Tegenwoordig speelt e-mail een essentiële rol bij communicatie en gegevensuitwisseling. Microsoft 365 biedt met Outlook/ Exchange een krachtig e-mailplatform, maar het verzenden en ontvangen van gevoelige informatie brengt risico’s met zich mee. Om de privacy en beveiliging van je bedrijfscommunicatie te waarborgen kun je een Secure Mail oplossing overwegen. In dit blogartikel zullen we het nut en de noodzaak van een Secure Mail oplossing, zoals ZIVVER of Bastion 365, ten opzichte van reguliere e-mail in Microsoft 365 bespreken.

Secure Mail oplossing beschermt gevoelige gegevens

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een Secure Mail oplossing is de bescherming van gevoelige gegevens. Reguliere e-mails zijn over het algemeen niet versleuteld en kunnen worden onderschept door kwaadwillende partijen. Met een Secure Mail oplossing worden e-mails versleuteld, zodat alleen de geautoriseerde ontvangers toegang hebben tot de inhoud. Dit biedt een extra beveiligingslaag om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Veilige bestandsoverdracht

Het verzenden van grote bestanden via reguliere e-mail kan problematisch zijn vanwege beperkingen op bestandsgrootte en beveiligingsrisico’s. Met een Secure Mail oplossing kun je veilig grote bestanden versturen door middel van versleuteling en beveiligde links. Dit voorkomt dat gevoelige gegevens in verkeerde handen vallen en minimaliseert het risico op gegevensverlies of datalekken.

Compliance en regelgeving

Veel bedrijven hebben te maken met wettelijke en regelgevende vereisten, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie of de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) in de Verenigde Staten. Een Secure Mail oplossing biedt functionaliteiten zoals e-mailversleuteling, identiteitsverificatie en audit trails, waardoor je gemakkelijker kunt voldoen aan deze compliance vereisten. Door te kiezen voor een Secure Mail oplossing minimaliseer je het risico op boetes, juridische consequenties en reputatieschade.

Verbeterde authenticatie en identiteitsverificatie met Secure Mail oplossing

Reguliere e-mails zijn vatbaar voor spoofing- en phishing-aanvallen, waarbij kwaadwillende partijen zich voordoen als iemand anders om vertrouwelijke informatie te verkrijgen. Secure Mail oplossingen bieden geavanceerde authenticatie- en identiteitsverificatiemechanismen, zoals multi-factor authenticatie (MFA) en digitale handtekeningen. Dit vermindert het risico op ongeautoriseerde toegang en versterkt de betrouwbaarheid van de communicatie.

In een tijdperk waarin gegevensbescherming en privacy van belang zijn, is het implementeren van een Secure Mail oplossing een slimme keuze voor organisaties die gebruikmaken van Microsoft 365. Het biedt een veilige en gecodeerde communicatieomgeving, beschermt gevoelige gegevens, voldoet aan compliance vereisten en versterkt de authenticatie en identiteitsverificatie. Door te kiezen voor een Secure Mail oplossing, zoals ZIVVER of Bastion 365, kun je de risico’s van reguliere e-mail verminderen en de vertrouwelijkheid en integriteit van je bedrijfscommunicatie waarborgen.

Wil je meer weten over Secure Mail oplossingen en hoe je dit binnen jouw organisatie kunt toepassen? Klik dan op de onderstaande knop!

Of klik hier om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom beveiliging.

Meer weten over Secure Mail oplossingen?

Wil je meer weten over Secure Mail oplossingen van Microsoft of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Mijn start als Microsoft consultant bij XTRM

Mijn start als Microsoft consultant bij XTRM

Dit jaar begon voor mij als een spannend hoofdstuk vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Met een overvloed aan enthousiasme ben ik gestart als Microsoft 365 Consultant. Deze start is niet alleen een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, maar tegelijkertijd ook een kans...

read more
Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Onze Microsoft consultant Sharif Denz

Werken als Microsoft  consultant bij XTRM Onlangs ben ik gestart als Microsoft 365 consultant bij XTRM Development. In deze blog deel ik graag mijn motivatie achter de keuze voor XTRM en neem ik je mee door mijn eerste dagen. Ik hoop dat je, na het lezen van mijn...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP