Vorige week hebben we al een aantal onderwerpen van Ignite 2022 behandeld. Hét jaarlijkse event van Microsoft waar innovaties en productupdates worden aangekondigd. Interessante onderwerpen kwamen aan bod waaronder de top-10 belangrijkste aankondigingen, Microsoft Teams Premium en Intune Premium. Nu is het de beurt aan Microsoft Places.

Wat is Microsoft Places en wat kan het betekenen voor jouw organisatie? Dat gaan we je verder toelichten in deze blog!

Wat is Microsoft Places?

Microsoft Places is een oplossing die gericht is op de hybride werkplek. Organisaties staan hierbij voor een uitdaging om het werkplekbeheer goed te overzien en het gat tussen kantoor- en thuiswerken te overbruggen. Microsoft Places is ervoor gemaakt om daarbij ondersteuning te bieden. En nu wil jij natuurlijk weten hoe zij dit kunnen verwezenlijken.

Microsoft Places Features

De Key features van Microsoft Places zijn:

  • Plannen van de indeling van werkplekken
  • Bezetting van vergaderruimtes beheren
  • Aanwezigheid van medewerkers registreren en monitoren
  • Het genereren van suggesties voor bijvoorbeeld (groeps)vergaderingen, kantoordagen of dagindelingen gebaseerd op log-data van de medewerkers

Zoals aan de bovenstaande features is te zien, is deze oplossing ontwikkeld voor het managen van je fysieke en digitale kantoor. Dit zou bijvoorbeeld een manager van een team of office manager kunnen zijn. Maar het zeker ook een tool voor medewerkers van de organisatie. Zo kunnen zij ook werkplekken of vergaderruimtes boeken.

Hieronder zie je hoe dit er voor gebruikers en beheerders uitziet.

Microsoft Places

Voorbeeld-view beheerder (bv manager of office manager)

Microsoft Places

View medewerker

De applicatie maakt het mogelijk om werkschema’s op te stellen en suggesties te geven voor de meest gunstige tijden voor jou om naar kantoor te gaan. Ook geeft de applicatie momenten aan om groepsvergaderingen te houden. Daarbij logt de applicaties ook zaken als de locaties en reistijd, om hier rekening mee te houden bij de suggesties. Dit kan daarom ook erg bruikbaar zijn voor teammanagers om hun remote teams zo goed mogelijk te organiseren. In deze video zal hier meer over worden toegelicht.

Places zal worden geïntegreerd met de veelgebruikte Microsoft 365-oplossingen als Outlook, Teams en Viva.

Voordelen en beschikbaarheid

Microsoft benadrukt dat je interessante data kan vergaren door deze oplossing. Dit heeft betrekking op de wijze waarop kantoren worden gebruikt. Door die data te analyseren kunnen kantoorruimtes zo efficiënt mogelijk worden benut en mogelijke investeringen hiervoor worden geoptimaliseerd.

Microsoft Places

Boven: voorbeeld ‘workplace analytics’ tbv optimaliseren ruimtes

Kanttekening hierbij is dat er veel zaken (zoals locatie) worden gelogd, wat niet voor iedereen wenselijk of als prettig zal worden ervaren. Microsoft speelt met deze oplossing wel goed in op het concept hybride werken, wat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de werkwijze van een groot deel van de kantoormedewerkers.

Microsoft Places zal beschikbaar komen voor klanten met een Microsoft 365 subscriptie. De datum waarop de oplossing beschikbaar komt, is helaas nog niet bekendgemaakt bij de aankondiging. De verwachting is dat dit in de loop van 2023 beschikbaar zal worden gesteld. Meer details over de features en de prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra hier meer over naar buiten wordt gebracht zullen wij je uiteraard op de hoogte brengen via onze website en socials.

 

Meer weten over Microsoft?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

 

Anderen bekeken ook:

Een betere beveiliging met Security Copilot?

Een betere beveiliging met Security Copilot?

Microsoft Copilot was een hot topic bij het Microsoft evenement Ignite, waarbij weer veel nieuws werd gedeeld en voornamelijk over Copilot. Veel van de soorten Copilots waren eerder al (deels) genoemd. Deze hebben we voor jou ook overzichtelijk benoemd in ‘Alle...

read more
Microsoft 365 Chat – jouw AI-assistent!

Microsoft 365 Chat – jouw AI-assistent!

In de eerdere Ignite 2023 blogs van collega's is al te lezen dat AI en Copilot hot topic zijn. De ontwikkelingen gaan ontzettend hard en met Microsoft 365 Chat gaat een werkdag er echt anders uitzien. Tijdens Ignite werd deze functionaliteit ook absoluut in de...

read more
Check de voordelen van Microsoft Copilot via het Dashboard

Check de voordelen van Microsoft Copilot via het Dashboard

Inmiddels heb je vast de naam Copilot al weleens voorbij zien komen. De slimme tool van Microsoft om ons bij onze dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen. Middels AI helpt Copilot onze dagelijkse werkzaamheden door bijvoorbeeld het genereren/aanbieden van content die...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP