicht. Zo wordt het een one-stop-shop voor al je doelen/resultaten. Zo komt development, project, test, deployment en andere work items/resultaten op het Viva Goals dashboard. Op deze manier helpen we medewerkers om in één overzicht te zien waar de focus moet liggen in plaats van meerdere Planners, DevOps, Outlook, Intranet etc.

Viva Goals Cloud

Viva Goals release en licentie

Zoals eerder benoemd is Viva Goals voor alle klanten beschikbaar per 1 augustus 2022. Het is een aanvullende service. Je hebt hiervoor de Viva Goals of de Viva Suite licentie nodig. Viva Goals is dus niet standaard beschikbaar in de commerciële Microsoft 365 licenties (E1, E3, E5, Business basic, Business standard, Business premium, F1, F3, F5). De kosten zijn € 5,10 gebruiker/mnd voor Viva Goals of € 7,60 gebruiker/mnd voor de Viva Suite.

Viva Goals opties

Anderen bekeken ook:

Verbeter jouw verkoopproces met Viva Sales

Verbeter jouw verkoopproces met Viva Sales

De Viva familie groeit en groeit. Deze keer bekijken we de Viva app; Viva Sales. Een tool dat data uit CRM naar M365 Outlook en Teams brengt en wordt ondersteund door A.I. (Artifical Intelligence). Vooral bedoelt dus om zo snel mogelijk relevante klantdata bij de...

read more
Maak kennis met Microsoft Viva

Maak kennis met Microsoft Viva

Zoals ook al in de vorige blog vermeld is de Viva familie is niet meer weg te denken uit Microsoft 365. Dit keer kijken we naar de Microsoft Viva familie zelf. Waar staat Viva nu voor? Wanneer is het gelanceerd? En welke producten behoren nu tot de Viva familie? We...

read more
Verrijk je vaardigheden met Viva Learning

Verrijk je vaardigheden met Viva Learning

De Viva familie is niet meer weg te denken uit Microsoft 365. Dit keer bekijken we de Viva app; Viva Learning. Dit is een tool om intern trainingen aan te bieden. Zowel voor de medewerkers om zelf te volgen, maar ook een organisatie kan trainingen inplannen voor haar...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP